Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 667
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 16 890
В Гърция предупреждават да не се пият антихистамини преди ваксината, че може да възпрепятстват образуването на антитела.
Ако настъпи алергия след ваксината, тогава се пият.
Ако някой е на антихистаминова терапия заради съпътстващо заболяване, да не я прекъсва.

И не се мъчете ако ви е зле след ваксината, ами пийте нещо.
Щом сте получили Т, главоболие и т. н. значи имунитета се е активирал вече и ще си изгради антителата със и без хапче. Grinning

# 16 891
Сега казаха да не се пие алкохол 24 часа преди и след ваксина.

# 16 892
За преди, никой нищо не е казал. За след, казаха ми 24 часа без алкохол. Но вчера слушах Балтов, който обясни, че от 1 бира или 2 чаши вино, или 50 гр. концентрат след ваксината нищо няма да ти стана, стига да не се прекалява с големи количества.

# 16 893
  • София
Хората, които са болни или под карантина, как могат да отидат на преглед при пулмолог? Има ли някакъв официален ред за това?

Звъни се на районен полицай, РПУ, РЗИ или 112 ако не става връзка с първите.

На нас ни казаха -и така направихме - имейл от сайта на РЗИ. Само че брат ми го направи, та не знам точно къде и как, ама лесно било.

# 16 894
Антеа, ти ваксинира ли се?
да, в събота

чета за алергичните реакции и се чудя - това, че ме наболява около мястото на инжекцията не ме тревожи особено - така ми беше и при противогрипната ваксина, продължи 5 дни, обаче забелязвам, че един участък от ръката - малко под убождането, между него и лакътя, около 10 см, ми е леко зачервен и сякаш по-твърд, не чак подут - възможно ли е да алергия? сложих си сега някаква марля с риванол по спомен от едно време при ваксинациите на детето, ама надали ще има някакъв ефект след толкова минало време

# 16 895
Аз попитах, ако ми се подуе ръката (че при някои ваксини ми се е подавала ужасно), за компрес с риванол, казаха, че може да се сложи.

# 16 896
Здравейте.
Аз ви чета много отдавна, но Слава Богу, не ми се е налагало да се включвам по темата. Засега никой вкъщи не се е разболял.
Моето чудене и питане е също по-скоро за ваксините. Засега само аз обмислям да се ваксинирам, но съм със захарен диабет тип 1 и не мога да намеря достатъчно информация добре ли е лицата с придружаващо заболяване диабет да се ваксинират и съответно с коя ваксина или не. Бих се радвала, ако някой е в същото положение или има познати  и са се ваксинирали да сподели или ако имат някаква информация, която може да ми е полезна.
Благодаря
Да, моя много близка приятелка е с диабет, с над 30 годишна давност и с множество увреждания от него. Ваксинира се "първа" в събота с АЗ, имаше симптоми на имунна реакция около 24 часа и вече е напълно добре. Даже е силно препоръчително за диабетици да се ваксинират, като много рискова група и тя реши да не чака момент, в който ще има избор на васина.

# 16 897
  • София
Здравейте! Преди 5 дни мъжа ми си прави антигенен тест който беше отрицателен. На следващия ден и при мен се появи ужасно главоболие което продължава и до днес и от 3 дни подкашлям +запушен нос, без хрема. Днес се събуждам без обоняние и вкус🙄Според мен теста който си прави не е бил окей. Той е със същите симптоми, но без кашлица.

# 16 898
Масови са фалшиво негативните резултати. Не се доверявайте, а провеждайте лечение като за ковид.

# 16 899
  • София
Да докладвам. Вчера в девет сутринта ми сложиха АЗ, първа доза. От вчера вечерта ме боли ръката, друго не. През нощта ми се гадеше и ме втресе, но ме домързя да ставам, явно не е било сериозно. Днес станах преди шест, леко главоболие и леки мускулни болки, болки в ръката. Температура 36.6 - 36.7, което за мен е леко висока, обикновено съм до 36.0. Гаврътнах един парацетамол и чакам да ми олекне, че имам работа. Като цяло за сега нищо сериозно. Имам едни обезболяващи лепенки с лидокаин, мога ли да си сложа такава на ръката? Там е най-сериозният дискомфорт.

# 16 900
  • Пловдив
И тази сутрин ме боли мястото на убождането,умерено силна болка,а вече е 5-ти ден.Вчера ММ се ваксинира,в Пловдив б-ца Пълмед,има само слаба болка на ръката и през нощта е имал "малко температура"(според него).

# 16 901
При мен от вечерта темп отново започна да се вдига покачва и през нощта пак стана над 38 Sad само че този път и с много потене и няколко пъти ми бяха мокри тениските. Пих отново парацетамакс и в момента нямам. Положителното е, че поне успях да поспя повече от предната нощ. Сега като се събудих ми е единствено отпаднало и боли главата, както и мястото на обождане, ако си раздвижа ръката или го докосна :/

# 16 902
  • Los Angeles CA
Здравейте! Преди 5 дни мъжа ми си прави антигенен тест който беше отрицателен. На следващия ден и при мен се появи ужасно главоболие което продължава и до днес и от 3 дни подкашлям +запушен нос, без хрема. Днес се събуждам без обоняние и вкус🙄Според мен теста който си прави не е бил окей. Той е със същите симптоми, но без кашлица.

На мен ми казаха, че има вероятност не мога да кажа какъв процент, теста да бъде негативен, а всъщност ти да имаш Ковид. Но няма вероятност да имаш положителен тест и да нямаш Ковид. Симптомът загуба на обоняние и вкус е типичен за короната и не е типичен за обикновен грип.

# 16 903

На нас ни казаха -и така направихме - имейл от сайта на РЗИ. Само че брат ми го направи, та не знам точно къде и как, ама лесно било.

Бърди, моля за по-конкретна информация, защото на нас от РЗИ ни казаха, че джипи-то трябва да го организира. Джипи-то каза - РЗИ да го организира. А кварталния каза "Гледайте да не ви хванат". Все едно сме престъпници, а не хора които имат нужда от преглед.

# 16 904
  • София
напълно възможно е. Около мен имаше хора, които бяха с отрицателни тестове, включително с отрицателен ПСР и антигенен, но бяха контактни, развиха типична клинична картина и бяха лекувани в съответствие. Някои си правиха по два теста и пак бяха отрицателни.

Общи условия

Активация на акаунт