Радостта е тук голяма, през ДЕКЕМВРИ бебенце ще радва мама!

• 15 927
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
тъй като седим по цял ден пред компютрите е поне някой от нас, кякво ще кажете да си спретнем някоя среща?

# 121
За срещата - аз откога чакам да откликнете... Hug Хайде тази неделя по-късно на по-прохладно...ако може...иначе аз през седмицата пак мога, но след 19 часа?

di, защо мислиш, че трябва да се излиза пак в болничен? Всъщност периодът от 135 дни "болничен" ли се казва, не е ли отпуск по майчинство?  newsm78
Във всеки случай, в стенограмата от дискусията по приемането на промените в закона, се казва, че се променя просто периода 135 на 315, май нищо друго не се променя...

Прави сте, че трябва да се молим само да са ни здрави бебчетата, все пак това с тези промени не беше очаквано, когато сме искали да забременеем, нали. Просто моето женско безпокойство и любопитство не ме оставя на мира, приличам на домашна котка  Joy

За комп-а - тук толкова много майки се облъчват нон-стоп, а и здрави бебчета имат и кърмят, и дишат, и живеят  Grinning - по-вредни са облъчванията от мобилните телефони и ДЕК телефоните. Да помага Господ най-вече.

Днес е Св. Йоан Рилски!

# 122
  • София
Мн хубава идея е срещата, след 19 часа е екстра...който ден си харесате:)
За промените в КСО и обезщетенията, Ди хубавко го в обяснила.
Сара тези 135 дни се казват "болничен" с "диагноза" бременност и раждане и са на жълт лист също като болничния от ОВИ например, само дето при нормален болн. е 80%, а при нашия 90%.
Ето защо няма кака мама, на която вече са изтекли 135 дни и получава 160лв за отпуск за гл. на дете до 2г., пак да и се даде болничен за още 180 дни....колкото и да е тъжно, няма как всички да попаднат в "печелившите"  Grinning
Мами да се опитаме всички да успокоим страстите покрай тези промени и да изчакаме какво ще обнародват, да мислим само за тумбаците и слатките ритничета    Peace
Добре дошли на всички нови мами, лека бременност   bouquet

# 123
macko, само уточнявам какво съм казала и приключвам темата -
Цитат
Ето защо няма как мама, на която вече са изтекли 135 дни и получава 160лв за отпуск за гл. на дете до 2г., пак да и се даде болничен за още 180 дни....
- то няма как, но не е справедливо, а е дискриминационно. Едни ще получават по един закон, а други - по друг. Да не са им калпави бебчетата? topicclosed

# 124
милички, дайте да се успокоим наистина - не да бездействаме, а просто да се надяваме на най-доброто. важното е да сме заедно - много силни сме така. На мене много ми помагате всички   bouquet Добре дошли на новите мами! Относно срещата - аз плахо предлагам и за една на 22 Септември - неработен ден е. Аз целия септември съм в отпуска, а на 23 на сватба близо до София - ще отидем по-рано така че ако има и една навита мама аз ще съм щастлива!
Tedy_mishka, не знам как да успокоиш киселините освен там с храната да внимаваш. Явно бебето ти има косичка и просто трябва да го изтраеш.
Sarra, как ти е крачето ?  Днес имам работна среща следобяд но вече стягам багажа за рибата през уикенда и ми е кеф    grinning039....ще си чета на сянка, ще се наплувам. Приятна почивка и на вас! Всичко да ви е наред  Praynig

# 125
  • София
Всъщност, всеки болничен може да бъде удължен.  Naughty Този по майчинство е регламентиран 0т 135 дни, но ако от 2007 стане на 315, предполагам, че може да се допълни до тези 315, когато 135 изтекът. Стига да го решат в НОИ.
Майчинството започва след този болничен.

# 126
  • Пловдив
Някоя от вас пила ли е PAPAVERIN против контракции?

# 127
  • София
Аз, предната бременност ми го бяха изписали, когато имах зверска кашлица, превантивно, да не поуча чести контракции от кашлицата.

