Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 288 133
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 20 430
  • в кукувиче гнездо
Здравейте,може ли някои да ми каже без тест ,но със симптоми на ковид и болничен за коронавирус,подлежа ли на 14 дневна карантина. Аз съм се карантинирала,но системата отчита ли ме като болна...?
Не, не ви отчита като болна. И не знам как ЛЛ може да запише подобна диагноза без тест. Абсурдно е. Личен лекар не може да дава толбкова дълъг болничен без комисия си мисля.

# 20 431
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Причина за спонтанни прозявания може да са :

Липса на достатъчно кислород,
Умора, както и несъзнателни
опити за изравняване на налягането във вътрешното ухо

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 12:37 от Роузи

# 20 432
renji, аз съм с такива симптоми сега като започнах и да кашлям и имам леко задушаване. Вчера си направих един тест от аптеката. Излезе отрицателен. По склонна съм да вярвам, че при мен е ларингит, защото миналата седмица малкият ми син беше болен от това и симптомите са същите. Днес ще ходя при ЛЛ да видим какво ще каже и тя.
И аз си направих преди малко тест и е отрицателен, което според мен е показателно, че има и други вируси освен ковид които си действат в момента и не е нужно човек да изпада в шок само защото го боли гърлото. Днес обаче още ми е много уморено и ми прилоша сутринта докато приготвя закуската.

Допускате ли, че може да не сте взели правилно пробата и теста да не отчита правилно? Моят тест беше отрицателен , но разгърнах пълната клинична картина - липса на обоняние, затруднено дишане и т.н. Теста за антитела категорично показа, че съм преболедували - за съжаление разболях и мъжът ми.
Има и други вируси в момента , поне в училище изразяващи се с обилна хрема, леко главоболие, но отминават за 3-4дни.
Мен детето ме зарази с ковид - на 11г е, при него имаше за един ден температура и нищо друго.

# 20 433
Здравейте,може ли някои да ми каже без тест ,но със симптоми на ковид и болничен за коронавирус,подлежа ли на 14 дневна карантина. Аз съм се карантинирала,но системата отчита ли ме като болна...?
Не, не ви отчита като болна. И не знам как ЛЛ може да запише подобна диагноза без тест. Абсурдно е. Личен лекар не може да дава толбкова дълъг болничен без комисия си мисля.

Може да дава до две седмици за остра вирусна инфекция. Ако трябваше ЛКК за всеки двуседмичен болничен в сезона на грипа или за хората с пневмонии, личните лекари щяха да изперкат. В момента точно така правят - при съмнителен случай, но без положителен тест, дават две седмици за ОВИ.

# 20 434
Мери, не се притеснявай. Това, за което говориш ти, е хуморален имунитет. Той се изгражда във времето. За да се справиш с инфекцията, обаче, Т клетките на лимфоцитите (CD8+ и CD4+) са си свършили работата. Те са тези, които се занимават с елиминирането на вируса и тяхната памет е доста по-дълга от периода, в които си оздравяла, но все още нямаш достатъчно IgG анти-тела. Паметта на тези лимфоцити е т.нар. клетъчен имунитет.

Хората говорят много по-малко за него, отколкото за IgG, защото той е много по-трудно измерим и дори светилата в имунологията не знаят точно колко месеци/години трае. И това не важи само за ковид, а за всякакви инфекции и дори някои онкологични заболявания, лекувани с ИТ.

Аз ще дам пример със себе си, въпреки, че на Мерито няма да й върши работа, но дано да се включат и други хора, преболедували преди повече от 6 месеца, за статистика. От 8 месеца насам не съм боледувала и не допускам, че не съм имала контакт с вируса през тези 8 месеца. Остана ли някой, който да не е имал контакт с вируса? През това време минах през кихане, кашляне, хрема, за по седмица - нищо общо с прекараното през юли 2020. Преди 2 седмици си пуснах отново контролен тест за антитела - отново отрицателен. Или клетъчният имунитет си върши работата или моите маски от Кауфланд са някакви свръх протективни. Simple Smile

# 20 435
Днес една позната от Италия   си говорихме и тя ми сподели разни  лекарсва, с които се лекували някои от боните от ковид  при тях, но понеже аз нищо не разбирам, ще помоля да споделите чували ли сте ги и прилагат ли се в България, ако ги има изобщо.
Значи това, което разбрах е, че не ползват парацетамол като температуропонижаващо, но не ми става какво ползват за тази цел, а само, че не трябвало да е парацетамол.
Ползват:
аспирин
хепарин
азитромицин
хидроксихлорохин /но трудно се намирало/
включвали кортикостероиди, но не разбрах какво точно.
включвали вит. Ц и вит. Д  големи количества.

Всъщност протоколът за лечение на ковид идентичен ли е във всички държави или всяка държава има различен?

Моля ако не ми е за тази тема питането модераторите да го преместят където преценят.

# 20 436
На мен висок Д Димер ми излезе в друга лаборатория.
На другия ден пуснах в Рамус, беше нормален.
Но си пих още месец аспирин.
На следваща контрола беше ОК.

За КОВИД не може да имаш болничен без тест.
Може, но за друг вирус.
Не подлежиш на карантина от гледна точка на системата, но е редно да се изолираш.
[/quote

Явно може...на болничния ми пише идентифициран ковид 19??

# 20 437
 Предписват по два антибиотика:

Азокс е азитромицин + Панцеф
или Левокса, тая отрова+ Панцеф
Доксициклин+...

Лекарство срещу някакво възпаление, или срещу ревматизъм или срещу артрит или срещу подагра ... или дори аспирин

Някакъв медикамент срещу кръвосъсиране- аспирин, натаспин, антистенокардин

И витамини с Цинк, вит Ц и Д

# 20 438
beba28, чували сме ги, и още как. Даже ни писна да ги "чуваме". Унипротокол няма, всяка държава си прилага някакъв си, че дори и всеки личен лекар си прилага някакъв си, по някакви си негови критерии.

Информативно, тенденцията в България е същата като в Италия. Аспирин + азитромицин/кларитромицин/цефалоспорини + противовирусно в първа фаза. Във втора фаза ако има влошаване - смяна или добавяне на антибиотик (тежката артилерия левофлоксацин), добавяне на кортикостероиди (декстаметазон/метил преднизолон) при признаци на цитокинова буря. Витамини (Д, Ц) и др. добавки (цинк, селен) - по общ протокол, като витамин Ц го дават във втора фаза. 

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 12:49 от amy_nka

# 20 439
renji, аз съм с такива симптоми сега като започнах и да кашлям и имам леко задушаване. Вчера си направих един тест от аптеката. Излезе отрицателен. По склонна съм да вярвам, че при мен е ларингит, защото миналата седмица малкият ми син беше болен от това и симптомите са същите. Днес ще ходя при ЛЛ да видим какво ще каже и тя.
И аз си направих преди малко тест и е отрицателен, което според мен е показателно, че има и други вируси освен ковид които си действат в момента и не е нужно човек да изпада в шок само защото го боли гърлото. Днес обаче още ми е много уморено и ми прилоша сутринта докато приготвя закуската.

Допускате ли, че може да не сте взели правилно пробата и теста да не отчита правилно? Моят тест беше отрицателен , но разгърнах пълната клинична картина - липса на обоняние, затруднено дишане и т.н. Теста за антитела категорично показа, че съм преболедували - за съжаление разболях и мъжът ми.
Има и други вируси в момента , поне в училище изразяващи се с обилна хрема, леко главоболие, но отминават за 3-4дни.
Мен детето ме зарази с ковид - на 11г е, при него имаше за един ден температура и нищо друго.
Ами разбира се, че допускам всичко, възможно е да не съм взела пробата правилно, възможно е и да е правилно, но да е фалшиво отрицателен, всичко е възможно. Но аз все пак, нямам задух, кашлица, температура, и си имам вкус и мирис, така че допускам по скоро да е верен. Моя колежка изкара същото нещо и пср теста и беше отрицателен, дали тя ме зарази мога само да гадая. Но в случая какво карам точно няма голямо значение, със или без ковид съм болна, така или иначе ще съм си в нас още две седмици и си продължавам витамините и прахчетата и така, антибиотик и още куп лекарства нямаше да включа без нужда дори и теста да беше положителен, както и бих ги включила и сега ако има нужда нищо, че е отрицателен. А като се върна на работа лесно ще разбера дали теста е бил грешен, тестваме се периодично и за анти тела и за налична инфекция.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 13:06 от renji

# 20 440
  • София
Предписват по два антибиотика:

Азокс е азитромицин + Панцеф
или Левокса, тая отрова+ Панцеф
Доксициклин+...

Лекарство срещу някакво възпаление, или срещу ревматизъм или срещу артрит или срещу подагра ... или дори аспирин

Някакъв медикамент срещу кръвосъсиране- аспирин, натаспин, антистенокардин

И витамини с Цинк, вит Ц и Д

Левокса, вярно е гаден. Ужасно силен антибиотик. На съпругът ми му се обели езика от него, а аз се сдобих с гъбички (между другото как да ги изцеря? Само на гинеколог не отидох тези дни. Искам самолечение). Пихме редовно пробиотици, разбира се.

# 20 441
Има си цяла тема в този форум за Левоксата, това е най- малкото, коет може да ти се случи

# 20 442

Аз от вчера съм с положителен тест от аптеката и днес личният ми пусна болничен за бронхит 14 дни. Не смятам да си правя ПСР.

# 20 443
Rendji ако четеш назад темата ще видиш че повечето са с такива симптоми и си е точно Ковид. Дано да бъркам и ти е негативен теста, но едва ли!
Честно казано, съм реалист и колкото и да не ми се иска  смятам, че рано или късно всички ще го минем , и ако при мен протича така ок, притеснява ме само, че протичането до сега при мен особено първите дни беше леко и не съм се отделила от семейството си,но все пак като пусна теста ще видим има ли място за притеснение.
Точно такива са симптомите, не се притеснявайте. По всичко личи, че ще го минете леко, както 90 % от заболелите. Стига да не се поддадете на паниката и не започнете да се тъпчете с лекарства, което води и до влошаване, заради двойния ефект от стрес и химия.
Съветвам ви и да не четете много тук, поне докато не отшуми неразположението. Много топла вода, чай, упсарин при нужда, витамин д и с, много сън и почивка. И най-вече търпение, че се влачи бавно понякога.
Чуваш ли как се печатат антителата Joy
😂😂 не чувам нищо да се печати😂Направих тест от аптеката и е отрицателен, но факт нещо не много приятно ме е хванало, което за сега боря точно с написаното от вас витамини, сироп за кашлица и дексофен за болката в главата.

# 20 444
Здравейте! Колко време продължава тази температура при ковид? 14 ден ми е вече и почвам да се отчайвам.

А, каква е температурата ти? Ако е субфебрилна, може да продължи така с месеци.

Моля преболедувалите да кажат имали ли са Т около 37-31.1 един месец след първия симптом. Нормално ли е? Ще откача. Последната ми снимка беше чиста. Направих я панически  в МЦ Полимед след като си измерих Т и беше 37.4/най-много измерената/, а пиех и антибиотик до 26.03-вторият ми.

Аз бях с такава температура цял месец. Само първия ден имах за няколко часа 38,5. Споко, вече си на финала, няма да откачаш. Позабрави я и ще изчезне. Има рекордьори в темата с по 2-3 месеца продължителна температура.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 13:34 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт