Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 288 101
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 445
Не всички лекари изписват по 2 АБ.
Аз нямах втори.

# 20 446
Здравейте! От четвъртък (25.03) следобяд се почувствах лек дискомфорт в мускулите на краката. Вечерта изпих 2 Колдрекса. В петък положението беше същото, болки в мускулите, парене в очите, дискомфорт и лека температура 37.5. Направих си един тест от аптеката, който излезе положителен (макар че контролната черта беше по-бледа от другата, но все пак имаше 2 черти). Обадих се на личния - изписа ми Хюмексгрип, Live витамини и ми каза да се изолирам, ако съм искал тест да ида в понеделник. Температура свалих още в петък вечерта, изчезна и болкова в мускулите и дискомфорта. Но пък се появи болка в гърлото, която днес е отвратителна и като че ли не се облекчава от таблетки за смучене. По препоръка на моя позната лекарка от днес взимам по 1 таблетка Клопидогрел за разреждане на кръвта. Та чудя се възможно ли е да наистина Ковид или просто някой сезонен вирус? Някой карал ли го е по този начин - предимно с болки в гърлото и бързо отшумяване на другите симптоми?
Проверили ли сте за налепи в гърлото? Много често избива в ангина.
Уви вече е факт ангината, снощи си прегледах по обстойно гърлото и цялото е в налепи. Освен таблетките за смучене Септолете си взех и един спрей Ангал, но няма особен ефект като успокоение. Обадих се на личния, каза да си взема антибиотик Амоксилав 1000, сутрин и вечер по 1 таблетка. В петък ме вика на преглед. Някой, ако има предложение с какво да облекча болката в гърлото ще съм благодарен.

# 20 447
  • в кукувиче гнездо
Здравейте! От четвъртък (25.03) следобяд се почувствах лек дискомфорт в мускулите на краката. Вечерта изпих 2 Колдрекса. В петък положението беше същото, болки в мускулите, парене в очите, дискомфорт и лека температура 37.5. Направих си един тест от аптеката, който излезе положителен (макар че контролната черта беше по-бледа от другата, но все пак имаше 2 черти). Обадих се на личния - изписа ми Хюмексгрип, Live витамини и ми каза да се изолирам, ако съм искал тест да ида в понеделник. Температура свалих още в петък вечерта, изчезна и болкова в мускулите и дискомфорта. Но пък се появи болка в гърлото, която днес е отвратителна и като че ли не се облекчава от таблетки за смучене. По препоръка на моя позната лекарка от днес взимам по 1 таблетка Клопидогрел за разреждане на кръвта. Та чудя се възможно ли е да наистина Ковид или просто някой сезонен вирус? Някой карал ли го е по този начин - предимно с болки в гърлото и бързо отшумяване на другите симптоми?
Проверили ли сте за налепи в гърлото? Много често избива в ангина.
Уви вече е факт ангината, снощи си прегледах по обстойно гърлото и цялото е в налепи. Освен таблетките за смучене Септолете си взех и един спрей Ангал, но няма особен ефект като успокоение. Обадих се на личния, каза да си взема антибиотик Амоксилав 1000, сутрин и вечер по 1 таблетка. В петък ме вика на преглед. Някой, ако има предложение с какво да облекча болката в гърлото ще съм благодарен.
Бронхостоп спрей.

# 20 448
Аз като дете боледувах много често от ангини. Помагаха ми гаргара със Сандрин (на опаковката пише как се разрежда и е приятно на вкус) и от тези за смучене - само Иновокс. Първо гаргара, после Иновокс.

# 20 449
Направете си компрес с извара, сваля Т и изтегля налепите от гърлото. Така лекуваме вкъщи Ангината.

# 20 450

Здравейте,може ли някои да ми каже без тест ,но със симптоми на ковид и болничен за коронавирус,подлежа ли на 14 дневна карантина. Аз съм се карантинирала,но системата отчита ли ме като болна...?
Не, не ви отчита като болна. И не знам как ЛЛ може да запише подобна диагноза без тест. Абсурдно е. Личен лекар не може да дава толбкова дълъг болничен без комисия си мисля.

Може да дава до две седмици за остра вирусна инфекция. Ако трябваше ЛКК за всеки двуседмичен болничен в сезона на грипа или за хората с пневмонии, личните лекари щяха да изперкат. В момента точно така правят - при съмнителен случай, но без положителен тест, дават две седмици за ОВИ.

