Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 890
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 625
  • на пъпа на Златията
Не с

Това, по яГодите, би ли ме предпазило от разболяване при контакт с ММ? Имам и една доза АЗ от миналия вторник...
Да, би те предпазило. Ти вероятно няма да се разболееш.

Как предпазило?
Ох , само аз ли разбрах че можеш да се заразиш , разболееш , дори и ваксиниран, преболедувал , ..?
Това не значи ли че ПСР  може да ти е положителен? Но ще го изкараш като грип ?
И трябва ако в семейството има болен да се пазиш , защото си много близо до болен.

/Аз гледам на ваксината като контролирано "заразяване" /

# 17 626
  • Germany
Бъръльо, при положение, че имате антитела + 1ва доза ваксина, според мен, шанса да се заразите пак е нищожен. Аз не бих носла маска вкъщи във вашата ситуация.
Деси, нормално е да е пребелял и отпаднал синът ви. Със сигурност ще му трябва време да се възстанови, след като излезе от болницата, но важното е сега да се подобрява.

# 17 627
При Бърльо е много интересен случаят. Дали тя ще бъде отново под карантина сега, като е преболедувала и има антитела, примерно.
За мен тя е доста по-безопасна и за себе си , и за околните, от доста друго население, което прикрива и зараза, и си спестява карантини  и т.н.
Разбира се, стискам силно палци мъжът и бързо да се възстанови, той пък, като е бил контактен с нея, дали няма поета вече доза от нейния вирус и вече да има защита предварителна от тежко протичане !

# 17 628
  • София
Нормално е да се притеснява, ситуацията само подсилва притесненията. Няма нищо чудно в това да се притеснява младежът да не се влоши след изписване, това не е прищявка от нейна страна.

Деси, той има право да пита и да знае какво му слагат. Вярно, че често лекарите не обичат пациентите да ги занимават с такива досадни за тях въпроси, но пациентът има право да знае.
Heart Благодаря, че ме разбирате... Засега няма да ги разпитваме, днес му е четвърти ден, но в понеделник на визитацията той ще пита какво му се слага венозно. Не вярвам да им е трудно да изредят 2-3 неща. Но да им е неприятно може. Grinning

# 17 629
  • на пъпа на Златията
Преди 12 г . приеха баща ми с   инсулт , накараха ме да подпиша бял лист . Прочетох че трябва да ме уведомят с какво ще го лекуват . Изписаха го здрав след  седмица  и на входа в къщи получи  втори инсулт и не дойде в съзнание и след 2 дни до тук .  . Не ходихме за  епикриза .Шото нямаше нужда вече. Но много добре си спомням че там пишеше  че трябва да напишат с какво ще го лекуват .

# 17 630
  • София
Тези последните са добавки, но на мен ми се вижда ужасно много всичко това ... Да не го изпишат и той да ми се стовари след два дни от изтощение... Блед е като платно направо... Вероятно това е съвсем нормално и правилно, но на мен съцето ми е на топка

Такъв е протоколът за лечение, не се притеснявайте. Ние се лекувахме вкъщи и пак пихме една шепа лекарства. Дори ги отмятахме по списък. Като се позакрепи синът ви, някои от тях ще отпаднат. Разбирам, че ви е страх да не се влоши след изписването, но от болницата няма да го пуснат, преди да са сигурни, че може да се възстановява в домашни условия.

# 17 631
Какви са тези мъже?!
Болен, но не носи маска вкъщи?
И защо не се храните поотделно?
Не знам какво да кажа в случая, безотговорно е супер неговото поведение.

Деси, аз също бях доста бледа и видимо изтощена след КОВИД. Преминава това състояние, не за ден-два, но минава. Настройвайте се за бавно, но сигурно възстановяване. Той е млад, да не хукне по фитнеси и тренировки, това ще е голяма грешка. Първо разходки, спокойно, постепенно връщане към обичайното ежеднение. Не да лежи, но не и силови тренировки.

