👨‍🍳 Hell’s Kitchen 👨‍🍳 България "Емоции под налягане" - сезон 3, тема 3

• 32 960
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Тия омлети, уелингтън и лещата още от първия сезон си се въртят. Аз си мисля, че при кастинга за следващия сезон трябва да минат през предварителен изпит за омлет,  темпура, мидиъм реър и т.н. и тогава да ги допускат до участие

# 466
  • София
Това няма как да го знаем, всеки има различни мотиви да участва, не е задължително да са нереализирани, които не могат да си намерят работа.

# 467
  • Пловдив
Никола беше работил в ресторант на Гордън Рамзи, Тихомиров беше готвил за някакъв шейх. Иван от първи сезон не беше ли минал също през известен ресторант?

# 468
Скрит текст:
Това няма как да го знаем, всеки има различни мотиви да участва, не е задължително да са нереализирани, които не могат да си намерят работа.
Е, какви според теб може да са мотивите? Търсят си работа и имат нужда от пари. Готвач, който е наистина добър със сигурност няма нужда от такъв трамплин. Никой собственик на ресторант няма да си позволи да си изпусне готвача, ако той реално е добър. Просто от самото предаване леко се изхвърлят с определението "топ професионални готвачи". Те след това предаване, по-скоро стават едни реалити звезди, отколкото готвачи.

# 469
+1 глас  за дядо хаджия и за Blackbling

Галя е в ролята на момичето от село. Ако бях на нейно място щеше да ми бъде обидно да чуя "остави се една учителка да те бие".  И ако това не е чиста обида, здраве му кажи!  Обаче това е традиция по нашенско, подчинените да бъдат обиждани публично.

То Гошкото трябваше да се обиди от това изкаване, а не Галя.
Тя е учителка и работи като готвачка през лятото/тук тя научи, че има степени на изпичане на месото и си остана на този пост 2 месеца/.
Той пристига от ЛондОн с претенции, че това му е бъдещето и готви професионално за звИздИ ...

# 470
  • София
Това също е кариера, не забравяй, че първо трябва човек да поиска изобщо да напише мейл за участие в кастинга. Най-малкото трябва да е достатъчно суетен.  Нататък вероятно увлича, все едно си в компютърна игра - когато минеш първото ниво искаш да минеш и второто, така дори когато вече започва да ти омръзва на петото. В един момент победата става по-важна от всичко останало.

Репликата беше обида и за двамата. Това е принизяване на качествата на двама човека, които иначе могат съвсем нормално да се разбират. А с отношението си Ангелов най-гаднярски ги настрои един срещу друг и ги унизи. Не го ли помниш от училище това отношение - Иванчо направи нещо неочаквано за учителката, и тя започва "Иване, как може да имаш двойка, ти с Петър ли ще се сравняваш, който за пет пари акъл няма!". И ето ти две унизени деца пред целия клас. Родители също правят такива неща, когато сравняват детето си с друго.

# 471
Скрит текст:
Отвратителна тази Галя , изглежда ми и доста мърлява , все някой и виновен . Трябваше по-рано да я махне шеф Ангелов , но ами от сценарии . Топ професионални готвачи пък един омлет и едно пиле не могат да направят , само лъжат хората ......
Няма професионални готвачи в това предаване, а нереализирани такива, които не могат да си намерят работа. Мислиш ли, че тези които са работили по Франция, Англия и Италия, ако са ставали за нещо, са щяли да се върнат, само за да участват в ХК? В единия от сезоните имаше един, който работил за Марко Пиер. Е, ако реално е работил за него, най-вероятно е бил много позорно изхвърлен, защото едва ли ще работиш за един от ТОП готвачите в света и ще напуснеш. Дори прехваления Реджеп, който на фона на останалите наистина изглежда адекватен, съм сигурна, че навън до 10 наистина профисионални готвачи, ще изглежда нелепо.
Абсолютно съм съгласна. Значи ще съм утвърден готвач е престижен ресторант. Ще съм се доказал, ще имам нужните знания и умения, ще си получавам добра заплата и ще оставя всичко за да дойда в някакво риалити да крещят, да ме обиждат, да ме изкарват пълен некадърник дето един омлет не може да направи. И защо? За едни 100 бона които я взема, я не.

# 472
  • Испания
Това, че участниците /или болшинството от тях/ не са професионални готвачи, стана ясно още в първия сезон.

