Радостта е тук голяма, през ДЕКЕМВРИ бебенце ще радва мама!

• 15 810
  • 289
  •   1
Отговори
# 105
 Joy  това започна да ми става смешно. Министърката казва не и не - ще се възползват само майките на неродените деца до1.01./ какво ще кажете да се устискаме дотогава   Joy /, а онази жена на снимката с бебето, чието име не разбрах казва - ще се възползват всички ненавършили девет месеца.  Joy   А ако тази Госпожа М. не престане да говори за несъществуващите закони със задна дата когато миналата година ни обраха 900 лева точно с такъв "заден" закон направо ще се поядосам.  fight   
Мм, да, добре че има Господ - ние ще направим каквото трябва, Той ще се погрижи за нас. Аз спирам да се ядосвам  Crossing Arms  и се присъединявам към призива да се молим за здрави бебечета, които да възпитаме така че проблемите им след 30 години да са от по-допустимо естество. И понтес и мамата с близначетата ако обичат да се обадят, че са добре. Sarra, вече съм добре - не се притеснявай и се моля всички да са добре.  Hug

# 106
  • София

Да ви кажа какво ми обясни за 3Д - аз й казах, че съм ходила поне 3 пъти и тя каза не може да са ви правили 3Д, защото няма кой да ви го направи. При което аз се изненадах и казах, че наистина са ми правили това с цветния образ, но тя каза че въпроса не е само да имаш апарата, а да знаеш какво да правиш с него, и че образа който виждам на апарата тя го е постигнала с три месеца работа и обучение. Според нея няма друг който да се е обучавал за 3Д.

Е чак пък единствена да е ShockedМазнейкова също е много добра специалистка на 3д.Общо взето Мазнейкова и Димитрова са от един ранг,в момента са жестока конкуренция Rolling Eyes
Joy  това започна да ми става смешно. Министърката казва не и не - ще се възползват само майките на неродените деца до1.01./ какво ще кажете да се устискаме дотогава   
Тая Масларова ми е  много противна,а и как пък толкова не можаха да се уточнят за какво става въпрос,вече ми писна-един път нас ще ни огрее,след два дни -няма smile3514Мен специално ще ме е яд затова,че преди това се осигурявах на 250-300лв.,а сега на 600,свекърва ми е счетоводителката ни и тя се разправя с тези неща,та мисълта ми е че ще сме се набутали с тези високи осигуровки сега за няма нищо Close

# 107
Днес по bTV са обявили, че от НОИ последно не са сигурни кого ще "хваща" закона и кого - не, от майките родили до 31.12.2006г. и са намекнали, че като си видят възможностите за разходи за следващата година, тогава ще стане ясно. Във всеки случай, трябва да признаем, че е дискриминационно разделението на майки с неизтекъл 135 дневен период и други майки. Просто за тези майки, за които не са изтекли 9-те месеца от раждането (надявам се, а не от термина!?), след преминаването в 2007г. би трябвало да им се доизплаща остатъка до този период от 9 месеца по новия закон!
Това е. Иначе на Масларката устата й е голяма, но и носът - дълъг!  Outta Joint

# 108
sarra, според мен няма как да стане така, че да хваща всички майки, чиито деца не са навършили 9 месеца - просто технически те ще са свършили периода на болничните, а после от 01.01.07 - пак в болнични Crazy Според мен ще оставят да важи за тези, на които болничния от 135 дни не е изтекъл, но все пак изчакайте да обнародват промените в държавен вестник - ще ви пиша веднага  Hug
А за отпуските - мисля, че стана ясно - можете да си ги ползвате спокойно, няма да има почти никаква разлика в болничните. Може би стана обърквация, защото ако е неплатен  отпуска - тогава за периода на неплатения се взема размера на минималната, но пак си се изчислява 6-месечна база назад, което включва и месеците, когато си на работа.
А по въпроса за прекъсването - не е точно така. Ако сега ползваш обикновен болничен, после когато излезеш в болничен за бременност и раждане задължително се прави нова 6-месечна база (дори и да няма прекъсване), тъй като се променя вида на болничния - т.е. взема се размера на болничния за дните в болничен и размера на заплатата за отработеното време и от тази сума се изчисляват 90%. Ако не е ясно, питайте пак  Hug

# 109
Здравейте Hug
Днес съм нощна птица  Rolling Eyes
Ходих с приятелки на кафе и докато си говорехме споделих,че понеже ми е много скучно по цял ден и прекарвам доста време пред компютъра,а те"Ама стига и ти си го облъчвала това бебе!"
Та чудя се...дали наистина има нещо такова,вие как мислите? newsm78

