Радостта е тук голяма, през ДЕКЕМВРИ бебенце ще радва мама!

• 15 790
  • 289
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!   bouquet

Как сте днес?Моето бебе имам чувствството,че не ме рита....то направо си играе аеробика вътре!!!  Joy Толкова е буйно,от известно време насам е много палавичко  Heart Eyes

Maiche оцвети ме ако искаш в розово...Аз съм напълно сигурна,айде ако не се окажа права ще сменим цвета тогава  Hug
До скоро на всички   bouquet

# 76
освен това е и вредно да се прави често това облъчване, попитай докторката на какъв период от време е разрешено най-рано да се гледа, след последно гледане

И аз като теб се чудя какъв пол е (защото веднъж ми казаха момче,  а веднъж - по-късно, момиче), не ми се показва, два пъти за 1 седмица го гледахме, един път във Фемина, един път на ЖК, но все гърба и дупето си показваше, така че сега ще чакам когато си каже, ако не - изненада.

Последна редакция: ср, 16 авг 2006, 17:03 от Sarra

# 77
  • София
Detelini някакъв вирус сигурно си хванала Rolling EyesДавай, с препечен хляб и сиренце,ще се оправиш,прави си и билково чайче с мед и малко лимонче.Да не си яла нещо развалено?Папаверина не е подходящ за стомаха,по-добре не го пий.Klemy дънките в Mothercare ги бяха намалили на 50-60 лв. но нещо не ми харесаха ConfusedВас ритат ли ви постоянно бебчовците?Имам чувството че нон стоп се премята в корема ми JoyJVD ти фетална морфология ли прави или фетална ехокардиография?Как се казва този доктор в Трета градска?

# 78
  • Düsseldorf
Привети, момичета, макар и почти от болницата... По-точно поизбягах за няколко часа от там малко да поседя в домашна обстановка...
Не че трябва да се оплаквам, в Тина Киркова съм (Св. София), където съвсем не са лоши условията. Моите бактерии в урината докато станат резултатите от стерилната се качиха доста нагоре и почнаха да ме болят бъбреци, да сега на антибиотик венозно, инжекции спазмалгон и системки... Но днес съм добре де, в сравнение с неделя и понеделник направо съм пушка. Само дето и отпред под ребрата взе доста да ме наболява, но това май била жлъчка, сигурно е попритисната...
Най-хубавото е, че беба била добре, била като в инкубатор вътре, казаха...
Хайде, бъдете здрави и до скоро!

# 79
JVD ти фетална морфология ли прави или фетална ехокардиография?Как се казва този доктор в Трета градска?
Danielad - ами фетална ехокардиография при д-р Велковски, но разгледахме цялото бебе  Laughing

# 80
  • сто акровата гора
Sara и аз минах на Магнерич, просто като отидох да си купя Магнерот за тази седмица и нямаше и питах и се оказа че са еднакви, Магнерича е българския вариант. Аз го пия заради контракциите дето ги имах. Имай в предвид обаче, че докторката ми  каза, че в началото, разбирай поне 4 дни, трябва да се пие 3 по 2, за да се натрупа. Аз го пих така 6 дни. Повече не бивало, а сега съм на 3 по 1. Контракции няма, слава богу, а пък една позната която роди миналия месец, го пи магнерича почти до края на бременността. И тя като мен с контракцийки и затова. Крампи не е имала и аз, да чукна на дърво, за сега нямам.
А за витамините, аз пих Фалвит, сега пия вит. С заради гадната настинка. Док каза малко почивка, аз и без това ям много плодове, но сигурно като отида тези дни на консултация и ще ми каже пак да започвам.
Detelini много течности пий, ако не можеш да пийваш по чаша наведнъж, с лъжица си кусвай от чайчето или водата, но задължително пий! Аз го изкарах този вирус, минава за ден - два, ама е много гадно. Можеш нош па да пиеш, за да е спокойна матката и деган-да спре повръщането. При мен подейства. Стискам ти палци да се оправиш  Hug
Това е от мен за сега, прегръщам ви всички, потупайте си коремчетата - за поздрав на бебоците  Joy

# 81
soseress, благодаря!  Hug Да ви кажа честно мисля, че е на нервна почва - тези дни ми се събра много отговорна работа и винаги тялото ми така реагира на стрес накуп. Не бях получавала криза откак съм със съпруга си, сега за първи път заради маса странични глупости. Затова бъдете спокойни мили мамчета и се грижете за себе си. Алех шу, дано всичко е наред.

