Мартенчета 2020

• 23 674
  • 786
  •   1
Отговори
# 720
Ново двайсе. Направо в чудо се видях. От вчера насам не иска да спи и това е. В ръцете ми се опъва и не иска, слагам я легнала почва мънкане и рев, изправям я на рамото си и лека полека малко като се унесе я приплъзвам да легне в скута ми, за да мога да я полежа. Тогава горе- долу се получават нещата, но оставя ли я в кошарката намествайки се се събужда и всичко започва отначало и така цяла вечер...

Maya, кажи как върви метода остави- вземи при вас. Така се надявам да кажеш ок и да го почвам...

Абе хора, кажете за тея сребърни лъжички де. Имаме такава, ама мислех че е някакъв сувенир и я зафичих в девета глуха. Значи какво, храни се с нея? Някак не ми се струва безопасно. Внушавам ли си?

# 721
Аз храня с една тубичка силиконова с накрайник лъжичка.Тя е с вместимост 90мл аз я пълня до 60макс и повечето пъти остава от пюрето.Така че ще си я ползваме още дълго май, не смятам за задължително заместването на цяло хранене с пюре на този етап.След месец, два може и да стане.
Дала съм засега зеленчуци и плодове, след следващите ваксини ще започна с месото.Но това ще е в края на месеца.
Венците мажа с Бочко /натурално гелче, шипка, лайка и градински чай/ или калгел с лидокаин, ако видя че го мъчат и заради това не суче.

# 722
Предполагам, че е заради антибактериалните свойства на среброто. https://www.edna.bg/zdravoslovno/chudoto-srebyrna-voda-4637090

# 723
Да, сребърните лъжички се използват заради бактерицидните свойства на среброто. Аз лично използвам гумена лъжичка на Tommee Tippee 4+ месеца. Идея си нямам колко мл побира. People Eyes  Нашия повече от 5 лъжички не мога да го накарам да изяде за сега и забелязах, че след това изяжда много малко мляко. Вашите колко АМ изяждат след пюренцето?

Относно ''Вземи - остави'' давайте смело! Имаме огромен напредък!!! Все по-често се случва Боян да заспи сам. Да, върти се и мрънка, но заспива сам! Надявам се с времето нещата да му се случват по-лесно.
Сега имаме друг проблем. То всъщност проблема си е актуален вече цял месец, но след днешната консултация с педито направо се отчаях. Наддал е едва 250 грама за последния месец. Макар,че педиатърката ме успокои , че му няма нищо на детето и че изглежда добре.

Kristaline точно това, което правиш е описано в книгата на Трейси Хог като необмислен възпитателен подход. Grinning

Нас все още не са ни почнали зъбите сякаш, но за всеки случай имам Анафтин Бебе. Виждам, че много използват прахчета и гелчета на Teetha, също и Калгел. Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 авг 2020, 13:19 от MayaBo

# 724
Хора, само моето ли бебе почти постоянно нервничи и си лапа постоянно ръчичките? Като гледам, че сте писали, че още няма и следа от зъбки почвам да се притеснявам. Почти през цялото време на бодърстване той е с ръчичка в устата. Давам Осадент, донякъде помага през 15мин. по 8 пилули, хомеопатично е. Не знам според вас дали скоро идват зъбки? Днес правим 5 месеца, а той е така от 3-ти месец + коликите е нещо страшно. Добре, че спряха...

# 725
И моето бебе се плюнчи обилно от два месеца, ръката доста често е в устата. Ама сега и е по-интересно да "пърди" с уста и цялата се наплюва в лиги. Ама го прави с голяма продължителност Grinning много е смешно
Не са избили зъбчета и не бих го отдала на нервност

# 726
Не са само вашите, спокоо. Grinning На Боян ръцете вечно са му завряни в устата. Дори и като се приспива сам е с ръка в устата ама буквално ръка. Grinning Плюнчи се, прави балончета.. Голям кеф му е да си събере слюнка в гърлото и да се гаргари. Grinning

# 727
.....
Сега имаме друг проблем. То всъщност проблема си е актуален вече цял месец, но след днешната консултация с педито направо се отчаях. Наддал е едва 250 грама за последния месец. Макар,че педиатърката ме успокои , че му няма нищо на детето и че изглежда добре.