# 110
ЕАspirit, и да има и да няма нещо някои от нас нямат избор - аз съм постоянно пред компютъра през летния сезон заради работата. А компетентни по въпроса казват - Облъчването от телевизора е по-вредно.
опитвам се да не мисля за това, защото работата на компютъра ми е адски много, дори по време на отпуската / платената не променя нищо, нали правилно разбрах/ трябва да свърша странични неща, които отдавна съм обещала и няма мърдане - така че да пази Господ мамите на 21 век. Лека нощ  Hug

# 111
Много ще се радвам ако ме включите във вашия списък за декември термина ми е на 20.12.06г. Благодаря предварително  bowuu  Heart Eyes

# 112
и аз съм си постоянно в къщи и ми е скучно, по въпроса с компютъра в работата стоях напрекъснато преди да изляза в болничен. Иначе сега  малко по рядко, но все си седя так аси намирам някакв озанимание иначе ще изкукам.

# 113
  • сто акровата гора
Аз също си седя доста пред компютъра, работя от къщи в момента, но работата ми е свързана с компютър и няма как. Гледам да си правя паузи по-често за разтоварване.  Rolling Eyes Пък и не мисля че трябва чак толкова да се впрягаме. Ако седна да мисля за всички вредни влияния на които се подлагаме при нашия живот в голям град и при напрегнатото ни ежедневие ...  ooooh! направо не знам къде ще му излезе края.
Мисля да си организирам една екологична ваканция на село при баба Joy макар че и там не се знае, то остана ли чисто място  newsm78

# 114
Здравей papagalka, честито и леко бременеене и добре дошла в отбора!   bouquet

di, благодаря ти за отговора. Все пак, за тези, за които срокът от 9 месеца не е изтекъл на 01.01.2007, правилно е от действието на новия закон до навършване 9 месеца на бебето да се плаща по новия закон. Т.е. ако към 01.01.2007 бебето е на 7 месеца, то за останалите 2 месеца би трябвало да получава по 90% от осигурителния си доход за 6те месеца преди отпуска по майчинство.
И също, защо за едната част от закона не се спори, че ще "огрее" и по-големите бебета, ненавършили 2 години, имам предвид възможността да ползват услугата с детегледачката, подпомогната по закона със 160-те лв, ако майката тръгне на работа в това време, а за другата част, майчинското обезщетение - се спори. Пак гледат какво им е изгодно на тях, на тези, които се издържат с парите от данъкоплатците като нас!?
На мен ми изглежда ужасно селективна базата за законност и справедливост при такова тълкуване.
Между другото и за нас не е сигурно, дори и да сме в "огрятата" група - представете си, че бебето изкочи седмаче...!?

# 115
  • София
Привет и от още една нова бъдеща мама  Praynig,
реших да се включа и аз във форума Simple Smile
Малко инфо за мен: на 27 г. съм, терминът ми е на 13.12 и сме момиченце   Sunglasses
Чета ви почти от самото начало и е чудесно, че има толкова постоянни и активни сред вас   bouquet
По въпроса за работата пред компютъра - ами няма начин, трябва да се работи, а и според мен е доста по-безвредно пред всичко останало около нас. Аз съм по цял ден пред него и се старая да ставам от време на време, но сега съм малко болничен и сядам само за няколко часа, че после пак...  Sad
Приятен ден на всички  Wink

# 116
Вижте новата тема за въпроси по майчинството, семейното подоходно облагане (СПО) и др. такива.
НБМ- въпроси и отговори за майчинството и новите промени

# 117
Добре дошли на новодошлите мами   bouquet
Sarra , аз не казвам, че е справедливо това, а че технически ще стане много по-трудно за майките, чийто болничен е изтекъл, защото те от 01.01.2007 пак трябва да излязат в болнични  Shocked А промяната в кодекса е точно това удължаване на болничните от 135 на 315 - следователно трябва да засегне тези, които още са в болнични, нали  Confused
Все пак ще видим като го публикуват, щото и на мен ми писна от различни тълкувания  Crazy
Поздрави на всички и приятен ден  Hug

# 118
Добре дошли на новите мами Grinning и лека бременност!

По въпроса с промените, дали ще ни огрее нас или не, спирам да го мисля вече, каквото стане да става, само да родим здрави бебенца!
Иначе и аз по цял ден си вися вкъщи пред компютъра, но за сметка на това телевизия почти не гледам.

Аз да ви питам някоя от вас получава ли от гадните киселини през деня или вечер и как се спасявате? Не ми стига повръщането, ами сега и киселините Tired Close
Направо не знам от колко време не съм хапвала месни продукти или мляко, дано не навредя на бебето, ама като не ми понасят Sick

# 119
Здравейте и от мен,

Бих искала да се присъединя и към декемврийските мами, понеже терминът ми е на 2 януари, ама бебо или бебка може да избърза, както направи каката 13 дни преди термина.

Пожелавам ви лек и успешен ден и приятен уикенд.

Общи условия

Активация на акаунт