Мартенчета 2020

• 24 449
  • 786
  •   1
Отговори
# 345
  • Русе
С най-добри чувства, но не разбирам защо се дава сок от ябълка на толкова малко бебе. Дори захранването започва първо със зеленчуци и чак след това плодове. Сокът от ябълка е кисел дори за възрастен.

Аз мисля да започна захранването след навършени 6 месеца. Всичко друго освен кърма преди това ми се струва прибързано.

# 346
Прави са момичетата за сока.Не се препоръчва никакъв сок до късна възраст - учете децата си да си пият млякото и вода като започнат твърди храни.
Препоръките са между 17та и 26та седмица да се включи Храна, различна от млякото.Не течности без стойност и полза

# 347
препоръчаха ми прясно изцеден сок от ябълка или морков ...
мисля да опитам, ако не му понася ще го спра ... той ще е почти на 4 месеца, когато мисля да му дам
ако е от значение, изцяло на АМ е, много малко кърма е пил след раждането ...

# 348
мисля да опитам, ако не му понася ще го спра ... той ще е почти на 4 месеца, когато мисля да му дам

Кой го препоръча и защо? Ако не е проблем да ми споделиш.

# 349

Кой го препоръча и защо? Ако не е проблем да ми споделиш.
и ЛЛ и педиатър и отделно разни хора ...
било стъпка към захранване, казаха, че захранване може да се почне и плодово пюре - ябълка, морков, круша, тиква ... но аз мисля да го направя с картофено пюре ...
а за сокчето - настъргана ябълка/морков се изстисква и така по 1-2 лъжички

# 350
Ааз знам със зеленчуци първо, защото ако се почне с плодовете е възможно да откажат безвкусните зеленчуци. Знам за тия които кърмят е най добре след 6тия да започват, а тези които са на АМ или началото или края на 4тия...не знам кое беше правилното. Моя приятелка захрани точно в началото на 4тия, но нейната бухта тежеше 7 кг тогава. Знам че здравите бебета нямащи рефлукс и тн. и тези които наддават бая добре може да се започне по-рано ,а не да се чака 6тия. А относно ябълковия сок и аз съм го чувала... Амаа няма да го дам...страх ме е да рискувам...  Нали има кисилина в ябълката.. според мен е възможно да дразни стомахчето илинда се подриска.. . И без това като се захранят отново започват нещо като колики, които естественно са по-малко и не толкова силни.

# 351
майка ми ме предупреди да давам по-сладки ябълки
нашият мъник много често връща мляко дори и да са минали 2 часа от храненето, като се превъзбуди нещо и започва да рита и връща малко, понякога и само водичка изтича ... не знам дали е притеснително това

# 352
elle.n, и ние сме така. Понякога дори и след 2-3 часа като вземе да перпели с крачета и ръчички и издава звуци и хоп, връща малко течност. Нормално е според мен, няма място за тревога. При мен дори понякога като го кърмя, след това имам чувството, че всичко, което е изял го повръща. И пак не се тревожа. Когато бяхме на първите ваксини, педиАтърът ме похвали, че съм била майка релакс Simple Smile Нз дали да го приема като комплимент хехехе
Относно първото захранване, не съм поглеждала още книжката, която акушерката ми даде. Като ми дойде музата, ще я прегледам и ще пиша.

# 353
майка ми ме предупреди да давам по-сладки ябълки
нашият мъник много често връща мляко дори и да са минали 2 часа от храненето, като се превъзбуди нещо и започва да рита и връща малко, понякога и само водичка изтича ... не знам дали е притеснително това

Разбирам те, но аз не бих рискувала.

# 354
  • София
И аз мисля да започна захранване след навършени 6 месеца. Не виждам защо да си усложнявам живота толкова от рано.

# 355
Здравейте мами, имам проблем.  От малка имам атопичен дерматит и не се беше появявал от години. След раждането се прояви по дланите. Бях на лекар и ми казаха да се мажа с Елоком тъй като кърмя. Въпросът ми е има ли някоя от вас с подобен проблем и опасно ли е да се мажаа с кортикостероид докато кърмя, макар че лекарката ми казва, че няма страшно?

# 356
Здравей и добре дошла.. Аз имам от много много години и ми се изразяваше в гънките на ръцете и краката понякога.. И зимата по бузите на лицето. След раждането започна да се появява по врата и по пръстите ми отгоре.. Ту се появява ту утихва. Можеш ако ти е в начален стадии да пробваш с шуслерови соли.. Но от всичките лекари на които съм била и са установявали Атопичен дерматит са ми давали само да се мажа... Което е според мен абсурдно. След толкова години установих че проблема е вътрешен и това е Имунната система. Въпреки че не боледувам и тн има много голямо значение храната, витамини- особено Б комплекс, без сладко и до минимум млечните продукти, много вода и без Стрес, защото той отключва тези дерматити и влияе на имунната система! Както и за външна грижа, почистване без търкане с нормална хладка вода и мазане с хидратиращ крем колкото се може по чист продукт. Даже пробвай с Алое от биомагазин

# 357
Здравейте мами, имам проблем.  От малка имам атопичен дерматит и не се беше появявал от години. След раждането се прояви по дланите. Бях на лекар и ми казаха да се мажа с Елоком тъй като кърмя. Въпросът ми е има ли някоя от вас с подобен проблем и опасно ли е да се мажаа с кортикостероид докато кърмя, макар че лекарката ми казва, че няма страшно?

Кортикостероида е външно и не мисля че трябва да се пеитесняваш. Той не навлиза на 100% в организма, по притеснително би било ако ти го бият на инжекция или го поглъщаш. Аз докато бях бременна се мазах с дипрогента който е на кортикостероидна основа, но никакъв не е имало. Пък и др което е площа която ти ензасегната не е толкова голяма за да се тревожиш, я пипнеш нещо дррха предмет и той крема отиде хаха.. Давай смело 🙏☺️

# 358
IanaN93 , не се тревожи за Елоком или който и да било кортикостероиден крем за външно мазане, няма отношение към кърменето. Знам го, защото само 10 дни след раждането получих ужасен обрив, т.нар. сърбящи уртикариални папули и плаки на бременността. Не можех нито да спя, нито понасях нещо да се допре до кожата ми. Изписаха ми Дипрозон, а по-късно и Елоком. В продължение на 3 седмици си мажех почти цялото тяло с тези кремове, зашото площта, засегната от обрива ми се простираше по дължината на целите крака. През това време кърмех усилено и нямаше никакъв проблем.

# 359
Много ви благодаря момичета! Аз вече се мазах с Фусикорт, но нямаше ефект и сега с Елоком. Поне ме успокоихте и ще продължа да си кърмя. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт