Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 455
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 715
Една лекарка в Токуда ми каза, че ако си с лак на ноктите, може да не ти измери изобщо сатурацията или да е неточно (особено с гел лак). Но когато опита при мен, си беше ок.

Аз вкъщи мерех на телефона си, но не му вярвах много-много, по скоро гледах дали пада или поддържа едно ниво. Иначе беше все 92-94, 1-2 пъти 89-90. Но не мисля, че бяха съвсем точни, може би да са били реално малко по-високи стойностите. В Токуда ме измериха 96, а на телефона беше 94. Имах едностранна пневмония.

# 17 716
Какво приложение има на телефона?

# 17 717
Какво приложение има на телефона?

Можеш да си свалиш приложение, например като търсиш оксиметър. При мен си имаше по дифолт Samsung Health (където мери стрес има и кислород в кръвта). На някои fit гривни или часовници също има.

Но наистина не мисля, че са особено точни, може да се ползват евентуално да се следи дали се движи надолу.

# 17 718
  • на пъпа на Златията
В  УК смъртността рязко спада , в Италия  затварят по региони , Словакия  праща болните си в Полша, Сърбия затваря магазините си до понеделник , В Чехия нямат мед. персонал , ....някакви острови в Егея са изчистени от вируса , .. Кипър са ваксинирали 100 хлд , при наеление  800 хлд  ..

# 17 719
  • София
Коридор за Ковид болни има в Пирогов.
Утре ще водя свекърва  ми за снимка тъй като вече повече от 10 дни не спира да кашля /10 дни аб/ Тя е положителна, мъжа ми фалшиво отрицателен на 100 %, защото няма как да не е заразен при положение, че само той ходи при майка му за да и пазарува/тя е трудно подвижна и не излизал/ и явно от него тръгна заразата. В къщи сме 6 човека, мъжа ми, аз, трите ни деца и майка ми. Той и аз с различни симптоми около 15 дни, като аз не вдигах температура, но продължавам да кашлям. Той е добре вече. Майка ми която е с ОБХ преди 5 дни и се запуши носа, но слава богу само това за 3 дни и премина. Децата абсолютно никакви симптоми 🙏
РЗИ до сега не са ходили до свекърва ми, а и никой не е звънял/вече 13 дни/. Посочили сме наш телефонен номер.

# 17 720
Сърбите често ги правят тия номера за уикенда.
Италия забранява пътуванията извън регионите, не може да си отидеш до вилата в Алпите или Тоскана, един да излиза за пазаруване само един път на ден, да не спортуват по парковете, полицейски час, въобще разни такива едни простотии има, наред със смислените мерки.
На англичаните ин забраняват да напускат кралството въобще извън сериозните причини, та и испанските и френските им вили и къщи ще почакат до май.
На нас такива крайности са ни спестени и много добре.
Можем да си пазаруваме и да ходим до село и вилата колкото си щем.

# 17 721
Засега. Едва ли ще ни се размине и на нас.

# 17 722
  • пустинята Гоби
Англичаните три месеца си седяха вкъщи. Моите близки изкукуригаха. Чак сега децата тръгват на училище, за кръчми не съм чула да отварят. Ние тук живот си живеем, дано да не ревем после.

# 17 723
Англичаните три месеца си седяха вкъщи. Моите близки изкукуригаха. Чак сега децата тръгват на училище, за кръчми не съм чула да отварят. Ние тук живот си живеем, дано да не ревем после.
И както се очертава поне още два ще стоим в ОК. Отпускат мерките една по една. Сега учениците....а следващото отпускане ще е в зависимост от заболеваемостта. Та не е много сигурно колко още ще стоим затворени.

Днес по новините покаваха румънски туристи, бързащи да се приберат в Румъния преди новите им изисвания за пср. И питам се аз, как в голямата част от Европа е забранено да се пътува, а останалите си ходят по почивки, ски....Занзибар и прочие. Ех.....свобода ли да кажа, слобода ли или слободия.

# 17 724
Anna Nikolova 680797 скенер по здравна каса полага ли се - каква е процедурата?

# 17 725
  • София
Сатурацията на сина ми с друстранната пневмония беше 91...
Не знам защо се държи толкова на нея при вземане на решение за хоспитализация, при положение , че може да не падне под 90, дори вече да си закъсал сериозно. Освен това я мерят с едни малки китайски апаратчета, каквото имам и аз. Един еденствен път измериха с преносим професионален апарат при първото посещение от Бърза помощ и беше 93 три дни преди да приемат сина ми в болницата. В деня на приемане нещата бяха различни...направи се и скенер, който реши положението , защото на снимката нещата изглеждаха зле, но не колкото на скенера... За мен образното изследване и субективното състояние на човек са основните показатели, но не още на втория ден...
Много е различно при всеки човек, картините са различни на заболяването, понякога подвеждащи... И ние, а най вече лекарите, се сражаваме в тъмна стая с неизвестно какво точно....

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 07:44 от Деси@Димитрова

# 17 726
  • Sofia
Здравейте,
Да питам хората, които са го карали тежко, как мина? Мъжът ми е в болница и не знам какво да очаквам. Беше 7 дни вкъщи, влошаваше се постоянно, температура 39,3 почти постоянно, повръщане, ужасна кашлица. Не беше ял нищо, едвам пиеше вода. Добре че накрая се реши да извикаме линейка, беше много зле, но сляпо вярваше на ЛЛ да не бърза. Добре че отиде, сложиха го на кислород, антибиотици, кортикостероиди и уж се пооправи. Но на другия ден пак същото, температура, гадене, задух, кашлици.
Сега му е 12-ти ден. Все още през нощта качва температура, не може да яде, не може да стане до тоалетна. Спи по 3 часа, много е изтощен физически и психически.
Имате ли идея колко още продължават тези симптоми и как протича болестта като е такова положението? Искам да се успокоя и да знам че скоро си идва

# 17 727
  • София
Мой близък човек го изкара така... Един ден добре, на другия се сриваше в изходно положение... Доста време прекара в болница ( две седмици) , но е добре вече и е изписан, при положение, че е със съпътстващи тежки заболявания: диабет и бъбречни проблеми. Пиеше само вода и по малко кисело мляко, не можеше да седи дори.... Справи се. И вие ще се справите. Не унивай...

# 17 728
Някой имал ли е 94 сатурация без пневмония?
Да, аз. Стигаше и до 92. Това първата седмица. Панирах се и почвах да дишам много усърдно и много дълбоко и се вдигаше. С малкия си мозък си разсъждавах, че кръвта е сгъстена и в началото пиех аспирин. После се уплаших от евентуални проблеми в стомаха и смених аспирина с натокиназа.
На 16-тия ден правих скенер, нямаше пневмония. Докторът каза всичко е ок, дробът се бил изчиствал...
 Някой по-горе пита за диария в началото на болестта. Аз имах първите два дни. Реших, че е от огромното количество торта, което погълнах след положителния антигенен тест, мина ми бързо, без усложнения.
Може и от тортата да е било. Grinning

pehoko, да се радвам ли да те видя в тази тема? Да не си се "сблъскал" и ти?

За добро утро, една прекрасна новина - molnupinavir на лаборатории Мерк и пробива на института в Тюбинген - открили са слабото място на вируса и как да го деактивират, да не се размножава в клетките. https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/ekskluzi … =Related_Articles

# 17 729
Здравейте. Дали в Рамус - Дружба работят с направления за пср?

Общи условия

Активация на акаунт