Хората имат различни амбиции. За много хора върхът на сладоледа е да ги покажат по телевизора. Смятат, че като станат "известни", ще имат повече шанс в живота.

За мен голяма част от биографиите на участниците са измислени от екипа на формата.

# 473
  • Другата България
Да се самоцитирам от снощи, от преди епизода
Цитат
.....от видяното снощи съм сигурна, че тази вечер ще изхвърчи Гошко /най-сетне, с дом, без дом, това е шоу за готвачи, какъвто трябва да бъде, ако иска да остане, а той разчита на съжаление/, а Цецо ще остане.
Е, то вече половината от нас може да ни викат за сценаристи, толкова са прозрачни и плоски Тупарев§Ко, пък и предсказуеми. Не, че не му беше време на Гошето, ама пък и Галя направо......просто селянче, дето вмъква Плевен във всяко изречение, ама ходи там предполагам веднъж месечно на екскурзия от училището в Гулянци....нито изказ има - каруцарски и предполагам на пияниците в Гулянци, нито елементарно възпитание, тя е грозна вътрешно, да не говорим за външен вид - той е видим. И който според мен допринася за това да е толкова озлобено човече. Явен саботаж на Цецо, и снощи, и онази вечер, сценарий или не, грозна работа. Силно, много силно се надявам да е следващата, поела пътя си към Гулянци, или към Слънчака, проблемът е, че и на двете места в момента работа за нея няма, ще се наложи да пърха пред Ангелов да я вземе за чистачка в някой от ресторантите си. Недялка също е мега антипатична жена, на едно ниво ми е с Галчето по неприязън, коя от двете ще си иде първа всъщност ми е все едно. И на двете им е време, отдавна беше. Дори снощи ми стана жал за Гошо като го видях как се предаде, той се беше предал още в началото на епизода, а леля Нели като че ли умишлено наблягаше на грешките му, за не би шефчето да ги пропусне случайно...
Продължавам да мисля, че Цецо може да готви и да му симпатизирам, но смятам, че ще спечели Атанас. Въпреки, че най-подходящ за чека е Реджи.

# 474
Е, добре последно сценарии ли е според теб (всеки от участниците прави каквото му кажат) или не? Смисъл хем твърдиш, че е сценарии, хем Галя била такава, Недялка била онакава. Противоречиш си.

# 475
Да, сценарии е. Използват характерите на участниците, особено слабите им страни и пишат сценарии. Няма начин една възпитана интелигентна учителка да я накарат да се държи като пълен простак, да използва отвратителен език, да крещи като каруцар, ако тя просто не си е такава.

# 476
  • Другата България
Е, добре последно сценарии ли е според теб (всеки от участниците прави каквото му кажат) или не? Смисъл хем твърдиш, че е сценарии, хем Галя била такава, Недялка била онакава. Противоречиш си.
Описвам това, което виждам. Според мен е сценарий, но кое и колко, чак толкова не мога да знам, нито се наемам да прогнозирам.
Специално за Галя поне според мен това не е сценарий на 100%, тя ако няма такива заложби, не би си позволила да се държи като Пенчо пияницата. Сценарий е това с бургерите - тука има, тука нема, сега пече, после не може да пече....
А, Джоли го е написала същото.

# 477
Абсолютно, аз не бих се съгласила да ме показват в такава светлина, ако не го считам за почти редно! Да саботирам някой, да си измивам ръцете с друг, ми нали ме гледа цяла България, а и учениците ѝ! Но тя е толкова елементарна както и Недялка, че едва ли осъзнава това, за слава и известност си продали душите.....! То кога ли друг път някой ще чуе въобще имената им....

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 12:45 от mimi.7299

# 478
Здравейте! За първи път пиша в тази тема. Следя предаването от първия сезон и не съм пропуснала епизод досега. Факт обаче е, че се говори, че всичко е нагласено. За мен това не е от значение, защото ми е приятно да го гледам. Фаворитът ми от началото беше Гергана, но за съжаление тя отпадна. Сега съм за Реджеп.

Това с омлетите за мен е пълна мистерия как топ готвачи не могат да правят омлети. Това не е за първи път, случва се всеки сезон.

# 479
Ама кой ви внуши, че са топ? 🙄

Общи условия

Активация на акаунт