# 82
в крайна сметка, ако родя до 31.12 ще вляза ли в 315-те дни или не вече не мога да разбера, всеки ден различни неща чувам. На мен термина ми е на 27.12. Моля ви кажете ми коя е истината. Защото, ако ни прецакат така за няколко дни е много гадно.

# 83
lia25,
Днес цял ден се рових по този въпрос. Във форума тук, в Майки (Настоящи и бъдещи) - майчинство, права на майките пише всичко, което ни интересува (вижте постинга на Светланка). Има момичета, майки, които са героини, защото организираха протест на високо ниво от 1 юни т.г. и действат за подобряване социалната политика за майките и децата. Там е пълно с юристки и счетоводителки, както и всякакви други активистки, има и бащи. Та, там въпросът се коментира така. Новите условия ще важат и за майките, чиито деца не са навършили 3 месеца към 01.01.2007.Но все пак трябва да се изчака да се обнародва в Държавен вестник и да се види тогава пълният текст.

soseress, благодаря ти за сведението. Аз днес разбрах, че изследванията ми за кръв и урина не покзват неща извън норма, та смятам да пия още ден два по 1 таблетка Магнерич и после да мина на естествени източници (овесени ядки, пшеничен зародиш, банани). Четох също, че сега бебето ни притиска една основна артерия, която връща "мръсната кръв" от долната половина на тялото към сърцето, та може и от това да е!? Все пак, надявам се, да не ми се случва повече!!! Ох, дано утре сутринта да не ми опровергае надеждите. Praynig

detelini, добре, че се оправяш, че се притесних! Ей, момичета, искам да родим всички живи и здрави бебчета и да сме и ние здравички и да си приятелстваме и за напред, не само сега! Hug

Shrew, ти четеш ли ни поне!? Ако да - драсни някой ред, де!? Надявам се, че сте добре с бебо! Flutter

А какво ли става с pontes... Confused

Последна редакция: ср, 16 авг 2006, 22:25 от Sarra

# 84
  • София
Привет на нощните птици, аз цял ден чета, а вечер пиша преди лягане Simple Smile

Мн ми е странно с тези крампи, дано ви минат по- бързо...аз преди година две си имах най-редовно схващане на прасеца посред нощ и знам какво да е да събудиш с рев сякаш те колят...ама откак съм бременна нямам...дано да ме и подминат  Simple Smile
Бети дай съвет за кокерките и малкото...как се справяш?
Ние нашата ще си я държим в къщи въпреки реакциите на близките, че не било хубаво куче и бебе...ама не знам дали няма да ревнува, поведението дали се променя...то за хигиената е ясно, че по цял ден ще се  newsm79 и newsm75
За болниците и плащането на лекари ако всичко върви без усложнения, ще си избера само болница и на общи начала. Казаха ми , че на Св.София обиколката из родилното била мн полезна, разказвали и как протича раждането и после май дават талонче за безплатен видеозон, та ще се запиша да идем със съпруга. Иначе май за сега Окръжна ми се върти из главата или Шейново, но за уговорка не мисля.
Мами, които ходите на лекциите на "9 месеца" - утре съм там, обаче предвид късния постинг, едва ли ще се намерим Simple Smile На мен ми е за втори път и се оказаха мн приятни, дано на другите лекции се запозная с някоя декемврийка   bouquet

# 85
  • Варна
хааахаааахааа  Joy
за първи път повръщам от както съм бременна  Sick
ходихме до сливен на сватба и от Варна се спряхме в Бяла (25 мин с кола) и първата ми работа беше да нахълтам в най-близкия тоалет  Sick

НИКОГА НЕ ЗАКУСВАЙТЕ 2 ПРАСКОВИ С ЧАЙ !!!!  Mr. Green

иначе сме добре, щерката(за сега) ме използва за боксова круша  #Crazy
много е забавно
имам чувството че стъпвам на въздушни възглавници,така съм отекла Tired
ще се узаконяваме с мъжото на 20.09  bowuu
и такива весели неща  Sunglasses

поздрави на всички  bouquet

# 86
  • Vaudreuil Canada
Хи хи хи честито повръщане ... между другото и моите най-големи стомашни проблеми бяха с праскови - от една няма проблем ама 2 ... трагедия  Sick.
И аз отнасям вече доста боксови удари от вътре и под пояса ... ама това е положението и по-зле ще става.
Накараха ми се, че много съм била яла ... с което само ми усилиха апетита ... и сега пак ям - не съм се спряла. Ще видим после как ще борим килограмите  newsm78 .

