👨‍🍳 Hell’s Kitchen 👨‍🍳 България "Емоции под налягане" - сезон 3, тема 3

• 32 948
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • Другата България
Аз това за омлетите не го вярвам.
Първо Цецо, сега два епизода и Гошо. Не е нужно да си топ, за да направиш един омлет, ама да ни внушават, че пък съвсем не могат....цъ, не вярвам аз.
И друго, на станцията нали са двама - Георги и Недялка, да предположим, че Гошо хайде, вързан е, притеснен е, не може да завие един омлет. Ама леля Нели защо не го направи тя като е толкова "топ"? Значи Гошо се мъчи, леля и шеф го правят на нищо, връщат поръчка заради това, той пак се дъни, леля гледа както само тя си може, но си джурка там другите неща и не захваща тя прословутите омлети. Защо? За да изпъкне "некадърността" на Гошо ли? И да има за какво да го изгони Ангелов? Официално, разбира се. Иначе просто му е дошъл реда.

# 481
  • София
Сигурно за да оправдеят защо един омлет взесто 2 лева струва 20.

# 482
Скрит текст:
Отвратителна тази Галя , изглежда ми и доста мърлява , все някой и виновен . Трябваше по-рано да я махне шеф Ангелов , но ами от сценарии . Топ професионални готвачи пък един омлет и едно пиле не могат да направят , само лъжат хората ......
Няма професионални готвачи в това предаване, а нереализирани такива, които не могат да си намерят работа. Мислиш ли, че тези които са работили по Франция, Англия и Италия, ако са ставали за нещо, са щяли да се върнат, само за да участват в ХК? В единия от сезоните имаше един, който работил за Марко Пиер. Е, ако реално е работил за него, най-вероятно е бил много позорно изхвърлен, защото едва ли ще работиш за един от ТОП готвачите в света и ще напуснеш. Дори прехваления Реджеп, който на фона на останалите наистина изглежда адекватен, съм сигурна, че навън до 10 наистина профисионални готвачи, ще изглежда нелепо.
По отношение на това, че са работили в престижни ресторанти, да, може да е истина, но каква позиция са заемали? Там има различни степени на готвачи, вероятно те са работили на най-ниското стъпало. Не са работили като главни готвачи.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 00:22 от monii

# 483
# 484
Въпреки, че Патрашкова, така закичена + Георги, някак не ми бяха реални, изгледах минута-две.
Георги го анонсираха в HK като Главен готвач, ако не греша.
Без бой още в началото си каза човека, кое как е било.

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 13:06 от Lily_L

# 485
  • Ню Йорк
Много слаби участници тази година. Аз едвам гледам, няма го напрежението от миналите сезони.

# 486
Тези техни доставки са толкова режисирани, че няма накъде. Всички видяхме как диспечерката Наско уж ги приема по телефона, който няма кабел. Ако имаше истински доставки щеше да има в страницата им и телефон, на който да си поръчаме. По - скоро някой от екипа си заявява предварително какво иска и му носят после храната за вкъщи. Аман от техните театри вече Аман!

# 487
  • София-Младост
Добре, какво предлагате...да спрат предаването ли, че да ви угодят?
Ясно е, че едва ли доставят, а и да доставят, при предаване на запис дали ще може да се обадите и да видите как ви бъркат омлетите?!
Ако е важно, ресторантите на Ангелов правят доставки.

# 488
Ми не да спрат предаването, но да се напънат да го направят малко по - реалистично. Например, да готвят за различни социални институции и да им доставят приготвената храна. Следя предаването от първия сезон. Ясно е, че и в предните имаше режисура и сценарий, но в този вече надделява фалша.

# 489
На мен пък това, че не правят доставка не ми пречи. Представям си ако някое семейство наистина разчита на тази храна за вечеря, колко гладно ще остане.

# 490
  • София
После те си ги ядат или хората от снимачния екип.

# 491
После те си ги ядат или хората от снимачния екип.

Ами да си го признаят поне какво ни правят на идиоти!

# 492
Аз не разбирам какво значение има храната поръчва ли се реално от някой или екипа си я изяждат? Предаването си има някакъв сценарий, нормално, какво и на кого има да се признава.

# 493
Аз не разбирам какво значение има храната поръчва ли се реално от някой или екипа си я изяждат? Предаването си има някакъв сценарий, нормално, какво и на кого има да се признава.
Ами да, резервациите бяха да ги видим в екип, съобразителност, отборна игра, бързина, качество на храната...като са забранени какво да измислят, че да пресъздадат обстановка на кухня! Ситуацията от реалния живот отвън, не работещи ресторанти, само доставка по домовете...напълно реалистично!

# 494
  • Испания
Дали ще бъдат измислени доставки по домовете, които не излизат от кухнята, дали ще бъдат измислени социални домове, които също няма да получат храна, защото готвачите не са се справили - все тая.
Спомням си какъв тормоз беше с тези омлети и за Филип. Още тогава писах многократно, че не вярвам в това, което ни показват.

За мен по-разочароващото е, че не можем да получим действителна представа за реалните способности на всеки участник. Нека има сценарий, нека има режисура, но за последователността на задачите, за посещенията, които имат като награда, за посещенията в ресторанта, но не за уменията /умишлено не пиша професионални/ на участващите във формата. Не вярвам нито в уменията на Галя на станция "Риби и месо", когато се справя перфектно /според Ангелов/, нито в провалите ѝ, когато издава сурово пиле.

В редките случаи когато Ангелов каже "франсé", се оказва, че Цветомир е там. Толкова е невидим, че и да не е в кухнята, хич няма и да забележа.

Трагичен е този сезон. Единствено изпъква Реджеп с неговата артистичност и замах + акцента, с който говори български.

И за да си оправя горчиво-киселия вкус от този сезон, гледам Никола и му се радвам. Днес пак ще готви на живо. Този път в Инстаграм.

Никола Симеонов

🍱В неделя на живо в инстаграм ще покажа стъпките как да си направим суши в домашни условия. #sushitime -а е в 16:00 ч. Инстаграм профилът е: @chefnikola_

Ето и необходимите продукти:

Ориз за суши 300 г
Сьомга филе 200 г
Водорасли за суши 1пак.
Крема сирене 100 г
Авокадо 1 бр.
Краставица 1 бр.
Пресен лук 1 вр.
Оризов оцет 80 г
Захар 40 г
Сусам
Сол