На моя болничен пише идентифициран ковид 19.Тест имам от аптеката.

# 20 451
Здравейте,
Аз съм на 15-ти ден от първи симптоми и 13-ти от карантината. Споделям за температурата - около 5 дни в началото имах т над 37, най-много 37,4. Не съм пила никакви антипиретици. На 15.03. не се чувствах добре, на 16.03., т.е. втори ден от симптоми звъннах на ЛЛ и започнах Авирона по схема 10 дни 3*3. Писах и в темата, защото никой не спомена подобна ударна доза. Е, минаха тези 10 дни. Получих запек, какъвто не съм имала никога. Споделям, за да съм в помощ на някого. От 3 дена не пия Авирон и горе-долу  корема ми се нормализира. Сега си пия хаповете за кръвно и пулс, магнерот, цинкорот, вит.Д и аспирин протект. Утре ми свършва карантината и ЛЛ ми каза да отида на преглед. Между другото, наливах се буквално с чай и отделно вода, даже надминавам 3-те литра течности, които ми бяха препоръчани.

# 20 452
Здравейте, отново... Идвам за съвет, защото съм притеснена. Както писах, майка ми и баща ми са болни и най-вероятно е ковид, (антигенният тест на майка ми показа мнооого бледа втора чертичка), чакат утре да излязат резултатите от PCR теста. На баща ми днес му е 8-9ти ден от първи симптоми, на майка ми 5-6ти ден. Баща ми до вчера не е мерил температура, защото не е усещал да е висока, но като го накарах е била 38.8. Майка ми пък събота вечерта е била с 39 градуса.

Сутринта са били прегледани от пулмолог, направил им е по една рентгенова снимка и при баща ми се видяли изменения уж, майка ми е добре засега, но може би е рано да се каже, че може да последва влошаване. Отбелязвам, че са били на преглед в доста малък град, където надали са се сблъсквали с много болни от Ковид и подозорам, че нямат нужния опит. Затова искам да се посъветвам с вас относно лечението, което им е изписано, на баща ми N-Ti-Tus и Вибрамицин. На майка ми й е изписан друг антибиотик, чакам да ми кажат какъв точно. И това е, нищо друго. Баща ми взима Аспирин протект, майка ми не може, защото е с язва на стомаха... Пуснати са им някакви кръвни изследния, не знам кой показатели точно, чакам да ми ги пратят.

Чух се с познат лекар, който е в Ковид отделение в голям областен глад и казва, че е лошо, че баща ми е с температура и че тези лекарства не са достатъчни. Препоръчва антихистамин, антикоагулант и кортикостериод... Объркана съм и не знам дали да се доверим на лекуващия лекар или да добавят още лекарства изписани дистанционно от лекар, който пък не ги е виждал и преглеждал тези хора. Май клоня към втория вариант...

И последно, някой правил ли е онлайн консултация с лекар от супердок, да препоръча някого?

# 20 453
Здравейте, да попитам има ли някой, на който на 12-13 ден от началото на симптомите да му се е появило главоболие- не е силно, но е неприятно.... вчера бяха болките в кръста, а от снощи вече кръста не ме боли, но започна главоболието - зад очите даже през нощта имах чувството, че все едно зад очите ми е подуто ( запълнено). Сутринта малко по- добре беше и само в лявата страна. Сега пак и зад двете очи и като ги въртя ме боли повече  и ме унася и ми е и сънено. И температурата ми от обяд ( снощи, през нощта и сутринта нямах) е 37,1-37, след половин час като я измеря 36,7, после след още 30 Мин пак е 37. Не знам дали да не искам ЛЛ да ми изпише вече някакъв АБ. Имам чувството, че ако бях пила АБ вече да ми е преминало.

# 20 454
  • София
Сблъсках се челно с коронавируса!
5 седмици след ваксина с АЗ.
Започна с парене в носа и лек дискомфорт в носоглътката.
На другия ден изведнъж се появи кашлица - влажна, с дразнене във фарингса.
Бърз антигенен тест - положителен.
Кръвните изследвания - в норма, с изключение на CRP - 21.
Рентген на бял дроб - чисто.
Предписаха ми антибиотик
Скрит текст:
Молоксин
и дежурните добавки.
Главоболие имах 2 дни, повлияваше се от солпадейн.
Втрисаше ме първата нощ и на следващия ден, но без температура. Не вдигнах температура нито веднъж.
Кашлям си вече 6-ти ден.
За сега нямам други симптоми и/или странни усещания.
Пожелавам на всички здраве!

