Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 287 706
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 460
Здравейте, кажете кога бяха тези критични дни, в които често състоянието се влошава? Аз съм ден 4 с Т 37 и болки в тялото. Не съм правила снимка, не бих казала че имам и кашлица.

# 20 461
При този щам който ще се влошава, май още в началото е доста зле. 8-12 ден като минат вече може да е по-спокоен човек, от четеното в темата.
Възможно ли е да падне хемоглобин от Ковид? На мен по принцип ми пада, ама този път е повече от обикновено. Правила съм изследвания и консултации с хематолог, от цикъла остана да е. С годините се скъсява и сега повече ми е паднал хемоглобина.

# 20 462
И нас не ни подмина. Днес съпругът ми имаше 37,7 температура и личната лекарка му прати код за PCR. Резултатът ще е готов чак утре следобяд.
Аз нямам никаква температура, но имам по- особено обоняние от днес, а преди 5 дни имах еднократно разстройство с гадене и горчив вкус в устата. Грешката ми е, че имам рефлукс по принцип и не обърнах внимание, дори мислех, че е от кафе на гладно.
Засега пием стандартните витамини, цинкорот.
Утре като излезе резултатът ще видим джипито дали ще изпише антибиотик.
Нищо не ме боли, и ако не беше съпругът ми с температура, щях да съм на работа дори.
А той само сутринта имаше темперстура - 37,7. После сама спадна до 36,5.
Достатъчно ли е единият от семейството да си направи PCR?  Дали утре сутринта да не си направя антигенен тест, но съм сигурна, че е ковид. Досега такъв вкус гаден съм нямала в живота си.

# 20 463
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Здравейте, кажете кога бяха тези критични дни, в които често състоянието се влошава? Аз съм ден 4 с Т 37 и болки в тялото. Не съм правила снимка, не бих казала че имам и кашлица.

7-8-9 ден се водят тежки, може да стигнеш до над 38.5 за няколко дни, а след 14 се подобряваш

При този щам който ще се влошава, май още в началото е доста зле. 8-12 ден като минат вече може да е по-спокоен човек, от четеното в темата.
Възможно ли е да падне хемоглобин от Ковид? На мен по принцип ми пада, ама този път е повече от обикновено. Правила съм изследвания и консултации с хематолог, от цикъла остана да е. С годините се скъсява и сега повече ми е паднал хемоглобина.

да

# 20 464
  • Другата България
При нас беше достатъчно.
Направих аз, положителен, на 16-ти ден от първите ми симптоми мама беше със симптоми, не съм я тествала.
От тогава - миналия вторник, когато осезаемо започна при нея със загуба на обоняние и отпадналост, до момента остана само с това, няколко пъти вдигна до 37 градуса температура, вече е по-жизнена и обонянието се връща.
Приемаше само Авирон по схема, продължава го 3х1, Натаспин и Витамин Д.
В момента съпругът ми е със симптоми, при него е сложно да се каже кога е започнало, защото е бил контактен на нея освен на мен, от няколко дни си говори на носа, но има обоняние, температура до 37,3 обилно нощно изпотяване и отпаднал. И той е на Авирон, Натаспин, Витамин Д и Кверцетин имам останал от мен, това приема за сега. Плюс гроздомицина, естествено. И него няма да го тествам, за мен, а и за ОПЛ нещата са ясни. Те двамата и без друго не излизат никъде.
Твърде вероятно е твоето да е ковид, ако теста на съпругът ти е положителен, според мен няма смисъл да се тестваш.

На целия този фон синът ми е контактен на двама положителни колеги, и понеже скоро пи Авирон заради температура и разстройство, с отрицателен антигенен тест, но пък се повлия от Авирона, личната предписа Резиста .
Понеже спорим, някой, който е приемал Резиста може ли да каже пие ли се или се смучат таблетите?
Едит - ОПЛ ми писа - смуче се, както знаех и аз.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 19:30 от Merri_An

# 20 465
  • София

Здравейте,може ли някои да ми каже без тест ,но със симптоми на ковид и болничен за коронавирус,подлежа ли на 14 дневна карантина. Аз съм се карантинирала,но системата отчита ли ме като болна...?
Не, не ви отчита като болна. И не знам как ЛЛ може да запише подобна диагноза без тест. Абсурдно е. Личен лекар не може да дава толбкова дълъг болничен без комисия си мисля.