# 17 632
  • София
Има ли вариант за освобождаване на преболедувал (доказано) от карантина?
На големия ми син голяма част от класа, вкл. той, го преболедуваха есента. Сега пак започнаха карантини една след друга заради останалите... не е болка, но има доста работа извън вкъщи идните дни.
А не мисля, че е опасен, има антитела, вкъщи не се пазим от него.
По същата логика ваксинирани с 2 дози също ли подлежат на карантина? Нали уж имаше идея за ваксинационен паспорт точно за да се избягват нескончаемите ПСР и карантини...

# 17 633
  • There I was on a July morning
Докато чакахме резултатите на ММ си правих. Aнтителата не ги отдавам на ваксината, твърде скоро е. На боледуването ми през октомври-ноември. Но тогава си правих само качествен тест, в края на ноември, и имах само IgG.  Имам познати след боледуване, включително и безсимптомно, с по 15-17000.
Да, мерси, изобщо не се сетих да пия цинк и селен, плюс Вит Д. Дадох го само на ММ. И главата го заболя...уф. Нося маска из нас, той по-рядко. Но като ядем ги сваляме...тъпо. Проветрявамм и бърша със спирт.
Мисля, че няма да се заразиш с наличието на толкова много антитела, но все пак - добре е да отделиш болния в отделна стая и да ходи с маска. При нас така процедирахме, + ползване на едното санитарно помещение от болните. Непрекъснато проветряване и честа дезинфекция. Освен това им готвех и носих храна, чайове и лекарства в стаите и така ограничихме заразата до 50 % от членовете на семейството.
Другото, което е интересно - при нас се потвърди теорията за кръвните групи. Мъжът ми и дъщеря ми са А и се разболяха, при това - мъжът ми много тежко. Аз съм О и - не, а синът ми - не знам коя е, но също не се разболя, като той е на 13 и може да е от възрастта.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 12:32 от Скубиду

# 17 634
Нали в този контекст стана сканлал - освободиха ББ защото е боледувал, а нямали право на персонални решения. Контактен ли си - под карантина. Причината е в липсата на категорични доказателства за това, че имащите имунитет не пренасят вируса.

# 17 635
Аз съм В, ММ е А, и двамата го изкарахме.
Но майка ми не се зарази, защото не само не се храним заедно, а даже избягвахме засичане в общите помещения, където бях с маска, проветряване постоянно.

# 17 636
  • на пъпа на Златията
Какви са тези мъже?!
Болен, но не носи маска вкъщи?
И защо не се храните поотделно?
Не знам какво да кажа в случая, безотговорно е супер неговото поведение.

Деси, аз също бях доста бледа и видимо изтощена след КОВИД. Преминава това състояние, не за ден-два, но минава. Настройвайте се за бавно, но сигурно възстановяване. Той е млад, да не хукне по фитнеси и тренировки, това ще е голяма грешка. Първо разходки, спокойно, постепенно връщане към обичайното ежеднение. Не да лежи, но не и силови тренировки.

Тази бледност сигурно е от противосъсирващите които се дават???

# 17 637
Надали. 😀 обикновено болните хора нямат много здрав цвят.

# 17 638
  • There I was on a July morning
По същата логика ваксинирани с 2 дози също ли подлежат на карантина? Нали уж имаше идея за ваксинационен паспорт точно за да се избягват нескончаемите ПСР и карантини...
Да, подлежат на карантина. Това ми обясниха от РЗИ при един от разговорите ми с тях.

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 12:51 от Скубиду

# 17 639
Моля за мнение! Във вторник се усетих, че имам слаба температура /37,3/, но нещо друго притеснително. Следващите дни ми бяха много напрегнати и направо забравих да си меря Т, при което вчера вечерта реших за всеки случай да сложа термометъра и хоп - 37,4. Ако не броим едно схващане на гърба от вчера, нищо обезпокоително. Възможно ли е да съм с Ковид? Страх ме е да не заразя родителите си и колегите. Чудя се дали да звъня на личния в понеделник и дали да правя тест...

Общи условия

Активация на акаунт