Радостта е тук голяма, през ДЕКЕМВРИ бебенце ще радва мама!

• 15 779
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте и от мен момичета. Направо ми се скапа настроението след като прочетох коментара на Емилия Масларова #2gunfire. Терминът ми е на 21 декември и си мислех, че поне 8 месеца ще можем да получаваме тези нови помощи. Като знам със сина ми който беше на изкуствено хранене, поради липса на кърма, в какъв разход бяхме, много се надявах на увеличението. Егати хързулването.

# 61
Здравейте сладурчета,
страхотна темичка-поздравления за майчето Laughing, понеже се зачетох и замислих  и аз от вчера за тези "нови"майчински,говорих и с двамата ни счетоводители и ви споделям какво разбрах:
-  трябва да се изчака да се обнародва закона в "Държавен вестник"-тогава придобивал статут.
-  ако ви осигуряват на минималния за специалността праг, както е при мен (175лв.), няма смисъл да се силите, като мене да си доплащате разликата в осигуровките- за два или три месеца, преназначавайки ви на ново място с реалната ви заплата, освен ако тя не е над 350лв.Щото се получава така, че това което НОИ ще изплати за тези девет месеца се припокрива като сума с това, което сега ще трябва да си извадим от джоба, за да довнесем като осигуровки.Дано ме разбрахте, че май стана много объркано.
-  тъй като повечето от нас излизат ноември месец по майчинство, а дните са 135 (45преди +90дни след раждането),тоест дните ни изтичат вече в следващата година- влизаме в това число.
Ми това е.Дано повечето от вас имат късмета да са осигурени на реалната си заплата, щото иначе няма смисъл.
По въпроса за плащането- аз също мисля, поне засега- да раждам секцио, което значи яко вадене, но много се чудя къде и при кого- много ми препоръчват д-р Дяволов, но се чудя, щото е в Майчин дом ConfusedТа ако някоя от вас е чувала нещо- моля да сподели!
А и да ви питам някой друг да пие витамини "О'мами"-английски са и вчера ми ги препоръчаха и си ги взех-някакви мнения?

# 62
Да, оставете я Масларова, тя май не беше подготвена за въпроса!
Току що по битиви са обявили, че и нас, които на 01.01.2007 все още ще сме в периода на болничните по майчинство (135 дни), също ще ни огрее.

Остава да се молим да е вярно.
Вижте повече по въпроса във форума Майчинство (бъдещи и настоящи) - Права на майките.

# 63
  • София
Sarra, страхотно изглеждаш на снимките!  Hug Къде са тези 60кг? Колко си висока? Не ти личат въобще  newsm78. А джинсите от къде ги купи? За бременни са, нали?

# 64
 LaughingМерси, Klemy, от Асита са (на Гарибалди, срещу KFC), да за бременни са, на мен ми изглеждат много готинки джинсите, имат парче трико на колана, което в по-студено време може и като топъл пояс да се ползва, когато не се подгъва. Струваха 49 лв.
Ами висока съм около 163, не ми личат, да, и аз не знам къде са  Laughing  bouquet
Между другото, да ви кажа, че в Mall of Sofia в магазина на Бенетон са открили и щанд за бременни (и дечица) също, има малко неща, но има дънки, сака и пуловери..много са хубави...но са скъпи.
Също имаше и още един магазин за бебета и бременни, но с по-малък избор. Мисля, че и двата магазина са на 1я етаж (като влезете, на първото ниво, не се качвате или слизате с ескалатора)

# 65
  • София
Да, в Mothercare и Beneton има хубави неща, но дънките в Бенетон бяха 155лв мисля, иначе страаашни, ама много ми идват... newsm78 В Mothercare също са доста скъпи нещата.
Ще погледна джинсите в Асита, има ли избор на цветове?

