Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 43

• 55 125
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Аа на мен не ми пречи, после те ще реват, че нямат пари за ипотеката.
При такива параметри се взема кредит за дълъг период за да може вноската да е ниска и се изплаща предстрочно когато посъберат някой лев. И да, стоя си зад думите, че да вземеш кредит с вноска, която те оставя да живееш на жизнения минимум е малоумна работа.

# 76
Видно е, че едно 50% са за дом на всяка цена, без значение какво коства и колко време. Точно и за това се купуват мухлясалите панелки с общи части като в циганско гето за луди пари, защото има кой да дава..

# 77
Не ме карайте да ви направя за 200 лева месечна разкладка за двама , ( продукти от веригите + готвене в къщи) с която напълно да задоволявате нуждите на организма, по съвсем здравословен начин, нелишавайки го от нищо, подходяща дори за допълнителни физически занимания.
Странно, уж сте "бедни" българите а мрънкате че с 800 лева се не живеело..Да ви кажа че не в България,а в Мадрид моя приятелка и съпругът и оцеляват с 500 евро на месец след като си платят ипотеката ?

# 78
Да не се окаже, че по затвори и приюти живеят по-добре отколкото с разкладка по 100лв на месец?

# 79
Да, но е кофти, ако си купил за 100 000, а да трябва да продаваш за 70 000, примерно Simple Smile
Това е невъзможен вариант.
По-скоро е купил за 100 хиляди с лихвите за 25 год става 180, изпратили  60+ остават още само 120.
В деня Х не може да плаща, но имота струва 70к макс, а има да връща още 120.

Това става ако ти го вземе банката. Тогава и дължиш и лихвите.

Нека предположим хипотетично най лошия вариант.Вие сте младо семейство на по 25 години. Нямате нито една стотинка.Нямате и родители които да ви помогнат поне малко.Живеете ( примерно) в Пловдив . Получавате двамата общо възнаграждение от около 1800 лева netto.
Намирате си приличен двустаен апартамент за 100 000 лева.Теглите ипотечен кредит от 100 000 лева за 10 години.Връщате след 10 години 115 000 ако всичко е наред
Месечната вноска е 1000 лева.
Остават ви 800 лева за живот на двамата.
Ако през това време живеете на квартира в същия апартамент на наем от 350 лева то за 10 години вие ще изгубите 42 000 лева
Равносметката :
Загуба при покупка - 15 000
Загуба при наем - 42 000
Разлика - 27000 лева
Нека всеки преценява.Разбира се , възможни са и форсмажорни обстоятелства - земетресение, чумна епидемия, възможно е да паднете от самолет или да ви блъсне влак, възможно е и да си намерите по добра работа или да загубите и текущата.Но сте на 25 години ! И ако имате желание светът е пред вас и винаги можете да отидете да чистите риба в Аляска за 5000 долара на месец или да берете аспержи в Германия за 2000 евро, да станете тираджия за 2200 евро, да станете гледачка на възрастен господин в Германия за 1600 евро.. ако сте упорити, имате хъс , желание и се интересувате

А в тези 100К влизат ли таксите, комисионните и самоучастието ?
Масово хората по форумите хич не ги взимат предвид. Ако е на зелено става още по-дебела сметката.

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 19:32 от IvanGeorgiew

# 80
Аз не разбрах само къде в София има "читави" апартаменти за 100000 лв. В който да не спи човек на матрак на земята, или да не е с мечта за готвене от примера или гнусна мозайка и блажена боя в банята. Но все пак понятието "читави" е много субективно, така че няма нужда от линкове, защото следя пазара последните 3 г и аз читави за такива пари не съм видяла.

# 81
Алекславе, като искаш да живееш охолно и с повече , ще си стегнеш задника и ще станеш шофьор в международния транспорт моето момче.Търсят постоянно.Ще вземаш по 2200 евро и ще издържаш семейство с трюфели и скариди само.

# 82
  • тук-там
Алекславе, като искаш да живееш охолно и с повече , ще си стегнеш задника и ще станеш шофьор в международния транспорт моето момче.Търсят постоянно.Ще вземаш по 2200 евро и ще издържаш семейство с трюфели и скариди само.

Еееее, съвсем  ни пратихте в трета глуха.  2200 евро си е заплата, която в БГ взима не малко народ. Без да се изпотява и прегърбва...  
И аз не разбирам мантрата -  дом на всяка цена, особено за хора с ниски и несигурни доходи.....
Но пък, нали тях чакаме да продават....Yum

# 83

Не знам защо си мислиш, че тук не може да се живее нормално с повече от 800 лв. на месец и без да си тираджия.

Прекрасно разбирам, че дупе знае 2 и 200, ама аз лично ако имам само 2, няма тегля ипотека за 200. Тия разбирания "покрив над главата, ако ще да ям ориз 20 години", дори баба ми ги няма вече.

# 84
Еми хора, бийте каскета тогава и си живейте живота по квартири..какво друго да ви кажа ...

# 85
Еми хора, бийте каскета тогава и си живейте живота по квартири..какво друго да ви кажа ...
Хайде предложи ми реален вариан за закупуане на жилище в София за тричленно семейство с 3к заплата нето и 10к спестени в Студентски или младост

# 86

Изобщо нямам такова намерение Simple Smile Само че моята ипотека ще е под 30% от семейния доход, не 60.

# 87
Тя кризата още не дошла.За сега има мазнинка, ама ще видим до кога.Утре за пръв път отивам да тегля пари в брой.Ако имах кредит тегленето щеше да замине за вноската.А като няма кеш,някой по веригата ще увисне без моите пари.Така става неплатежоспособното търсене.Искаш ама няма.

# 88

Изобщо нямам такова намерение Simple Smile Само че моята ипотека ще е под 30% от семейния доход, не 60.
Ако не четехте по диагонала и се върнете малко назад в темата , ще прочетете че съм предложиля хипотетично "най лошия " вариант. Вашият ако е 30% на някои може и да е 10%, на други - 60 и т.н. И примерът е за Пловдив, четете хора.

# 89
Аз не разбрах само къде в София има "читави" апартаменти за 100000 лв. В който да не спи човек на матрак на земята, или да не е с мечта за готвене от примера или гнусна мозайка и блажена боя в банята. Но все пак понятието "читави" е много субективно, така че няма нужда от линкове, защото следя пазара последните 3 г и аз читави за такива пари не съм видяла.
Е все пак жилища има и се купуват не само в София. Жената даде пример за Пловдив. Не знам реални ли са тези цени там за панелки

Общи условия

Активация на акаунт