Може да дава до две седмици за остра вирусна инфекция. Ако трябваше ЛКК за всеки двуседмичен болничен в сезона на грипа или за хората с пневмонии, личните лекари щяха да изперкат. В момента точно така правят - при съмнителен случай, но без положителен тест, дават две седмици за ОВИ.

На моя болничен пише идентифициран ковид 19.Тест имам от аптеката.
На моя болничен пише:Други уточнени профилактични мерки-U07.1
С доказан с PSR Ковид съм.

# 20 466
  • Plovdiv, Bulgaria
При нас беше достатъчно.
Направих аз, на 16-ти ден от първите ми симптоми мама беше със симптоми, не съм я тествала.
Извинявай, аз не разбрах-ти си направила тест на 16-я ден от първите симптоми и си била положителна ли?

# 20 467
  • Другата България
При нас беше достатъчно.
Направих аз, на 16-ти ден от първите ми симптоми мама беше със симптоми, не съм я тествала.
Извинявай, аз не разбрах-ти си направила тест на 16-я ден от първите симптоми и си била положителна ли?
Не, не.
Аз си направих тест на втория ден от първите си симптоми, положителен.
На 16-тия ден от тях майка ми прояви явни симптоми. На последния ден от карантината ми.

# 20 468
  • Там,където се събуждам щастлива.
Защо хората не се тестват, ако имат симптоми някакви и има възможност за тест от личен лекар?

# 20 469
Усещането в носа  ми беше все едно имам натикан дълбоко мръсен парцал, който ми пречеше да дишам. Без секрет. Все едно този апарат ми беше отстранен.

# 20 470
  • Другата България
Защо хората не се тестват, ако имат симптоми някакви и има възможност за тест от личен лекар?
Не знам за "хората", за моите близки, които не са излизали от нас от един месец почти, и които са били контактни само с мен, а аз бях положителна, за мен, за тях, а и за ОПЛ е безсмислен теста.
В момента лабораториите са пълни с болни хора, майка ми е на 78 години, все още отпаднала, съпругът ми също, инвалид е, и да ги водя по опашките е последното нещо, което ще направя. Стоят вкъщи, аз пазарувам, готвя, работя, грижа се за тях, те се гледат двамата, и така.

# 20 471

На майка ми съм забранила да се мотае точно сега по лаборатории. Имаше симптоми, отшумяха за 4-5 дни. С никого не се вижда, и то не от тези дни. Тя дефакто си е в постоянна карантина, ако не се брои излизането на двора на слънчеви бани. Очакваме скоро да се ваксинира. Не виждам в случая какво ще помогне или спести като неразположение ПСР теста.

# 20 472
Роузи, той пие доста чайове, но ще им кажа за водата все пак. Не знам как се чувства, защото аз не съм до тях, комуникацията с него е ужасна, едвам изкопчвам отговори на въпросите, които му задавам... Уж е добре, но е рухнал психически и е убеден, че няма да оцелее...

Но не е ли лошо, че е с температура на 8-9ти ден?

На близък приятел на 8-9 ден с температура му предписаха кортикостероид. Още на следващия ден имаше подобрение. Питайте за това ЛЛ.

# 20 473
А каква е ролята на кортикостероидите при лечение на Ковид?

# 20 474

Здравейте,може ли някои да ми каже без тест ,но със симптоми на ковид и болничен за коронавирус,подлежа ли на 14 дневна карантина. Аз съм се карантинирала,но системата отчита ли ме като болна...?
Не, не ви отчита като болна. И не знам как ЛЛ може да запише подобна диагноза без тест. Абсурдно е. Личен лекар не може да дава толбкова дълъг болничен без комисия си мисля.

Може да дава до две седмици за остра вирусна инфекция. Ако трябваше ЛКК за всеки двуседмичен болничен в сезона на грипа или за хората с пневмонии, личните лекари щяха да изперкат. В момента точно така правят - при съмнителен случай, но без положителен тест, дават две седмици за ОВИ.

На моя болничен пише идентифициран ковид 19.Тест имам от аптеката.
На моя болничен пише:Други уточнени профилактични мерки-U07.1
С доказан с PSR Ковид съм.
Аз се чудя дали от НОИ подават информация към РЗИ, тъй като официален тест нямам. От аптека...

Общи условия

Активация на акаунт