Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 296 744
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 765
  • Буркина Фасо
Някакъв лекар даваха мин.седмица, карал е вируса, каза че за него след 6 месеца трябва да се ваксинират преболедувалите го. За себе си каза че е взел такова решение.
Мотиви не помня, сутринта по нова го даваха.
а пък следобед казаха, че масова имунизация по време на пандемия никога не е имало
и не се прави.  това съм го чУвал и преди.

# 18 766
3 месеца и половина след прекаран Ковид аз уж леко- с температура под 38 градуса около 10- тина дни, покашлях от гърлото и болки в гърба, ММ безсимптомно, с астма е и си кашляше като асматик. Днес направихме скенер, защото мен все още ме боли гърба и продължавам да се потя много, и се оказа, че и двамата сме карали атипична пневмония и в момента е в резорбция.
Имаме остатъчни огнища тип матово стъкло. В понеделник сме на пулмолог да видим какво ще каже. Позната лекарка ни каза, че дроба се чистел по- бавно и не се налагало лечение вече. Аз изпих 3 антибиотика, две снимки имам, на които нищо не се виждаше, а ММ нищо не е пил, нито снимка е правил, изненадахме се като излезе с антитела. Та тоя Ковид е голяма работа...

Самоцитирах се, за да припомня. Та днес бяхме на пулмолог. Без преглед, само гледа резултатите от скенера и кръвните, които бяхме правили преди 2 месеца и на мен изписа Колхицин по схема за 3седмици, Волтарен за болките в гърба и Герикапс за разкош. Уж нищо ми нямало вече, това били остатъчни огнища, които се чистели с месеци, пък нека изпишем нещо. За перикардния излив установен от кардиолог преди месец пих 2седмици Медрол по схема и сега от скенера пише, че липсва перикарден излив. А този Колхицин пише, че е за излив. Обърках се вече. На ММ, който е с астма и на Серетид, нищо не изписа. Но и той от нищо не се оплаква.
Някой да се е лекувал с Колхицин?

# 18 767
Фургоните на Пирогов предлагат безплатни антигенни ако имаш симптоми, така ли? А слагат ли в 14 дневна карантина при положителен резултат? Имах температура преди 6 дни, после бях добре, днес ми е сънливо и отпаднало... 37.2 сега измерих....едва ли е друго, понехда потвърдя, а , правих антигенен от аптеката - отрицателен
Може да не сте си взели добре пробата. Каква температура сте имали преди 6 дни?
Пак беше подобна, 37.2, на втория ден 37.4, само вечер и с това приключи. Мислех, че ми се е разминало и сега ми е тъпо... Късно ли е за Авирон рапид според вас?

# 18 768
  • Другата България
На мен ми е поизсушена лигавицата в носа, но това е от капките за нос и този ефект винаги го има и без коронавирус. Нашето "лечение", ако изобщо може така да се нарече, е с авирон, цинкорот, вит. Д и аспирин протект, също и кой каквото си хареса симптоматично, капки за нос в нашия случай.
Възникват ми няколко въпроса, какво става при положителен тест след края на карантината? Нови 14 дни карантина ли следват? Не ми се вярва все още да съм +, но все пак не го изключвам като вариант. Колко време след + тест/ проявени симптоми е добре да е направят кръвни изследвания? Нямам предвид за антитела, а такива за кръвосъсирването, кръвна картина, чернодробни ензими и т.н.
Аз съм отново с положителен, 15 дни след първия. В болница съм от днес, и затова още не знам какво ще последва. Но ще стане ясно и ще пиша.
Какво стана, та стигна до болница?

# 18 769
Ниска сатурация, която ме мъчеше повече от 5 дни. Днес вече се предадох, но беше под 75... Иначе поне изявена пневмония няма - само леки засегнати участъци (по това, което успях да прочета набързо от рентгена).

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 23:28 от Не се сърди, човече

# 18 770
Дъщеря ми- 15 г, рязко вдигна току- що 38.1 .
Ковида, сега така ли тръгва? Не беше ли с по- ниска температура?  Утре ще тичам за тест. Уфффф,  няма край всичко това!

# 18 771
Има ли някой, който го е изкарал и си е поставил ваксина вече? Изкарах коронаворуса края на октомври, началото на ноември. При направен тест средата на ноември имах доста антитела. Сега обаче ми звъннаха, че утре ще имам възможност да се ваксинирам. Незнам какво да правя. Няма да имам време да си пусна тест за антитела, а пък мнението на лекарите е в двете крайности.

Аз  изкарах коронавируса през декември (положителен тест -7 декември).
На 23 февруари  антителата ми бяха 8 пъти над граниничната норма. На 24 февруари се имунизирах с Астра Зенека във ВМА, предпочетох  да използвам зелените коридори, защото иначе хич не се знае кога ще се доредя Simple Smile
Другата седмица ше правя изследвания и ще пусна и за антитела да видя как са се променили .
Дано всичко е нормално, та май месец  да мога да сложа и втората доза....

# 18 772
Искам да попитам, аспирин протект достатъчен ли е като част от лечението? Свекърва ми е на 70, само това е изписано плюс антибиотик , авирон, витамин Ц и много течности. Няма придружаващи заболявания....няма и вредни навици. Активна жена но...се тревожа , днес е 8-ми ден с температура 37,5-38. На петия ден имаше чиста снимка. Няма кашлица, но няма апетит...като свали Т е като нова. ЛЛ не си вдига тел., някакви решения взимам аз...

# 18 773
Искам да попитам, аспирин протект достатъчен ли е като част от лечението? Свекърва ми е на 70, само това е изписано плюс антибиотик , авирон, витамин Ц и много течности. Няма придружаващи заболявания....няма и вредни навици. Активна жена но...се тревожа , днес е 8-ми ден с температура 37,5-38. На петия ден имаше чиста снимка. Няма кашлица, но няма апетит...като свали Т е като нова. ЛЛ не си вдига тел., някакви решения взимам аз...
Аз току що говорих с един лекар и той каза, че критични са 8-12 ден от положителния тест. Тогава снимката може да покаже нещо. За мен по логично е дата на заразяването, но той каза от пробата.

# 18 774
  • Варна
Антителата са ресурс, който организмът не синтезира просто ей така, а при нужда.
Нормално е да падат при липса на антиген в кръвта и с времето ще намалеят и изчезнат.
Но имунните клетки помнят с години и веднага ще дадат  антитела при следващо заразяване...
На същото мнение съм аз. Кантарджиев каза същото, съгласна съм с аргументите му. Има случаи на повторно заразяване, да, но каква е гаранцията, че същият този човек няма да се зарази и след ваксиниране? Има организми, които не изграждат качествен имунитет и това е. Има заразени въпреки ваксините, както има заразени въпреки преболедуване. Дори процентът на заразени е по-висок сред ваксинираните (нали ги дават около 95% ефективни, а повторно заразените мисля са под 1% в разните проучвания ...).Засега ще изчакам категорично. И следя препоръките и развитието на ситуацията, разбира се.
П.п. Да не говорим, че има мнения и проучвания, че за преболедували, ако изобщо се ваксинират една доза е достатъчна...

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 20:23 от Месечинка виторога

# 18 775
  • София
Оххх, Zlat_na, много неприятно Sad Желая ти бързо възстановяване!

# 18 776
Златна,
Как устиска бе жена до сатурация 75. Аз със 89 бях такъв парцал...
Нали все говорят да се звемат мерки на време....
Охх, бързичко да се оправяш Hug

# 18 777
niama me, достатъчно е Аспирин протект
И е нормално да има по-дълго време Т.
Ще се оправи.

# 18 778
niama me, достатъчно е Аспирин протект
И е нормално да има по-дълго време Т.
Ще се оправи.
Благодаря !

# 18 779
Златна,
Как устиска бе жена до сатурация 75. Аз със 89 бях такъв парцал...
Нали все говорят да се звемат мерки на време....
Охх, бързичко да се оправяш Hug
Инат голям, какво да ви кажа. Като си стоя, общо взето ми е ок. Но тръгна ли да ставам... Е, предадох се.

Общи условия

Активация на акаунт