Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 160
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 19 560
Да, в България масово забелязвам правене на изследвания, което има положителни и отрицателни страни. Не е скъпо и достъпно, което е основната причина за това.
Тук ще получа зелена светлина и покриване от застраховката само, ако има някаква причина за изследване. Мога да платя, но мразя всичко свързано с игли, бели престилки и прочие. Та...парите към България за храната на майка ми, отколкото да видя колко антитела имам.
Тези, които си правят изследване имат причина за това, не са го минали безсимптомно...и се оказва, че изследванията не са напразни. Ако не бях отишла на сника, нямаше да разбера, че имам пневмония...всеки един и в чужбина би си го направил ако можеше така лесно да стигне като нас до специалист. Всеки се притеснява за здравето си и иска да е спокоен.
В случая знаенето дали има човек антитела е важно, защото това му дава някакво основание да не си постави примерно ваксина, да се види с роднини, да си позволи примерно различна работа и т.н. - хората не са без мозък/повечето/ и не си ходят ей така да се изследват.
Случайно слушах интервю с бившия директор на здравната каса и ДА той каза, че българите даже и да ревем имаме на глава от населението повече доктори от в чужбина и по лесен достъп до болнична помощ. Мога да издиря интервюто, разбира се говори  и за доста пропуски на здравната система.

Последна редакция: нд, 21 мар 2021, 22:38 от mimi.7299

# 19 561
  • София
Здравейте, благодаря Ви за отговора sweetkids_mama. Не е правила снимка. Личният лекар и изписа антибиотик без да бъде прегледана или дори изслушване на гърдите. И също така пие цинк, Вит Д, селен, Авирон. Затова ми се струва, че все още не е както трябва. Въпреки , че видимо изглежда доста по-добре в сравнение със състоянието и от преди седмица. Задължително утре де заемаме със снимката, какво още може да се направи? Това, че вдига температура какво трябва да означава ?

Означава, че все още е в активна фаза на инфекцията и че лекарствата, които взима, най-вероятно са недостатъчни като терапия. То всъщност от всичко, което изброихте, само антибиотикът реално е лекарство. Не са ли изписани поне Антистенокардин, Аспирин протект? Разбира се, възможно е вече да е на пътя на оздравяването, но 11 дена с температура са много, добре е да вземете мерки.

Непременно направете снимка и консултация с лекар. Имате ли пулсоксиметър, за да следите сатурацията? Хубаво е да се пуснат и кръвни изследвания: ПКК с диференциално броене, CRP (C- реактивен протеин, маркер на възпаление в организма), коагулация. Възможно е да е развила пневмония, слушалката в случая нищо няма да открие, не е задължително да има кашлица. Скорошно излекуване пожелавам!

# 19 562
Мери Ан, как си? Оздравяваш ли вече?
Много мило, благодаря.
Ако нямах още три дни от карантината, още утре бих отишла на работа.
Въпреки лошото и гадно време, не сме свърта. Въртя сериали, половината химия спрях, останалата ще си я пия още известно време, но се надявам това да беше. Не мога да кажа, че съм на 100%, още леко ми е отпаднало, кашлям от време навреме, но температура не съм вдигала от 6 дни, вкус частичен имам, обоняние частично - мноооого мижаво, но съм подготвена да си го чакам дълго.
13-ден от първи симптоми и 11-ти от теста.
Дано няма влошаване, благодаря на съфорумката, която ме насочи какви кръвни се пускат след ковид, защото да, и аз съм от лудите, които искат да си проследят състоянието. ОПЛ ме отсвири категорично, в смисъл, смята, че няма нужда, естествено, ще даде направление, но мисли, че е излишно. А аз и още една снимка ще направя, като изтече карантината. Не мога и не искам да започна работа с нещо неизчистено и после и пак, и отново да се занимавам с болници, лаборатории и т.н.
Не мога да намеря какви изследвания се правят след Ковид?

# 19 563
  • Другата България
Ами съфорумката ми ги изпрати на ЛС, ако няма против, мога да ти ги изпратя.
Обичайните, нищо по-различно кой знае колко, плюс Д-димер и феритин.

# 19 564
Естествено че нямам .Пращай моля те.

# 19 565
  • Другата България
Добре, благодаря.

# 19 566
Добре, благодаря.
Аз също сърдечно благодаря!

# 19 567
  • При семейството си
Калинка, ти и мъжът ти в крайна сметка положителна/и ли беше/бяхте или само контактни на такива?

# 19 568
  • София
Здравейте, моя съпруг вече 9ден следобяд вдига над 38. Личната лекарка му предписа кортикостероид Медрол, защото кашлицата му не става влажна, не се отхрачва. Някой пил ли е кортикостероид и оправихте ли се по - бързо?
На мен ми помогна. Трябвада се спазва схемата.
И следете кръвното.

# 19 569
  • Там,където се събуждам щастлива.
Калинка, ти и мъжът ти в крайна сметка положителна/и ли беше/бяхте или само контактни на такива?

Положителни с тест и документ.
Не знам дали ни водят точно контактни, защото двамата заразени са били на над 8-9-10 метра от нас и има едно разминаване за 20 секунди. Контактни за тест тук се водят минимум 15 минути в 1.5-2 метра обкръжение.

# 19 570

Положителни с тест и документ.
Не знам дали ни водят точно контактни, защото двамата заразени са били на над 8-9-10 метра от нас и има едно разминаване за 20 секунди. Контактни за тест тук се водят минимум 15 минути в 1.5-2 метра обкръжение.
Това е много странно, но моля те напиши повече подробности, защото са много полезни за това как може да се зарази човек, без изобщо да подозира. И може да предпази доста хора.
Предполагам, че сте били в затворено помещение без маски. Колко време прекарахте вътре и колко хора? Работеше ли климатик, който да разнася вирусите?
Не мисля, че само от едно разминаване може да се заразите. Най-вероятно въздухът в цялото помещение е бил заразен. Но все пак явно имате късмет, че вирусният товар е бил малък. Дано скоро да забравите за премеждието.

# 19 571
Ами съфорумката ми ги изпрати на ЛС, ако няма против, мога да ти ги изпратя.
Обичайните, нищо по-различно кой знае колко, плюс Д-димер и феритин.

Мери, да не си изкараш акъла, ако феритин ти е 2-3 пъти над нормата. Няколко човека тук писахме за подобни стойности след никакъв ковид. Спада бавно и не е причина за паника, ако всичко друго е наред.

Стискам палци всичко да е ок и ковид да е спомен от миналото!

# 19 572
  • Там,където се събуждам щастлива.
Недоволна, бяхме 18 човека в голямо помещение и с 1, 5 метра разстояние. Позволено е да са 25. Ние с ММ бяхме 50% от времето с маска, защото по протокол, ако има 1.5 метра и не се движиш, можеш да свалиш. Двамата заразители са противници на всякакви мерки и затова бяха без маска. Защо им се позволява е дълга тема (тези са рускиня и холандец, другите такива са сърби). Той е кашлял и са му давали бонбончета. Понеже разстоянието е голямо и бях най-отпред, не съм го чула. Иначе щях да си тръгна. Отоплението е с парно и няма вентилация. Няма отворен прозорец, а врата в задната част на помещението.
При разминаването ми, ми направи впечатление жената, че не е на себе си.  тя взима много силни лекарства за халюцинации и го отдадох на това.

Третият заразен се е заразил на масата с кафе след това (ние не ходихме). Съответно тя зарази мъжа си и свекъра на Рд, на който са били на другия ден.
А четвъртият стана чрез детето без маска, което е било там, безсимптомно го изкара, но го предаде на бащата.

Та.. според мен е по въздуха. Нямам друго обяснение.
Не сме се виждали с други хора. Не сме ходили на пазар. Не сме работили присъствено.

Поне надигнах вой за спазване на правила за маска, но е много сложна ситуация, защото идват руснаци, сърби, украинци там. Против ваксини са и мерки. Просто не предполагах, че ще се мислят и за безсмъртни и недосегаеми.

# 19 573
Дали мога да се ваксинирам докато вземам профилактично авирон рапид. Имам лека хрема и раздразнено дебело черво.

# 19 574
Тези, които си правят изследване имат причина за това, не са го минали безсимптомно...
Ами не е така, по-нагоре някой писа, че ще пуска изследвания след безсимптомно изкарване, щото все пак вирус бил минал.... Ми извинете, но колко вируси ни минават без да разберем, чак такова вторачване кому е нужно?
Много вируси минават, но това няма нищо общо с досегашните вируси, видя се вече за скритите картини и последващи изненади...!
Антителата са показател и за това дали си го изкарал, за много хора това има значение и определя последващите им действия....!

Общи условия

Активация на акаунт