Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 252
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 700
Утре къде мога да отида на снимка в София, нещо хич не се чувствам добре.
Днес ми е 8-ми ден от първи симптом, нямам температура, изобщо не съм имала от самото начало.
Днес цял ден чувствам една топка в гърдите и имам лека кашлица.
По принцип аз като леко карала също на тези дни 9, 10 които се водят за критични за тежките случи имах особено напрежение, даже си въобразих че може да имам проблем с дишането без даже да имам кашлица но пък носът ми беше сух и все едно не пропускаше въздух, нямах и оксиметър, намерих някъде че ако човек може да си задържи дишането вече не помня за колко време всичко му е наред и се успокоих, но помня как тогава стоях седнала през ноща, с безпокойство в гърдите и си засичах колко време мога да задържа въздху, също изсмуках един валериан, постоях доста и четях на телефона в интернет докато другите спяха защото седнала ми беше по-спокойно. И на сутринта си бях добре. Пожелавам Ви всичко да е наред, ако имате добър оксиметър може да проверите сатурацията. Щом нямате температура мисля че е обнадеждаващо.

# 17 701
  • в страната на чудесата
Проверете софиямед също, Пирогов и Александровска

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 23:19 от Не се сърди, човече

# 17 702
  • София
Имам оксиметър, меря през час - показва между 95-98.
Иначе съм 4-ти ден с хрема и може би заради нея кашлям.

# 17 703
Типично ли е изпотяването при ковид?

# 17 704
Да, има изпотяване. Но и на психична основа също е възможно. Само пхо себе си не е симптом.

# 17 705
Поема го тогава,когато имаш амболаторен лист и искане за изследвания от лекар.
Така, че трябва да минеш през опашките. Единствено спестява направленията от личния лекар.

Неее, допълнителното здравно поема всички изследвания.
[/quote]

# 17 706
Утре къде мога да отида на снимка в София, нещо хич не се чувствам добре.
Днес ми е 8-ми ден от първи симптом, нямам температура, изобщо не съм имала от самото начало.
Днес цял ден чувствам една топка в гърдите и имам лека кашлица.
. Утре, неделя, в Софиямед има Ковидкоридор за КАТ, скенер. Резервация през superdoc.bg

# 17 707
Скрит текст:
Някои потребителки са доста изнервени Grinning Я, спокойно момичета, всеки си е луд за себе си и си има своите притеснения.

Ние сме 7ми ден от първия симптом, който при мен беше липса на обоняние, вече надушвам почти всичко. Умората се пооправи. Пих ивермектина, сега може да съм с ковид, но съм без краста! Продължавам с антистенокардин, витамини и добавки. ММ е на антибиотик до вторник при него няма Т и болките в кръста отшумяха. Чакам утре да видим дали ще се появят нови симптоми и влошаване. Обаче децата (на 2.4 и 4.6г) вчера с 37.0-37.2. Малката и с яка хрема, днес ходи като зомби, текат сополи, мрънка... 37.1. Хубаво е, че сама си я сваля. Баткото от вчера не е вдигал и хремата му спря. И той, и аз (за протокола) сме 0+ , а ММ е Б+, малката не знам. От РЗИ не са ни търсили.

Британският щам се разпространява  много бързо и се промени клиничната картина на вируса.
„ Ако ноември някой ми кажеше, че има хрема казвах, че това не е COVID-19, a сега започва точно така.“, обясни доц. Кунчев.

# 17 708
Новият британски вариант се характеризира с това, че започва като обикновена настинка и рядко някой губи вкус/обоняние затова Кунчев може би казва, че сега е по-различно от есента.

# 17 709
Някой имал ли е 94 сатурация без пневмония?

# 17 710
Оспамихте темата Stuck Out Tongue Winking Eye

Пехоко, ми той и китайския често започваше като настинка. Затова и се разпространява толкова безконтролно.
Хората се усещат чак след няколко дена, че може да е Ковид. Гърло, кашлица, хрема, отпадналост и до 37,5 Т до вчера си бяха симптоми на настинка. Само загубата на убонянието е по специфична, но често не започва от първи ден на симптомите.

# 17 711
Да, аз. Стигаше и до 92. Това първата седмица. Панирах се и почвах да дишам много усърдно и много дълбоко и се вдигаше. С малкия си мозък си разсъждавах, че кръвта е сгъстена и в началото пиех аспирин. После се уплаших от евентуални проблеми в стомаха и смених аспирина с натокиназа.
На 16-тия ден правих скенер, нямаше пневмония. Докторът каза всичко е ок, дробът се бил изчиствал...
 Някой по-горе пита за диария в началото на болестта. Аз имах първите два дни. Реших, че е от огромното количество торта, което погълнах след положителния антигенен тест, мина ми бързо, без усложнения.

# 17 712
Поема го тогава,когато имаш амболаторен лист и искане за изследвания от лекар.
Така, че трябва да минеш през опашките.
Единствено спестява направленията от личния лекар.

Неее, допълнителното здравно поема всички изследвания.
[/quote]

Е вие какво искате?
У вас ли да дойдат да ви преглеждат?
Нищо не плащам с ДЗО, но трябва да са назначени от лекар изследванията.
По свое усмотрение, не. Тогава си ги плащам.

Не направихте ли тест най-накрая?

# 17 713
94 не е опасно само по себе си, зависи от много фактори сатурацията. Включително и с какъв китайски боклук я мериш.

# 17 714
  • на пъпа на Златията
94 не е опасно само по себе си, зависи от много фактори сатурацията. Включително и с какъв китайски боклук я мериш.
Някъде прочетох че над  90 е нормално.За това в  болница  не приемаха с   такива стойности .

Общи условия

Активация на акаунт