Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 365
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 16 920
  • в кукувиче гнездо
А, извинете за въпроса, с наднормено тегло ли сте? Имате ли някакви допълнителни заболявания?

# 16 921
Сега се загледах в референтните стойности за  антителата - SARS-CoV-2 S1/S2 I gG  .
 Слагам снимка, това добре ли е или не е?  Има стрелкичка, извън границите е, но не е  ли добре да е така?  Отделно, че много съм скарана с тези знаци за по-голямо и по - малко Simple Smile.

# 16 922
Имате антитела.

# 16 923
  • София
Добре е, имате. Друг е въпроса какво точно означава наличието на антитела, но в момента имате.

# 16 924
128 е много добре!

# 16 925
Благодаря на всички!

Спирам да не досаждам повече днес Simple Smile. Причината да задавам толкова въпроси е, че съм си наумила да ходя да се ваксинирам, че  ми се иска вече да сложа края на тази кошмарна година, изживяна в страхове и изолация, но като че ли  още нямам нужда от ваксина.

# 16 926
Здравейте!
Вчера мъжът ми си направи тест за антитела в лаборатория "Рамус" - Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG II QUANT (VNT). Причината: постоянно се оказва в контакт с болни хора (роднини, колеги и т.н.) и искаше да провери дали организмът му се е срещал с вируса. За негово съжаление има "жалкият" резултат - 1 AU/ml при реф.стойности за положителен тест над 50 AU/ml и съответно под 50 - отрицателен. Ясно е, че резултат е негативен, но тази "мижава" единица означава ли все пак, че някога се е срещам с коронавируса?

П.п. Майка му след доказан Ковид с положителен тест и изследване за антитела (около 2 м след теста) имаше резултат само 15 AU/мл, а го изкара много леко - един ден болки в гърлото и 1 седмица загуба на обоняние.

# 16 927
“Мижавата” единица е на практика 0 и нищо не значи. Не е боледувал и няма имунитет (или поне няма титър на анти-тела, който да предполага такъв).

Важна клечка, и аз искам да се ваксинирам (изкарах го октомври в края). Имам анти-тела. Със сигурност ще отложа докато има избор от различни ваксини и докато не минат хората с много по-голяма нужда от мен - лекари, възрастни, непреболедували и т.н.

# 16 928
  • Blondeville
И аз мисля да се ваксинирам, може би края на лятото/началото на есента. Тъкмо го изкарах на практика, на 1.02 ми беше “+” резултата на пср и антигенен, мисля около 10-и март да пусна антитела да видим как са. Та има време за ваксина при мен, но определено искам да си сложа.

# 16 929
  • София
Здравейте!
Вчера мъжът ми си направи тест за антитела в лаборатория "Рамус" - Abbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG II QUANT (VNT). Причината: постоянно се оказва в контакт с болни хора (роднини, колеги и т.н.) и искаше да провери дали организмът му се е срещал с вируса. За негово съжаление има "жалкият" резултат - 1 AU/ml при реф.стойности за положителен тест над 50 AU/ml и съответно под 50 - отрицателен. Ясно е, че резултат е негативен, но тази "мижава" единица означава ли все пак, че някога се е срещам с коронавируса?

П.п. Майка му след доказан Ковид с положителен тест и изследване за антитела (около 2 м след теста) имаше резултат само 15 AU/мл, а го изкара много леко - един ден болки в гърлото и 1 седмица загуба на обоняние.

Това е много интересен въпрос. Ако въобще няма среща с вируса, то тестът трябва да покаже 0 антитела. Кои стойности са в рамките на "статистическата" грешка? Ако има някакви, макар и малко, не означава ли, че човекът се е срещал с вируса? Друг е въпросът дали засечените антитела са достатъчни за формирането на имунитет.

# 16 930
Бихте могли да питате в лабораторията

# 16 931
Мисля, че Хеликаза беше обяснявала в другата тема, че това е от начина, по който се правят самите тестове в лабораторията и е заради някакви остатъци от реагенти или нещо такова, не мога да дам точни подробности, защото честно казано не разбирам от това, просто си спомням, че тя беше писала. Щом резултатът е под референтната стойност, значи тестът е отрицателен.

# 16 932
  • София
Здравейте, колко време след ваксинация сертификата в електронното досие е въведен? Нямаха оригинално талонче с QR код, но казаха че може лл да ми принтирам. Благодаря

# 16 933
Съфорумка, която се ваксинира в ден събота провери няколко часа след ваксинацията и установи правилно попълнено досие. Поставянето на ваксината е направено във ВМА - София.

# 16 934
здравейте!   Преминах през вируса през месец ноември, докато бях бременна. Вчера пуснах тест за антитела? Колебая се дали с този резултат ми е необходима ваксина, или няма смисъл? Това добър резултат ли се води?

Общи условия

Активация на акаунт