Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 43

• 55 102
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Wild_rabbit, като ти гледам разсъжденията, на теб ще ти се налага да го буташ живота. Нали знаеш, не казвай "хоп", преди да си прескочил. Така че, като прескочиш, ако си се справил/а по-добре от мен, заповядай да ме поучаваш.

# 106
Тия проценти много зависи от какъв доход са. Първо според мен трябва да се де извади една фиксирана сума за базови разходи. Ако имаме двама човека с общ доход 1500 лв и 20% са много според мен и ще доведат до лишения. От 10000 и половината да махнеш пак имаш 5000 да си живееш добре. Аз пък мога да направя разчет на 800 лв как отиват за маркови питиета Simple Smile

# 107
Не ме карайте да ви направя за 200 лева месечна разкладка за двама , ( продукти от веригите + готвене в къщи) с която напълно да задоволявате нуждите на организма, по съвсем здравословен начин, нелишавайки го от нищо, подходяща дори за допълнителни физически занимания.
Много моля за дневното меню за 3лв на човек Да видим и ние как с 200лв на месец се изхранват двама.
Еми ето ти например едно седмично което към момента излиза около 260 лева на месец.
Като се има в предвид, че една тава запечен ориз с домати на фурна може да се яде два дена, същото се отнася и за лещата, грахта и боба. От 10 яйца и две бурканчета кисело мляко правя яйца по панагюрски които ни стигат за два дена,запечени картофи с месо на фурна също минаваме два дена, от каймата може да се напълнят чушки или да се направят 22 кюфтета които с малко боб за гарнитура също стигат за два дена  и т.н.
4 пакета Овесени ядки x 1 лв lIdl - 4 лв - стигат за повече от седмица
1 кг месо x 7.50 - 7,5 лева
1 кг кайма x 7.50 - 7,5 лева
1 кг риба хек - 5,5 лева
2л олио - 4 лв- стига за повече от седмица
1 пакет ориз - 2лв - стига за повече от седмица
1 пакет боб/грах/леща - 3 лв - манджа за два дена.
5 кг ябълки - 10 лв
7 марули/салати - 4 лв
7 бурканчета мляко - 7 лв
10 яйца - 2 лв
1 кг сирене - 8 лв
2 кг картофи - 3 лв
5 хляба - 5 лева

# 108
  • тук-там
Maria 56, с месо и кайма от 7.5 и сирене от 8 лв, боб, леща, картофи и ориз  - при това ежедневно, не съм сигурна че ще видиш края на ипотеката..., а да и рибата от 5 лв.

# 109
Maria 56, с месо и кайма от 7.5 и сирене от 8 лв, боб, леща, картофи и ориз  - при това ежедневно, не съм сигурна че ще видиш края на ипотеката..., а да и рибата от 5 лв.
Може и да се съмняваш в правото си си.Аз цял живот съм така и съм преборила няколко  ипотеки.Хека в Кауфланд е 4,50, месото почти винаги го намирам на 6,80/7,50, каймата също ..Не виждам проблема ? А и аз не ям като шопар все пак, дори мисля и един ден да си поставя разтоварваща диета .
То японците само ориз ядат и са на първо място в света по продължителност на живота.А иначе вие може и на трюфели и хайвер да я карате , ако имате възможностите

# 110
Не ме карайте да ви направя за 200 лева месечна разкладка за двама , ( продукти от веригите + готвене в къщи) с която напълно да задоволявате нуждите на организма, по съвсем здравословен начин, нелишавайки го от нищо, подходяща дори за допълнителни физически занимания.
Много моля за дневното меню за 3лв на човек Да видим и ние как с 200лв на месец се изхранват двама.
Еми ето ти например едно седмично което към момента излиза около 260 лева на месец.
Като се има в предвид, че една тава запечен ориз с домати на фурна може да се яде два дена, същото се отнася и за лещата, грахта и боба. От 10 яйца и две бурканчета кисело мляко правя яйца по панагюрски които ни стигат за два дена,запечени картофи с месо на фурна също минаваме два дена, от каймата може да се напълнят чушки или да се направят 22 кюфтета които с малко боб за гарнитура също стигат за два дена  и т.н.
4 пакета Овесени ядки x 1 лв lIdl - 4 лв - стигат за повече от седмица
1 кг месо x 7.50 - 7,5 лева
1 кг кайма x 7.50 - 7,5 лева
1 кг риба хек - 5,5 лева
2л олио - 4 лв- стига за повече от седмица
1 пакет ориз - 2лв - стига за повече от седмица
1 пакет боб/грах/леща - 3 лв - манджа за два дена.
5 кг ябълки - 10 лв
7 марули/салати - 4 лв
7 бурканчета мляко - 7 лв
10 яйца - 2 лв
1 кг сирене - 8 лв
2 кг картофи - 3 лв
5 хляба - 5 лева
Не се заяждам, не ме разбирайте погрешно, но същите продукти, поне аз не съм ги виждала на такива цени.последно моите ябълки бяха по 2.60😔.
Но, относно имотите.Ако имате търпението и знаете да управлявате бюджета си, по-добрият вариант е собствено жилище.Моя приятелка чака и търси жилище поне 5 години, посъбра някой лев, но си намери хубаво, достатъчно голямо жилище, обзаведено, в хубав район, на цена поне 30%под пазарната.Вноската, която внася за него е по-малка от наема, който плащаше.
Аз също се оглеждам, но за къща, но...предложенията са много малко там, където искам, а...не ми харесва, че повечето продавачи винаги крият част от проблемите.Повечето брокери пък, искат едва ли не да подпишеш договор за предварителна продажба, за да отидеш на оглед.Ще ми се да платя на фирма, но да знам, че наистина ще ми се помогне с всичко, повечето брокири, обаче имам чувството, че играят на:заблуди и надхитри клиента.Та както върви, май ще си остана с търсенето.