# 128
хайде кажете една дата и час аз съм свободна по-всяко време. Ако искате може и в неделя към 7ч.

# 129
Привет и от мен Laughing имам един въпрос на който търся отговор до сега но без успех newsm78 ако има някои компетентен да даде малко инфо ще съм му задължена  Hug След като родя, примерно 2 или 3 месеца след това, мога ли да прехвърля майчинството на съпруга ми? Ако може, означава ли това, 4е 90% майчински ще се смятат от неговите доходи за последните 6 месеца или при всички положения от моите  Thinking не че не искам да си гледам детето, но шефовете ме прецакаха  #Cussing out осигуряват ме на минимална заплата а не на реална  Crossing Arms и когато ги помолих да вдигнат осигуровките казаха НЕ МОЖЕ  #2gunfire много съм бясна от това #Cussing out и понеже поне на мъжа ми осигуровките са доста по големи съм принудена ако може той да поеме майчинството Rolling Eyes като знам колко разходи ни чакат.... живот и здраве съм готова да се жертвам и да почна работа веднага само и само да не лишавам детенцито си от нищо  Heart Eyes то е най важното нещо ви живота ни пак  baby_neutral  Heart Eyes

# 130
Кой беше попитал за киселините? - аз не че имам, но ми става леко кисело понякога след хранене...но се търпи, де, не е много изразено. До трети месец имах кисел вкус от шоколад (!!!) и сладки неща..., но сега не толкова.

detelini, слава Богу, вече 5 ден не ме схваща никой от прасците  Laughing - не мога да повярвам..., спрях магнерича, защо да се тровя допълнително, като данните ми по кръв и урина са в норма. Много мило, че ме питаш!  Flutter

Аз иначе съм като цяло добре. Подуват ми се краката, направо като прасенце съм в глезените, ама това да ми е дефектът  Sunglasses иначе съм добре, пак слава Богу.

detelini, до 22 септември я кемъл, я кемъл драйвър  ... ако съм тук, непременно ще съм на линия. А за срещата сега, аз малко се тревожа кави жеги ще настанат този уикенд, не ми се излиза в горещините, заради подуването, не мога да ходя и ми става лошо от горещината. Може през седмицата да се видим в 19 часа някъде, но дайте отсега да се разберем колко човека, за да резервираме места - за по-големи маси винаги е трудно да се намерят места без резервация.

Ще се радвам, ако стане срещата...?

ponteeeEES, ела бе, сладка, къде си??? Дано си пече дупето някъде, че...много ме притеснява!

Jvd, пусни си въпроса в темата въпроси и отговори по новите промени в Майки настоящи и бъдещи - там точно по този въпрос има много готини и умни мами. После да ни кажеш, нали?  Grinning

# 131
Sarra пуснах питането и в Тема: НБМ- въпроси и отговори за майчинството и новите промени!!!
така 4е, чакам инфо без значени от къде  #Crazy

# 132
  • sofia
Мамита, искам да прочетете това от страницата на министерство на труда и социалната политика и моля да не се тревожите повече!

"Дъщеря ми трябва да навърши 6 месеца на 02.01.2006г. Интересува ме, дали според новоприетия закон за 315дни майчинство, ще мога да взимам през останалите 3 месеца 90%от заплатата си? Моля да отговорите на въпроса!

18-08-2006 
  Eмил  Мирославов - Директор Дирекция "Трудово право и обществено осигуряване" Отговор 

От 1. 01. 2007 г. влизат в сила измененията на чл. 163 от Кодекса на труда и на чл. 50 от Кодекса за социално осигуряване, по силата на които размерът на отпуска за бременност и раждане от 135 календарни дни се увеличава на 315 дни, 45 от които преди раждането, като за това време майките получават обезщетение в размер на 90 на сто от брутното си трудовото възнаграждение.
Поради това майките, които към 1. 01. 2007 г. ползват отпуск за бременност и раждане и досегашният му срок от 135 дни не е изтекъл, ще имат право на увеличения размер на отпуска.
В случаите, когато срокът на отпуска за бременност и раждане е изтекъл преди 1. 01. 2007 г., такъв отпуск не може да се ползва."

Целувки от мен и момъка дето ме подритва в коремчето Laughing

# 133
може и през седмицата, ако искате другата седмица някъде, а за маса трябва, но нека до пределим ден и час и ще видим за заведение може някъде в центъра. АЗ предлагам за вторник 19ч. ако и другите сте съгласни да решим.

# 134
може и през седмицата, ако искате другата седмица някъде, а за маса трябва, но нека до пределим ден и час и ще видим за заведение може някъде в центъра. АЗ предлагам за вторник 19ч. ако и другите сте съгласни да решим.

СЪГЛАСНА !

Общи условия

Активация на акаунт