Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 293 085
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 610
Деси, нищо излишно няма в лечението, това са нещата за симптоматично лечение.
Тези витамини и минерали се пият и вкъщи.
Аз и селен пиех.
А без цинк си ги пия постоянно.

# 17 611
  • София
Деси, искахте в болница, в болница е синът ви. Не искахте самолечение, сега подлагате болничното на съмнение. И кога предвиждат да го изпишат синът ви?
Аз разбирам стреса, но все пак.

Нищо не подлагам на съмнение, моля Ви! Просто попитах...

Nolii, не съм написала, че ще се изтощи от витамини, просто съм притеснена. Не лежим всеки ден по болниците, слава Богу и имам своите тревоги... 🙂

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 09:07 от Деси@Димитрова

# 17 612
  • Far away from here...
Рзи изобщо обаждат ли се след положителен тест, защото засега никой не се е обадил? И да попитам от деня на положителния тест ли се броят 14 дни за болния и 10 дни за контактния, или от следващия ден? Мъжът ми е положителен пср, аз - отрицателен. Благодаря!

На мен ми звъняха, но не са ме проверявали лично спазвам ли карантината.
От деня, в който е излязъл положителният резултат се броят дните.
Бързо оздравяване!

# 17 613
  • При семейството си
Деси, доверете се за момента на лекарите, изчакайте още няколко дни да подействат лекарствата и да се види как се развиват нещата. Вие отсега мислите как ще се влоши когато го изпишат.

# 17 614
  • София
Не се ли броят дните от деня, в който е взет тестът?
Имам IgG близо 7500 по новия на Абът с VNT. Това, по яГодите, би ли ме предпазило от разболяване при контакт с ММ? Имам и една доза АЗ от миналия вторник...

# 17 615
Не с

Това, по яГодите, би ли ме предпазило от разболяване при контакт с ММ? Имам и една доза АЗ от миналия вторник...
Да, би те предпазило. Ти вероятно няма да се разболееш.

# 17 616
Бърльо, това с антителата при теб е много интересно. Кога прави тест ? Отдаваш ли го на ваксината.
Аз също смятам, че няма да се заразиш.
Дано леко протече и при тм.

# 17 617
  • София
Нормално е да се притеснява, ситуацията само подсилва притесненията. Няма нищо чудно в това да се притеснява младежът да не се влоши след изписване, това не е прищявка от нейна страна.

Деси, той има право да пита и да знае какво му слагат. Вярно, че често лекарите не обичат пациентите да ги занимават с такива досадни за тях въпроси, но пациентът има право да знае.

# 17 618
Луна и грош, благодаря! Simple Smile

# 17 619
Бърльо, би следвало да си защитена. Това не изключва предпазването (доколкото в един дом, при  активни грижи за болен, това е възможно)!
Стискам палци! Може би един авирон и групата витамини в момента няма да ти се отразят зле. Аз бих писала и за ивермектин, но ще изтрият поста.

# 17 620
  • София
Бърльо, това с антителата при теб е много интересно. Кога прави тест ? Отдаваш ли го на ваксината.
Аз също смятам, че няма да се заразиш.
Дано леко протече и при тм.
Докато чакахме резултатите на ММ си правих. Aнтителата не ги отдавам на ваксината, твърде скоро е. На боледуването ми през октомври-ноември. Но тогава си правих само качествен тест, в края на ноември, и имах само IgG.  Имам познати след боледуване, включително и безсимптомно, с по 15-17000.
Да, мерси, изобщо не се сетих да пия цинк и селен, плюс Вит Д. Дадох го само на ММ. И главата го заболя...уф. Нося маска из нас, той по-рядко. Но като ядем ги сваляме...тъпо. Проветрявамм и бърша със спирт.

# 17 621
Ми не се хранете заедно, то иначе какъв е смисъла...спазвайте дистанция, в различни стаи и така...

# 17 622
А на тези с домашните антигенни тестове, веднага ли ви излезнаха двете черти или чакахте определените минути?

На щерката - веднага. Ярка черта, почти колкото контролната. Симптомите ѝ бяха течащ нос и изчезващо към изчезнало обоняние. Изкара го леко, горе-долу само с течащия нос (няколко дни главоболие седмица по-късно и няколко дни болки в краката още една седмица по-късно). Месец по-късно имаше стабилно антитела.

Видях, че вече сте сигурни в инфекцията де. Дано леко го изкара. Поне вие с детето се предполага, че сте защитени.

# 17 623
  • София
Детето в момента не е с нас, та поне не го мисля. И слава богу, въпреки че още две седмици няма да се видим и е голяма драма и там.

# 17 624
  • София
Карантината започва от деня на положителния тест (включително) и продължава 14 дни за болния и 10 дни за съжителстващите с него - при обаждането от РЗИ питат за данните им. Ако примерно и двамата сте с положителни тестове от различни дни - за всеки се брои от неговия си тест. Ние бяхме точно така, с един ден разлика. Децата се водеха под карантина 10 дни от деня на първия тест. Те си изкараха 14-те дни вкъщи обаче, защото така или иначе нямаше кой да ги изведе.
При нас РЗИ се обадиха на следващия ден след тестовете и в двата случая, но с нарастващия брой заразени в момента предполагам, че може и по-бавно да реагират. Не са ни проверявали.

Общи условия

Активация на акаунт