# 111
Морско цвете, не на 2 а на 1 лев вземам ябълките.Последно ги взех на 1,30 не бяха лоши от Кауфланд, вчера в ТМаркет имаше банани на 1,70.прилични.Ходете по пазарите хора,

# 112
  • Велико Търново
Аз пък не виждам смисъл в това да " преборя няколко ипотеки", ползвайки седмичното Ви меню. Наистина се чудя как с 10 яйца и 2 бурканчета мляко двама човека могат да се хранят два дни 🙄 И в края на деня ( да се разбира живота) какъв ще е смисълът от всички купени и изплатени жилища при това ежедневие през годините?
Извинявам се за включването, но не се стърпях 🙂

# 113

Относно инвестиция в имот - това е толкова пост комунистическо мислене че не ми се иска да го коментирам. Света и поколенията се променят. Инвестицията в имоти изобщо няма да е перспективна в бъдеще. На запад отдавна имат чудовищни прогресивни данъци за имотни хитреци, а наемите не са толкова високи.
3000 евро плаща моя приятелка със семейството си за 70 квадрата в Хамбург:
https://housing.justlanded.com/bg/Germany_Hamburg/For-Rent
1800 евро делят три наши момчета за двустаен в Амстердам и казват че това било изгоден наем. Кажи им на тях че наемите не са толкова високи.
Ето линкче за съвсем груба насока как стоят нещата :
https://justhousing.com/bg/rent/%D0%BD%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D … B8%D1%8F?pageno=2
Наемите в Холандия са убийствени.
Всъщност в Ню Йорк са още по убийствени, мой познат ми го е казвал.
Може и да се намират някъде евтини жилища, разни коптори в малки селца отстоящи на по една туба бензин от град който предлага препитание и прилични заплати...
Цитат
.
.

Имам наблюдения за цените и в двете държави. Представителните извадки не могат да се ориентир за цените, защото има и по-евтини райони и градове (не е за сметка на качеството). Иначе съм съгласна, че дори и на запад покупката на жилище е по-изгодна от плащане на наем и всъщност големите данъци са за приходите от имотите, не ако е за собствено ползване.

# 114
Много странен сблъсък на някакви маргинални случаи...
Да имаш собствен дом, когато се пенсионираш, според мен е изключително важно, защото не се знае тогава пари за какво ще има. Също така важно е да се има предвид горното в дни на изобилие, когато има пари. А а не да се пилеят с идеята "дай първо да си поживеем, пък после ще мислим и за жилище". Да, ама после може и да не дойде. Т.е. то ще дойде, ама може да не дойде с изобилие, а с оскъдица.
Обаче изобщо не става дума и да се отгладува жилището. Ако човек е принуден да гладува за да си купи хубаво жилище трябва да избере нов подход - или да търси евтино жилище някъде си, или да търси ръст на доходите.

# 115
Аз пък не виждам смисъл в това да " преборя няколко ипотеки", ползвайки седмичното Ви меню. Наистина се чудя как с 10 яйца и 2 бурканчета мляко двама човека могат да се хранят два дни 🙄 И в края на деня ( да се разбира живота) какъв ще е смисълът от всички купени и изплатени жилища при това ежедневие през годините?
Извинявам се за включването, но не се стърпях 🙂
Е, не съм претенциозна и колкото по проста ми е храната, толкова по жизнена се чувствам, чувствам се добре, нямам кръвно, диабет, мога да тичам като 25 годишно момиче (бивша атлетка  съм), теглото ми не мърда вече няколко десетилетия ( леко под нормата съм ) , изпълнена съм с енергия. На 55 мога да се изкача на бегом до осмия етаж ..Дори понякога си мисля че трябва да огранича храната, днес например прекалих и се чувствам некомфортно.Не бива да преяждате хора.

# 116
Има и друг момент, за който много често не мислим.Влагаме всичко в едно жилище, но...да не дава Господ, едно земетресение и понякога ....нищо няма да става от жилището.А, напоследък доста катаклизми стават....та, ако всичко отиде за едно жилище....

# 117
Така е...Може и нас да ни сполети най лошото да не дава господ.На тоя свят нищо сигурно няма

# 118
Къде го този хляб от левче?
Цените последните месеци скочиха много, поне в София.

ПП: не бъркай японската кухня със севернокорейската.

# 119
ПП: не бъркай японската кухня със севернокорейската.
Xa-xa-xa! Joy
Аз след списъка с продуктите реших да си замълча. Всеки, който пазарува може да прецени какво качество може да се купи за тези пари. Да не говорим как се храни един мъж с половин килограм кайма и половин килограм месо една седмица.

И с литър олио, забравих.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 20 апр 2020, 23:29 от YouDontOwnMe

Общи условия

Активация на акаунт