# 87
ClanG, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Да си жива и здрава и ти и твоите юнаци, всички много да те радват и да си изкараш една страхотна бременност с прекрасен финал  Hug  Hug
За прасковите и аз знам, че много дразнят стомаха и предизвикват киселини, но пък така ми се услаждат  Mr. Green
поздрави на всички  Hug

# 88
Момичета, отново за промените в майчинството. Днес сутринта по bTV от НОИ се изказаха, че ще важи и за тези, чиито 135 дни не са изтекли (ние попадаме в тази графа).
Но вижте и тези разсъждения на друга майка юристка от форума (ZinaSt от 16 август, 19.36 ч.) и най-вече текста за изказването на Масларова вчера сутринта...
Все още не е сигурно дали ще попаднем в обхвата на промените по Закона за КСО-то.
Трябва да се молим на Господ и Св. Богородичка.

Последна редакция: чт, 17 авг 2006, 09:22 от Sarra

# 89
  • sofia
Добро утро маменца!
   аз станах много рано днес, излъсках печката, че ме дразнеха едни загорели неща от готвенето вчера, направих си мюсли за закуска и сега чакам татито да стане да ходим да купуваме мокет.  Wink
   Но по- важното е да ви кажа за мойта фетална морфология при д-р Димитрова във Фемина Peace
  Часа ми беше късно снощи, понеже заради лежането в болницата си пропуснах първия записан час преди две седмици и ги помолих да ми дадат друг извънреден. Отивам аз, притеснена, бебончо в мене се скъса от беснотия и ....заключено Sad
Дърпам, дърпам с всичка сила - не и реших да си тръгвам.....По едно време момчето от съседната врата каза че не е възмозно да са си тръгнали и стана да пробва и хоп!... вратата се отвори....ясно колко ми е силата Party
 Посрещна ме д-р Димитров и за мое много голямо учудване ми подариха и подарък - чантичка на Avent с едно шише за хранене, подплънки за гърди, за да не тече кърма по дрехите и инструкция за кърмене, както и каталог с продуктите. Шях да падна!!! Мъжа ми нали не е много в час и ме пита тези подплънки за уголемяване на гърдите ли са, ама ти сега нямаш нужда.
  И след това минахме на прегледа, аз си правих само фетална морфология, и сме с пишочка, значи синичко щъркелче за мен Laughing Иначе всичко ни е наред, вървим с около 5 дни назад от седмицата в която съм, но докторката каза че сме в нормата. Според нея проблемите са ми от нисичката плацента.... CryБеше наистина много внимателна, но беше уморена и не се усмихна нито веднъж, а аз така исках да си побъбря с нея, понеже бях последна пациентка...но важното е, че свърши това за което бях отишла и аз й благодарих, че ме приема в такъв късен час, а тя каза ама разбира се, нали сте се записали, как няма да ви приема.
  Да ви кажа какво ми обясни за 3Д - аз й казах, че съм ходила поне 3 пъти и тя каза не може да са ви правили 3Д, защото няма кой да ви го направи. При което аз се изненадах и казах, че наистина са ми правили това с цветния образ, но тя каза че въпроса не е само да имаш апарата, а да знаеш какво да правиш с него, и че образа който виждам на апарата тя го е постигнала с три месеца работа и обучение. Според нея няма друг който да се е обучавал за 3Д. В интерес на истината имаше голяма разлика между образа на бебко който тя ми показа и това което бях виждала преди. Тя не ми прави преглед на 3Д само ми го демонстрира и когато бебо порастне, към 30 седмица някъде мисля, да отида на 3Д при нея. И така....много бяхме сладки Laughing Heart Eyes Аз я питах дали мога да заменя магнерота с магнерич, дали има разлика между тях в действиевто и тя каза, че няма. Тръгнах си ухилена и с подарък! Crazy Само да ви спомена че аз вече съм плюс 10 кг  - (от 58 на 68) и старите ми познати ме подминават и после ме гледат 5 минути и викат ама ти ли си...обаче какво да правя...с моя режим на легло не очаквам да слабея.. Rolling Eyes
    Това е моя рапорт за феталната морфология Laughing

Общи условия

Активация на акаунт