Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 019
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 750
Цитат на: DeVa®
И мен ме боля гърба 25 дни.
Реших да не правя снимка.
Изключително безотговорно ми се вижда. Особено за човек с “настолни” антибиотици. Знаеш ли колко хора са свършили зле в болница, дори въпреки навременните снимки.

# 18 751
  • Другата България
Мери, как си?
Прави ли снимка?

За ковидната пневмония.
Почти сигурна съм, че всички със симптоми имат някакви изменения.
И мен ме боля гърба 25 дни.
Реших да не правя снимка.
Да, направих, чиста е.
Смени ми само хапчетата за кашлица ОПЛ, с Бронлес, че Геломиртола го привършвам.
И продължавам с Панцеф.
Добре съм, продължавам да нямам обоняние, вкус, кашлям по малко, ама се търпи.
Задъхах се днес малко от паркинга, дето спрях с колата, до ДКЦ-то, ама то и аз с две маски плътно до под очите, то въздух нямах. С две маски и ръкавици, и с тъмните очила много подозрително ме гледаха по улицата.....

# 18 752
Предимно Доксициклин ползвам като АБ (но при ,,по-тежки" случаи ), и винаги ми действа (това от 20-30 г. някъде ).

# 18 753
Предимно Доксициклин ползвам като АБ (но при ,,по-тежки" случаи ), и винаги ми действа (това от 20-30 г. някъде ).
"Ползваш", не ти ли го изписва лекар....сега има толкова пречистени и ефикасни АБ, далеееч по безвредни от Доксациклина? Thinking

# 18 754
Дано не съм права, че след няколко години ковидът ще ни струва свеж планински въздух, в сравнение с резистентните бактерийки, дето ще си завъдим.

# 18 755
Изписвали са ми го отдавна, има някои странични ефекти (от които се оплакват ), но за мен общо взето е най-доброто (и евтино ) решение. От няколко години избягвам АБ, точно заради тези резистентности. Ползвал съм и Оспамокс (обикновено за зъб и ухо ).

# 18 756
Фургоните на Пирогов предлагат безплатни антигенни ако имаш симптоми, така ли? А слагат ли в 14 дневна карантина при положителен резултат? Имах температура преди 6 дни, после бях добре, днес ми е сънливо и отпаднало... 37.2 сега измерих....едва ли е друго, понехда потвърдя, а , правих антигенен от аптеката - отрицателен

# 18 757
Пирогов не слагат под карантина, но ще Ви направят тест безплатно и ще подадат резултата към РЗИ. Ако е положителен - РЗИ ще Ви сложат под карантина за 14 дни.

# 18 758
И пред СВ Анна, Окръжна болница София правят безплатни антиген тестове. Подават ги в РЗИ.

# 18 759
  • София
Има ли някой, който го е изкарал и си е поставил ваксина вече? Изкарах коронаворуса края на октомври, началото на ноември. При направен тест средата на ноември имах доста антитела. Сега обаче ми звъннаха, че утре ще имам възможност да се ваксинирам. Незнам какво да правя. Няма да имам време да си пусна тест за антитела, а пък мнението на лекарите е в двете крайности.

# 18 760
Аз лично ще изчакам. Карах го края на ноември, началото на декември. Нещо не ми харесва работата с ваксините, спират ги, пускат ги...не е както трябва...
Антителата са ресурс, който организмът не синтезира просто ей така, а при нужда.
Нормално е да падат при липса на антиген в кръвта и с времето ще намалеят и изчезнат.
Но имунните клетки помнят с години и веднага ще дадат  антитела при следващо заразяване...

Последна редакция: пн, 15 мар 2021, 19:01 от mimi.7299

# 18 761
Някакъв лекар даваха мин.седмица, карал е вируса, каза че за него след 6 месеца трябва да се ваксинират преболедувалите го. За себе си каза че е взел такова решение.
Мотиви не помня, сутринта по нова го даваха.

# 18 762
На мен ми е поизсушена лигавицата в носа, но това е от капките за нос и този ефект винаги го има и без коронавирус. Нашето "лечение", ако изобщо може така да се нарече, е с авирон, цинкорот, вит. Д и аспирин протект, също и кой каквото си хареса симптоматично, капки за нос в нашия случай.
Възникват ми няколко въпроса, какво става при положителен тест след края на карантината? Нови 14 дни карантина ли следват? Не ми се вярва все още да съм +, но все пак не го изключвам като вариант. Колко време след + тест/ проявени симптоми е добре да е направят кръвни изследвания? Нямам предвид за антитела, а такива за кръвосъсирването, кръвна картина, чернодробни ензими и т.н.
Аз съм отново с положителен, 15 дни след първия. В болница съм от днес, и затова още не знам какво ще последва. Но ще стане ясно и ще пиша.

# 18 763
Фургоните на Пирогов предлагат безплатни антигенни ако имаш симптоми, така ли? А слагат ли в 14 дневна карантина при положителен резултат? Имах температура преди 6 дни, после бях добре, днес ми е сънливо и отпаднало... 37.2 сега измерих....едва ли е друго, понехда потвърдя, а , правих антигенен от аптеката - отрицателен
Може да не сте си взели добре пробата. Каква температура сте имали преди 6 дни?

# 18 764
Някакъв лекар даваха мин.седмица, карал е вируса, каза че за него след 6 месеца трябва да се ваксинират преболедувалите го. За себе си каза че е взел такова решение.
Мотиви не помня, сутринта по нова го даваха.
И аз така съм решила за себе си, дано не греша, но ще пропусна ваксинирането в работата и не знам после къде ще се ваксинирам...

Общи условия

Активация на акаунт