Kristaline точно това, което правиш е описано в книгата на Трейси Хог като необмислен възпитателен подход. Grinning
Мисля, че въобще нямаш никакъв повод за притеснение. На тези месеци бебоците наддават много по- малко, знаеш. Щом е жизнен, значи всичко е наред.

Товя за необмисления подход ми звучи като да правя някоя мега голяма грешка Confused
Ще ми разкажеш ли, какво св има предвид? Извинявай, че те разпитвам така, бих си купила книгата, но не я намирам.

На беба ръцете са и все в устата, ако не са те е каквото и да е друго, което е успяла да докопа. Grinning зъбче още няма признак да избива

# 728
Може ли да попитам каква е тази паста и защо се маже предварително? Не съм чела по въпроса. Гледам, че на мойто бебе долният венец е по-набъбнал. Но засега си яде и не забелязвам някаква промяна.
Пробвах да дам зеленчукови пюрета - пащърнак, и тиква за сега. С тиквата има по-голям успех. Пащърнака така и така си има гаден вкус, особено самостоятелно Grinning Оше две седмици и "трябвало" да заместем едно цяло хранене с пюре. Ама не виждам как ще стане. Повече от 4 лъжички не се е случвало до сега. И става страшно мазало ахаха Вие с каква лъжичка давате? Свекървата ни подари сребърна. ГоУема гъзария ахаха

Нямам кой знае какъв експириънс със зъбките и третирането на подутите венци. Преди седмица ни се наложи да си вземем дентокин паста, понеже играта взе да загрубява.. Почна зверско хапане докато е на гърда, мрънканици без причина, ама култови мрънканици..
Накрая осъзнах че не помага. Чисто плацебо. Дадох близо 3мл панадол бебе и си реших проблема за въпросната вечер. Лошото е, че не можеш да прекаляваш с това.. Все още реално търся някой който да споодели работещ метод.
Толкова съм отчаяна, че реших да купя кехлибарено герданче 🤣🤣🤣

# 729
Според мен и кехлибареното герданче не помага. Купих, носи го 2 седмици малкият и го махнах, защото резултат намаше. И аз съм в процес на търсене на нещо наистина ефикасно.

# 730
Валери снощи след баня за първи път изяде 180 мл (и то наведнъж), после в 4 пак толкова, но през деня не иска толкова. От вчера акото му е по-рядко, ако по 2 пъти на ден. Чета за разтройството, но няма такива признаци (и дано няма). Някакви предположения от какво може да е? Утре ни предстои път и съм малко притеснена
Какви са тези кехлибарени топчета?

# 731
Днес дадох на бебето пюре от тиква и картоф. Преди това за седмица г/д си изяде пюрето от тиква.
Оообаче, сега забелязвам някакъв лек обрив в долната част на лицето, около устичката. Чудя се дали се дължи на нишестето от картофа.. и дали е просто реакция, или някаква алергия. Друго не съм забелязала за тези няколко часа. Някой с подобна случка?

# 732
Оообаче, сега забелязвам някакъв лек обрив в долната част на лицето, около устичката.
Лигави ли се? На моят мъник му излизат от лигите+топлото

# 733
Днес за втори път дадох пюре от картоф на Валери. Още вчера много го хареса и отваря сам уста като му подам лъжичката. Купих био картофи. Мисля захранването да е с по-чисти продукти (поне се надявам да са такива).
Днес му дадох да помирише един банан и почти го захапа 😁

# 734
Оообаче, сега забелязвам някакъв лек обрив в долната част на лицето, около устичката.
Лигави ли се? На моят мъник му излизат от лигите+топлото

Ами, даа, но се оказа, в крайна сметка, че никне зъбчеее Grinning  сега си обяснявам и тази нервност последните няколко дни. За жалост се случва да се буди по един път през нощта, а после приспиването става само на люлката, а пренасянето от нея в леглото е сякаш сапьор носи бомба Grinning

Малката последните дни хапва пюре от тиква и сладък картоф. Това най й се нрави. Изяжда 4-5 лъжички, интересно й е и си го чака Grinning но пък мляко хапва доста малко през другите хранения, сега си обяснявам защо.

Общи условия

Активация на акаунт