Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 130
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 16 710
Всички в началото си мислят ,че е настинка и не могат да повярват ,че е ковид.Но уви.Подгответе се за всичко.Защото вируса си е много коварен.

Имайте го предвид.

Здравейте,
при някои започвало ли е с леки болки в гърлото и слабо запушен нос? Ако не беше този Ковид дари нямаше да обърна внимание

Точно така започна, без запушен нос.
След 2 дни и Т 37.5.
Без кашлица и хрема бях аз.

# 16 711
  • Другата България
Направихме домашни антигенни, неговият излезе +, моят и на детето -. Него го боли гърлото и кашля, в офиса им имаше болни, които така и не си направиха ковид тест. Та по подозрения, с домашни тестове.
И на сина ми антигенен от аптеката беше положителен, но много бледа втора черта.
Вашата как беше, извинявай, че те питам.
Иначе симптомите бяха само мускулни болки и загуба на обоняние, и "нещо като запушен нос", без хрема.
Симптомите, когто направи теста имам предвид.
После дойде и главоболие и кашлица, без никаква температура.

# 16 712
В подкрепа на горните постове - аз също имах съвсем лека болка в гърлото и то само за 2 дни. Мислех, че е от сух въздух или алергия, толкова слаба беше. Нищо общо с ангина, например. Чак на 5-6ти ден ми изчезна обонянието.

Хората масово карат ковид леко. Не те “тръшва” внезапно като грипа. Също нямаше да обърна внимание, ако нямах близък контакт с хора с положителни проби.

Тествайте се. От гадаене няма смисъл в тези времена.

# 16 713
  • Burgas, Bulgaria
При мен също започна с нещо като запушен нос ,но не буквално, а едната ми ноздра вътре сякаш беше изгорена ,гърлото също ме дразнеше ,на следващия ден вече бях с температура.
Малкото дете сутринта се разкашля  ,  вечерта вече беше с 39,8 .

# 16 714
Запушения нос е просто запушен или имате хрема?

# 16 715
  • Другата България
Запушен.
Сух, без хрема. Но непроходим почти.
Така беше при сина ми.
Аз още не съм минала по реда си, или поне не ми е известно.

# 16 716
При мен имаше лека водниста хрема тип алергичен ринит. Нищо общо с гъстия жълто-зелен секрет при синузит.

Запушването на носа се усеща все едно имаш налягане в ноздрата. Не е запушен от секрет, ами просто е непроходим. Все едно е заклещен въздух и не можеш да го накараш да излезе. Не знам как да го обясня по-добре, ама няма как да го сбъркаш.

# 16 717
  • Burgas, Bulgaria
Хрема никой не е имал от 4ма ни . Запушен, но не нацяло - много шантаво . Влудяваше ме чувството, че ми гори нещо вътре .

# 16 718
  • София
Мери, гърлото го боли и кашля. Лека кашлица, повърхностна, не дълбока. Чертата беше много ярка и се появи веднага.
Много ме е яд заради ваксините, исках да се ваксинираме. Ако по някаква гигантейша случайност (0% според мен), писиарът му в отрицателен, ще отидем.

# 16 719
На човек с активна в момента каквато и да е инфекция не се препоръчва поставяне на ваксина. Принципно, не само ковид-ните

# 16 720
Бърди, тепърва ще има ваксини, гледай да оздравеете по-бързо!

# 16 721
  • София
Благодаря! Simple Smile

# 16 722
  • Другата България
Мери, гърлото го боли и кашля. Лека кашлица, повърхностна, не дълбока. Чертата беше много ярка и се появи веднага.
Много ме е яд заради ваксините, исках да се ваксинираме. Ако по някаква гигантейша случайност (0% според мен), писиарът му в отрицателен, ще отидем.
Ясно.
Благодаря ти, че писа.
При сина ми беше много бледа, аз дори и тук го поствах теста, и хората казаха, че я има.
Но щом е ярка....възможно е и да се е коронясал.
Ако е така, леко да мине.
Това, че съпругът ти е с корона /евентуално/, далеч не означава, че и ти и децата ще се заразите.
Но ако ПСР-ът му е отрицателен, знаеш - това също не означава, че НЕ Е с ковид.
Много отрицателни ПСР има, а хората са с ковид пневмония.
Съветът ми е да изчака, докато е здрав, и тогава да се ваксинира.

# 16 723
Бърди, не е задължително и вие да се заразите.
Спазвайте мерки и дистанция, пък каквото стане.
Майка ми не се зарази от мен.

# 16 724
  • София
Мерси, момичета! Аз се чудя дали аз да се ваксинирам, за него е ясно, че ще се чака.

Общи условия

Активация на акаунт