# 20 455
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Здравейте, отново... Идвам за съвет, защото съм притеснена. Както писах, майка ми и баща ми са болни и най-вероятно е ковид, (антигенният тест на майка ми показа мнооого бледа втора чертичка), чакат утре да излязат резултатите от PCR теста. На баща ми днес му е 8-9ти ден от първи симптоми, на майка ми 5-6ти ден. Баща ми до вчера не е мерил температура, защото не е усещал да е висока, но като го накарах е била 38.8. Майка ми пък събота вечерта е била с 39 градуса.

Сутринта са били прегледани от пулмолог, направил им е по една рентгенова снимка и при баща ми се видяли изменения уж, майка ми е добре засега, но може би е рано да се каже, че може да последва влошаване. Отбелязвам, че са били на преглед в доста малък град, където надали са се сблъсквали с много болни от Ковид и подозорам, че нямат нужния опит. Затова искам да се посъветвам с вас относно лечението, което им е изписано, на баща ми N-Ti-Tus и Вибрамицин. На майка ми й е изписан друг антибиотик, чакам да ми кажат какъв точно. И това е, нищо друго. Баща ми взима Аспирин протект, майка ми не може, защото е с язва на стомаха... Пуснати са им някакви кръвни изследния, не знам кой показатели точно, чакам да ми ги пратят.

Чух се с познат лекар, който е в Ковид отделение в голям областен глад и казва, че е лошо, че баща ми е с температура и че тези лекарства не са достатъчни. Препоръчва антихистамин, антикоагулант и кортикостериод... Объркана съм и не знам дали да се доверим на лекуващия лекар или да добавят още лекарства изписани дистанционно от лекар, който пък не ги е виждал и преглеждал тези хора. Май клоня към втория вариант...

И последно, някой правил ли е онлайн консултация с лекар от супердок, да препоръча някого?

Според мен са достатъчни, щом баща ти се чувства добре, даже може би и антибиотика е в повече, но щом лекрят му е преценил. Важно е да се пие вода, не зная защо възрастните имат такава съпротива срещу пиенето на вода

# 20 456
Роузи, той пие доста чайове, но ще им кажа за водата все пак. Не знам как се чувства, защото аз не съм до тях, комуникацията с него е ужасна, едвам изкопчвам отговори на въпросите, които му задавам... Уж е добре, но е рухнал психически и е убеден, че няма да оцелее...

Но не е ли лошо, че е с температура на 8-9ти ден?

# 20 457
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
тя често продължава до 15 дни, като на 8-9 ден се покачва до над 38, а около 14-15 спада и я няма, но толкова време с температура си е смазващо отвсякъде

Водата е с различна киселинност,  има значение, не говорим просто за течности, а за вода

# 20 458
Здравейте, да попитам има ли някой, на който на 12-13 ден от началото на симптомите да му се е появило главоболие- не е силно, но е неприятно.... вчера бяха болките в кръста, а от снощи вече кръста не ме боли, но започна главоболието - зад очите даже през нощта имах чувството, че все едно зад очите ми е подуто ( запълнено). Сутринта малко по- добре беше и само в лявата страна. Сега пак и зад двете очи и като ги въртя ме боли повече  и ме унася и ми е и сънено. И температурата ми от обяд ( снощи, през нощта и сутринта нямах) е 37,1-37, след половин час като я измеря 36,7, после след още 30 Мин пак е 37. Не знам дали да не искам ЛЛ да ми изпише вече някакъв АБ. Имам чувството, че ако бях пила АБ вече да ми е преминало.
На мен днес ми е 14 ден и бях с адско главоболие,обаче пих един течен аналгин и ми мина.

# 20 459
На мен днес ми е 14 ден и бях с адско главоболие,обаче пих един течен аналгин и ми мина.
Не съм единствената значи. При мен не е силно, но досега не съм имала главоболие и ми стана странно и притеснено да не се влошавам, но иначе като цяло не се чувствам зле.

Общи условия

Активация на акаунт