# 66
Ами не много - май имаше черни, но нямат много номера. Но ще получават тепърва есенни неща.

# 67
От друга страна прочетете тази публикация http://www.mlsp.government.bg/bg/news/news.asp?newsid=8023&catid=29   в сайта на Министерството на труда и социалната политика, според която  и нас ще ни угрее. Вие как я тълкувате мами? newsm78

# 68
  • Бургас
Privet Sladurki i sladurkovci  Laughing
S nai-golqmo neturpenie i radost burzam da spodelq, 4e ei na sega ida ot ultrazvuk i beb4o e muj, vidq mu se 4urkata na ditettu  Blush  Izklyu4itelno sum radostna i moje mi lepnete edno sinio 6tarkel4e. Celuvki na vsi4ki
moonlady skupa i na men toku 6to mi kazaha su6toto - 4e beb4o na ultrazvuk e na 5 meseca i polovina, a ina4e po kalendar ve4e sum v 6estiq. No tova kakto Rizova mi obqsni e normalno, taka se vijda na ultrazvuka i 4e izob6to nqma mqsto za pritesnenie mila. gore glavata

# 69
На мен пък вчера докторката не успя да ми каже със сигурност какъв е полът на бебчо.  Каза, че било още малко и по-нататък пак сме щели да го гледаме.  Но каза, че имало шансове за момиче, щото не виждала "никакви съществени пишки" все още.  Иначе всичко си му е наред, което е по-важното.  Само че и мен ме пращат да дам стерилна урина, че имало някакви бактерии в предишните резултати. Приятен ден на всички!

# 70
Момичета, ние от сдружение „Настоящи и бъдещи майки” искаме да ви инфромираме за положителните промени, които Парламентът прие в Кодекса за социално осигуряване, в частта му за майчинството. Досега майките получаваха 90 % от осигурителния си доход 3 месеца след раждането. Сега този период става 9 месеца. След това майката продължава да си взима 160 лв до 2-годишна възраст на детето, догодина най-вероятно ще са 170 лв. Измененията предвиждат и нова възможност, ако майката иска да се върне на работа след изтичането на тези 9 месеца тя ще може да си наеме детегледачка от Бюрото по труда и държавата да й плаща тези 170 лв на нея. Това не означава, че другите варианти - да се взима половината майчинство или да се прехвърли майчинството отпадат. Детегледачката е просто нова възможност. Искам да благодаря на всички, които взеха участие в протестите и в подготовката им, както и на всички които се подписаха в подписката. Уверявам ви, че тези промени бяха приети и благодарение на нас, което беше публично признато. Надяваме се като видите, че от нас зависи децата ни да имат по-добро бъдеще и че можем да променим нещата да се включите по-активно в бъдещите ни мероприятия. Сега на дневен ред са детските, приемаме всякакви предложения – моля обаче давайте ги във темата “настоящи и бъдещи майки – майчинство, права на майките”
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=120073.0

# 71
soseress, във връзка с магнезия и всички други дневни дажби на минерали, вижте тук

# 72
Привет да ви се похваля сега се връщам от фетална и съм много щастлива бебчо е много добре,мързелуваше не се показа хубаво да видим пола Laughing иначе док каза 4е всичко му е в норма и ме пита два пъти коя седмица съм, оказа се че аз съм в 21г.с а бебето в 23г.с  Rolling Eyes на мама лакомииката  Mr. Green хехехех май ще раждам слонче  Embarassed иначе до тук съм качила от началото +7 кг виждат ми се малко множко  #Crazy но док каза да не се притеснявам то при това бързо растящо бебе какво искам  Wink
сега се чудя да ходя ли на още една консултация във Фемината 4е съм си записала и за там час на 26.08  newsm78 доволна съм от този док в 3 градска, всичко ми обясняваше подробно Joy

# 73
Jvd, ами ако ти се дават още 40-80 лв...

# 74
ами 40 е ..... незнам, изкушавам се че пак ще го видя  Mr. Green на консултациите го гледам само по 5 минутки Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт