Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 220
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 19 515
Сега ви пускам същата снимка с повдигнат контраст и сатурация, и с една насочваща стрелка Не искам да ви убеждавам в нищо, просто ми е интересно. Иначе ще прави втори тест, защото очевидно резултатът е некатегоричен.
Има действително лека сянка, което според мен значи все пак положителен тест. Аз си мисля, че просто е още рано  и това е причината да не се появи ярка черта - няма достатъчно количество вирус в носоглътката все още. След няколко дни (ако прояви и симптоми) мисля, че вече ще е ярка чертата. Но и някой друг по запознат е добре да каже.

# 19 516

Здравейте, тестът е правен по метода Илайза. Боледувах през декември. Тъй като не съм добре запозната с различните тестове и референти стойности исках да попитам според по-запознатите тези количества антитела дали са много или твърде малко. Чувам от мой близки за стойности на антитела 200-300-600, та дори и 28000😳

# 19 517
Върнаха ме от Пирогов. Казаха, че нямат белодробен специалист

Не знам какво да кажа. Чаках с нетърпение да пишеш, защото и аз поддържам т от вторник насам. Въпреки че е много "шарено" - един ден съм между 37 и 37.2-3, на другия нямам, днес сутринта - 37, на обяд - 36.6. А твоята т каква е, не съм сигурна, че прочетох стойност?
[/quote]

варира от 38.5 до 37.5. Вече се чудя дали може да е грип, а не КОВИД. Имам леки болки в гърба. Много съм объркана. Не знам дали имам право да отида до личния, макар че имам отрицателен антигенен тест от сряда
[/quote]

Различна ни е картината, моят е + антигенен от сряда и до момента повече от 37,3-4 не съм качвала. Утре ще звъня на ЛЛ. А ти с - тест можеш спокойно да ходиш на лекар, знам ли обаче с тези фалшиви + и -. Първо звънни.  Пиши как се развиват нещата при теб.

# 19 518
  • Варна
Здравейте, моя съпруг вече 9ден следобяд вдига над 38. Личната лекарка му предписа кортикостероид Медрол, защото кашлицата му не става влажна, не се отхрачва. Някой пил ли е кортикостероид и оправихте ли се по - бързо?

# 19 519
Благодаря! А трябва ли да се съобщи причината за посещението и мястото , на което ще ги изследват. Понеже планират да ходят до съседния град на 40 км, дали ще бъде проблем?

# 19 520
Благодаря! А трябва ли да се съобщи причината за посещението и мястото , на което ще ги изследват. Понеже планират да ходят до съседния град на 40 км, дали ще бъде проблем?

Изглежда зависи от човекът на когото попаднеш. Тук в темата имаше хора, които казаха, че нието са им записвали имената, нито нищо. Аз когато се обадих в районното да кажа,че ще изляза с детенце до болницата ми записаха три имена, егн, телефон, питаха ме къде ще ходя и да се обадя като се върна. В по-малки градове обаче знам, че РЗИ си ги проверяват ако не всеки ден на адреса, то през ден. Ако няма възможност по-наблизо да се сърши работата, отиват с личен автомобил, спазвайки всички предпазни мерки.

# 19 521

Защо не пуснете ПСР през личен лекар? Или комбиниран за грип А,Б и ковид? Не е добре, че поддържате Т толкова време.

# 19 522

Здравейте, тестът е правен по метода Илайза. Боледувах през декември. Тъй като не съм добре запозната с различните тестове и референти стойности исках да попитам според по-запознатите тези количества антитела дали са много или твърде малко. Чувам от мой близки за стойности на антитела 200-300-600, та дори и 28000😳
Методите са различни и съответно референтните стойности. Затова някои имат стойност 20, други 200, трети 2000.
На самото ви изследване пише референтна стойност,пише над каква стойност е защитен титър, тоест, приели са, че имате достатъчно антитела, за да сте защитена (тука няма да подхващам любимата ми тема за антителата и защитата) и е видно, че вие имате над 5 пъти повече от границата на защитния титър. Това е, прекарала сте го, имате антитела ,всичко е наред.

# 19 523
  • софия
Здравейте, моя съпруг вече 9ден следобяд вдига над 38. Личната лекарка му предписа кортикостероид Медрол, защото кашлицата му не става влажна, не се отхрачва. Някой пил ли е кортикостероид и оправихте ли се по - бързо?

Розичка,аз бях на кортикостероиди и то на инжекционни по решение на лекаря.Много се притеснявах,но когато ползите са повече от вредите се налага.Аз също не отхрачвах и поддържах темп.и на втори антибиотик се поосвестих.Това се прилага да се намали възпалителния процес в засегнатите тъкани.

# 19 524
  • пустинята Гоби
Пирогов имат, за ВМА не знам. Отивайте в Пирогов, ако Ви е близо, днес е неделя дано е по-слабо натоварено. Също за Александровска си мисля, защото там имат ковид отделение и спешно, но е добре да се провери по телефона.

Много благодаря! Взимам си душ и отивам до Пирогов.
Ох, боже, сигурно защото са те питали с ковид ли си. Понякога теста е отрицателен, а реално си болен. По принцип грипа протича с друга симптоматика - супер висока температура първите дни.

Може да идеш до Александровска щом си наблизо, мисля че там имат всякакви специалисти. Входа на спешното е на Пенчо Славейков, в ляво на арката. Не казвай, че имаш отрицателен тест, просто кажи, че се съмняваш, че си с ковид и че поддържаш 8 дни температура.

# 19 525
Мъжът ми ми беше контактен, тотално без симптоми, без положителен тест (не сме правили), минаха 22 дни от тогава. Идеята ми е да видим дали няма някакви предишни антитела, защото и на мястото на заразяване бяхме заедно, и дните преди моя тест също.

# 19 526
Игг се пускат след 40 дена от оздравяването.

# 19 527
Здравейте, майка ми вече 11ти ден е с температура, която в следобедните часове се повишава на 38С . През останалото време ( последните 2дни вече) няма температура 35-36.5С. Беше много отпаднала ,но вече мисля, че се възстановява , изхлежда по-жизнена и хапва. Но в момента , в който покачи температура , пак силите и се изпиват. Няма кашлица, обинянието и взе да се възстановява също. Но тази температура продължава да ме притеснява. Какво бихте ме посъветвали, защото тя държи че трябва да изчака 14дневния карантинен период преди да иде Пак на преглед, но според мен , ако има нещо - по-добре да се реагира.

# 19 528
Има ли значение на коя марка тест за антитела ще купя? Гледам онлайн аптеките и намерих три вида и се чудя кой да купя

# 19 529
Като чета за зелени коридори и запазване на часове.
Ние в провинцията сме Sad
Два рентгена в града. Без час.. Декември при пика беше опашка..ама опашка. Това ДЦК на 3 етажа. Сега пак е така

Общи условия

Активация на акаунт