Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 806
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 16 725
Недей, Бърди, може да си в инкубация - вирусът да е в теб, но без проявление. Изчакай. Тепърва ще има ваксини.

# 16 726
  • Другата България
Предполагам питаш дали да се ваксинираш сега.
А не по принцип.
Съветът ми е да изчакаш.

# 16 727
При нас така започна масовата ваксинация. С открити пунктове, няма записване, няма нищо, нареждаш се на опашката, бодат те и готово. Слагат на Астра Зенека.
http://www.bta.bg/bg/gallery/image/7381041

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 19:34 от mimi.7299

# 16 728
  • София
За сега се чудя, да, не по принцип. Защото нали Астрата намалява тежестта на прекарване на болестта. Та ако ще се разболявам, дали няма по-скоро да помогне. Такива ми се въртят, ама няма с кой да се консултирам.

# 16 729
А къде мислеше да се ваксинираш?

# 16 730
  • София
Чак толкова напред не съм мислила Simple Smile Не съм сигурна дали да се осмеля.

# 16 731
Чак толкова напред не съм мислила Simple Smile Не съм сигурна дали да се осмеля.
Бърди, не бързай, все пак виж дали си здрава, дай боже, че си контактна с болен, дори и да не е Ковид. Ваксини тепърва ще има...

# 16 732
За грип трябва да си здрав,. за да ти сложат ваксина.
Коварното на КОВИД е, че не знаеш дали си заразен, ако си без симптоми.
Но някъде се спомена, че може да се сложи ваксина, дори ако се съмняваш, че си заразен.
Консултация с лекар трябва.
Ивермектин аз не бих приемала по принцип.

# 16 733
Здравейте , момичета

От вторник съм със суха кашлица,  драскане и гъделичкане в гърлото . Като преглъщам ме боли.  Без температура . Помислих,  че е обикновена настинка , заради студеното време
В четвъртък отидох при личната на преглед.  Тя веднага се осъмни за коронавирус,  но не ми даде  направление за тест . Изписа ми авирон рапид , флудитек , аспирин , витамин ц , д , цинк . Каза ми , че щом нямам температура няма нужда от антибиотик засега , но  ако  вдигна температура веднага да почвам антибиотика азитромицин . Вчера вечерта и днес забелязвам , че температурата ми е  37 - 37,1 ... вдига ми се около 20ч. до 23ч. После си спада сама . .
Според вас дали да почвам с антибиотика от утре? С личната ще мога да се свържа чак в понеделник

Дъщеричката ми също беше болна преди две седмици и е лекуваха за коронавирус,  въпреки че пср теста беше отрицателен . Майка ми също е болна от една седмица.  Пие азитромицин предписан от личната ,  без да има доказан ковид  .

# 16 734
Изчакай.
Щом нямаш тест, не е съвсем сигурно дали е КОВИД.
Аз бях така, чак на 4 ден започнах Азитрокс, защото ми изчезна обонянието и вече бях сигурна.

# 16 735
Изчакай.
Щом нямаш тест, не е съвсем сигурно дали е КОВИД.
Аз бях така, чак на 4 ден започнах Азитрокс, защото ми изчезна обонянието и вече бях сигурна.

Притеснявам се да не ми се усложни .
Дъщеря ми в началото беше само на Авирон кидс една седмица . Температура имаше само 2 дни . Кашлицата не и мина  и за това педиатърката реши да продължим лечението с антибиотик Лекоклар .

# 16 736
  • Буркина Фасо
Здравейте , момичета

От вторник съм със суха кашлица,  драскане и гъделичкане в гърлото . Като преглъщам ме боли.  Без температура . Помислих,  че е обикновена настинка , заради студеното време
В четвъртък отидох при личната на преглед.  Тя веднага се осъмни за коронавирус,  но не ми даде  направление за тест . Изписа ми авирон рапид , флудитек , аспирин , витамин ц , д , цинк . Каза ми , че щом нямам температура няма нужда от антибиотик засега , но  ако  вдигна температура веднага да почвам антибиотика азитромицин . Вчера вечерта и днес забелязвам , че температурата ми е  37 - 37,1 ... вдига ми се около 20ч. до 23ч. После си спада сама . .
Според вас дали да почвам с антибиотика от утре? С личната ще мога да се свържа чак в понеделник

Дъщеричката ми също беше болна преди две седмици и е лекуваха за коронавирус,  въпреки че пср теста беше отрицателен . Майка ми също е болна от една седмица.  Пие азитромицин предписан от личната ,  без да има доказан ковид  .
почвай го. и си прави гаргара с ракия. вируса не я обича.
целта е да не слиза надолу към белите дробове.
аз така направих за разлика от преднопишещата съфорумка.

# 16 737
Да се включа пак с информация за реакцията от ваксините. Моят приятел лекар, който изкара вируса средно тежко без пневмония каза, че след първата ваксина не е имал проблем, но след втората е имало болки в тялото и треска. Друг роднина, който лежа в болница две седмици с двойна пневмония от ковид през лятото, каза че още на първата ваксина цяла нощ е бил с температура и болки в тялото. На следващия ден всичко е било наред. И двамата са ваксинирани с Pfizer.

# 16 738
Здравейте на всички! От много време следя тази тема и дойде моят ред да се впиша. Краят на октомври изкарах Ковид вируса, сравнително леко, не се наложи прием на антибиотик.

Днес си пуснах тест за антитела в Рамус и съм озадачена от резултата IgM -.1.59, IgG- 293.60.
Как разчитате този резултат, че в момента имам активна инфекция ли?

# 16 739
Здравейте на всички! От много време следя тази тема и дойде моят ред да се впиша. Краят на октомври изкарах Ковид вируса, сравнително леко, не се наложи прием на антибиотик.

Днес си пуснах тест за антитела в Рамус и съм озадачена от резултата IgM -.1.59, IgG- 293.60.
Как разчитате този резултат, че в момента имам активна инфекция ли?
Нищо ти няма. Тези IgM бавно спадат.

Благодаря ти че писа даже. И моите са положителни и се чудя докога ще е така. Не намерих проучване в което да са следили колко се задържат. При други вируси се задържали до 2 месеца. При Ковид гледам че няма да е така.

Общи условия

Активация на акаунт