Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 264
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 18 975
Болничният е от датата на излизане на резултата. Моя излезе в 10 вечерта и пак това се води 1 ден от карантината. Мери, ти трябва да си болничен до 24-ти.

# 18 976
Аз съм луда на тема изследвания и тестове Grinning Няма да казвам колко съм пръснала по лаборатории докато бях бременна, но би трябвало да им бъда клиент с ВИП статут и да не ме карат да чакам по опашки и минута Grinning

След вчерашния отрицателен, днес отново ще се тествам и ако е отрицателен - утре пак. Но хич не ми харесва цената от 20 лв на тест. Има ли нещо читаво на по-нормална цена? С тези фалшиво отрицателни тестове, няма да се кротна докато не оздравея или докато не видя положителен резултат Grinning

# 18 977
  • Другата България
Болничният е от датата на излизане на резултата. Моя излезе в 10 вечерта и пак това се води 1 ден от карантината. Мери, ти трябва да си болничен до 24-ти.
Така и РЗИ ми казаха.
Ама шефа явно се е объркал.
Аз съм луда на тема изследвания и тестове Grinning Няма да казвам колко съм пръснала по лаборатории докато бях бременна, но би трябвало да им бъда клиент с ВИП статут и да не ме карат да чакам по опашки и минута Grinning

След вчерашния отрицателен, днес отново ще се тествам и ако е отрицателен - утре пак. Но хич не ми харесва цената от 20 лв на тест. Има ли нещо читаво на по-нормална цена? С тези фалшиво отрицателни тестове, няма да се кротна докато не оздравея или докато не видя положителен резултат Grinning
ОПЛ може да ти даде направление за тест.
Ама само едно.

# 18 978

Какъв правите? Дъщеря ми прави сега кръвен от аптеката и е отрицателен. Утре пак ще се тества, че нещо се съмнява в този.

# 18 979
А този Авирон трябва да се почне веднага след появата на симптомите ли,за да е ефикасен?
И аз като съм на антибиотик вече има ли смисъл да пия и Авирон?

# 18 980

Какъв правите? Дъщеря ми прави сега кръвен от аптеката и е отрицателен. Утре пак ще се тества, че нещо се съмнява в този.
Кръвният тест е за антитела, каквито няма как да има в началото на заболяването. Трябва антигенен.

# 18 981
  • Другата България
А този Авирон трябва да се почне веднага след появата на симптомите ли,за да е ефикасен?
И аз като съм на антибиотик вече има ли смисъл да пия и Авирон?
Много противоречиви мнения има за Авирона.
Едни го харесват, други не, според едни помага, според други е плацебо, според трети пълни джобове на производители, фармацевти и лекари....всякакви мнения ще прочетеш.
Това е хранителна добавка, противовирусен препарат, който се започва при първи симптоми, веднага.
Има и други такива като него, които са си медикаменти, не хранителни добавки.
Приема се по схема, указана в проспекта.
Аз продължавам да твърдя, че се почувствах по-добре от него и ми помогна, поне в началото.
Но го започнах час след първи симптоми, и 24 часа преди антибиотик и другото, което изписа ОПЛ.
При всички случаи обаче се консултирай с лекар дали да го приемаш.
Може да ти изпише друго противовирусно, може да не ти изпише нищо такова.

# 18 982
Моя близка изкара нещо с гърло и сополи, пср отрицателен, с авирон и антибиотик мина ( тя няма и сливици, застраховаха се) . Дали е било ковид или не, официално не. Авирон не й навреди. Изненадах се, че вече го има. Чудя се дали да си купя профилактично да имаме, да не изчезне пак.
Но аз съм с алергии, почнаха вече, ако за всеки път като ми се запуши носа или кихна пия нещо, вече няма да имам дроб.

# 18 983
Гледах по немската, че полените допринасят за оцеляването и разпространението на вируса.

# 18 984
Има логика да е така. Маските и очилата помагат, малко, чисто механично Sad

# 18 985
  • София
След доста четене по въпроса, аз се отказах от проверката с нови антигенни тестове на края на карантината. За тях важи горе-долу същото като за PCR-ите, може и все още да е положителен без да си заразен вече. От няколко дни вече дори и хрема няма никой от тримата и сме абсолютно здрави.

От Авирон аз не съм видяла особен ефект, дори напротив, при дъщеря ми винаги води до леко разстройство в началото. Е, изпихме си по една опаковка все пак, изпълнихме предписанията.

# 18 986
Hands Pray
Здравейте, навлизам и аз в темата, защото уви- се сблъсках. Та,  въпреки че прочетох последните 200 страници, все още ми е притеснено, днес майка ми (52г) си направи антиген тест с +резултат. Има температура от една седмица 37,5-38,2С. Започна лечение с АБ, тъй като и беше направена интервениция на зъбите и след консултация със зъболекаря се предполагаше да е от това, че зъбът набира. Вече продължаваме лечението с 2ра серия АБ. Температурата пада под 37 и след обяд пак се покачва до 37,8 Кашлица няма, слаба загуба на обоняние, отпадналост, загуба на апетит и “носово говорене”. Разбира се, първо утре ще се посъветваме с ЛЛ, но моля тези от вас, които са го минали това, какво бихте посъветвали от първа ръка? Тревожи ме, че вече седмица, евентуално е боледувала и не са взети мерки ...
Е, защо да не са взети, взети са мерки, просто се налага да се допълнят. Това, че не кашля съвсем не значи, че няма проблем с белия дроб. Понеже температурата не спада вече седмица, пуснете ЦРП, феритин, д-димер и другите показатели за съсирването на кръвта.. От ЦРП-то личния трябва да се ориентира дали да включи нов АБ. От феритина - дали да включи кортикостероиди. Ако д-димер е висок - кръворазреждащи/антикоагуланти. До момента е пропусната единствено антикоагулантната терапия, затова трябва да я почнете веднага след като даде кръв за изследване, а може и преди това.
Много благодаря, захващаме се! Зареждаме се с витамин д, цинк и селен. А, за оксиметъра какво ви е мнението. Полезно ли е, за да се следи състоянието ?

# 18 987
Знаете ли безплатните антигенни тестове пред Пирогов до колко часа ги правят?
П.С. Имам предвид имат ли работно време

# 18 988
Здравейте, умишлено избягвах да чета тази тема, но ето ме и мен, след една година пазене и т.н. съм с + антигенен тест отпреди час и половина. В понеделник имах главоболие в тила, пих Хюмекс грип и ми мина. Вчера се събудих отново с главоболие, премерих си температурата и разбрах, че нещата не са ок, беше 37,3. Казвам това, защото аз температура вдигам веднъж на 5 години. Звъннах на ЛЛ към 13:30 часа, тя беше тръгнала от кабинета и ми каза да отида пред поликлиниката, там имало фургон за тестове. Отидох, но имаше много хора и не успях да мина до 15:00 часа, края на работното им време. Отидох днес, имаше по-малко хора. Не се плаща, става за 10-15 мин. Взеха ми телефона и съм 14 дни под карантина.

# 18 989
  • ту тук, ту там
novinka, съжалявам, че си положителна! Дано пък мине леко и да опазиш близките си! Пиши тук, минава по-леко, ако можеш да споделяш. А, и не се впечатлявай от апокалиптичните коментари! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт