Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 927
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 16 905
Всеки положителен тест означава болен? Това е нещо ново. Мислех, че значи наличие на вирус или части от него в носоглътката.

# 16 906
  • пустинята Гоби
Може да има положителен тест и без да има симптоматика, но все пак е индикация, че вируса е в организма и трябва да се спазва карантина и т.н. Потребителката имаше предвид, че няма как да има фалшиво положителни тестове, за разлика от отгрицателните. Не знам за антигенните дали се отнася това, но за ПСР тестовете би следвало.

# 16 907
  • Сф
Аз вчера ходих до лл, да питам за ваксина, нищо не знае, не записва, но се готвела някаква организация, каза да звъннем след 10 дни. Това в Сф, в голяма поликлиника с кв кабинет. Аз съм рискова и ще си чакам Пфайзер. Когато- тогава.Не мога да вися по опашки.Страшна организация- няма що.
Най- уязвимите да видим кога ще се доредим нормално. Имам близка възрастна жена в Австрия, цивилизация братче, сега ще я викат, има час, всичко, прегледана, подготвена, записана.

# 16 908
  • София
Алекс, този опит беше в Пазарджик, доколкото разбирам с тамошното РЗИ е контактувал брат ми. Не намерих на страницата на софийското нищо по въпроса. Може би всяко се организира различно.

# 16 909
  • София
Да докладвам. Вчера в девет сутринта ми сложиха АЗ, първа доза. От вчера вечерта ме боли ръката, друго не. През нощта ми се гадеше и ме втресе, но ме домързя да ставам, явно не е било сериозно. Днес станах преди шест, леко главоболие и леки мускулни болки, болки в ръката. Температура 36.6 - 36.7, което за мен е леко висока, обикновено съм до 36.0. Гаврътнах един парацетамол и чакам да ми олекне, че имам работа. Като цяло за сега нищо сериозно. Имам едни обезболяващи лепенки с лидокаин, мога ли да си сложа такава на ръката? Там е най-сериозният дискомфорт.

От кога 36.6-36-7 се води температура?

# 16 910
Води се температура, нормална.

# 16 911
  • пустинята Гоби
Абе хора, слагайте си маските и отивайте на лекар, РЗИ, личния, като имате нужда - отивате.

# 16 912
  • София
Води се температура, нормална.

Нормална да, но не и повишена!

# 16 913
Препоръчайте пулсоксиметър, който да е надежден!

# 16 914
  • София
Не съм казала, че е над границата 37.0. Но за мен е нетипична, аз винаги съм до и под 36,0. Просто я меря и споделям.

# 16 915
  • в кукувиче гнездо
Аз също съм обикновено с 36,0. Стане ли 36,7-36,8 не отива на добре работата.

# 16 916
Здравейте.
Искам да споделя с вас нещо - боледувах от КОВИД  в началото на декември.

D dimer -a na 21 декември ми беше . 3. 74  при граници 0- 0.55/
                         29 декември -----------------1.47
                          20 януари                         0.80
                          днес                                  0.81  .
От първия ден на диагностицирането ми пия антистенокардин 3   по 2   и аспирин протект по 1 табл. вечер.
Кардиолог ми е казвал, да пия лекарствата до нормализиране на показателите, а ЛЛ още при диагностицирането ми каза, че пиенето им е пожелателно ( моля, не се учудвайте).
Страх ме е от тромби,  наследствено съм предразположена, но се учудвам защо  не се нормализират показанията.
Другата седмица ще потърся отново консултация с кардиолог, дали да продължавам с тези лекарства или има нужда от промяна.

Искам почивните дни да отида да се ваксинирам.
Дали е ОК според вас в това състояние?

# 16 917
Предвид, че сте боледували толкова скоро, няма спешност да се ваксинирате. Най-вероятно имате анти-тела и някакъв клетъчен имунитет. В момента точно, шансът да се разболеете повторно е под 1%.

Аз бих се фокусирал върху прегледите свързани с кръвосъсирването на първо време. Ваксинирането - после. Ако изчакате до април/май, вероятно ще имате и много по-голям избор от ваксини. В момента основно се използва Астра Зенека.

# 16 918
  • в кукувиче гнездо
Важна клечка в коя лаборатория сте си пускали д димера?
Аз пусках в Лина, моят е 0,2 при референтни по-малко от 0,3. Даже се чудя дали да не спирам ацетизал кардио, защото много си разредих кръвта и получавма кръвоизливи.

# 16 919
Важна клечка в коя лаборатория сте си пускали д димера?
Аз пусках в Лина, моят е 0,2 при референтни по-малко от 0,3. Даже се чудя дали да не спирам ацетизал кардио, защото много си разредих кръвта и получавма кръвоизливи.

От повече от 20 - сет години изследванията си правя в Бодимед,  мисля, че е централната лаборатория, на Позитано.
Имам проблемни вени, а там лаборантките , ( така ли се казват?) които ми взимат кръв,  са повече от перфектни Simple Smile.
За пръв път се колебая в истинността на резултатите или по - скоро,  организма ми ме разочарова Simple Smile, очаквах друг  резултат Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт