Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 288 603
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 20 415
Здравейте! От четвъртък (25.03) следобяд се почувствах лек дискомфорт в мускулите на краката. Вечерта изпих 2 Колдрекса. В петък положението беше същото, болки в мускулите, парене в очите, дискомфорт и лека температура 37.5. Направих си един тест от аптеката, който излезе положителен (макар че контролната черта беше по-бледа от другата, но все пак имаше 2 черти). Обадих се на личния - изписа ми Хюмексгрип, Live витамини и ми каза да се изолирам, ако съм искал тест да ида в понеделник. Температура свалих още в петък вечерта, изчезна и болкова в мускулите и дискомфорта. Но пък се появи болка в гърлото, която днес е отвратителна и като че ли не се облекчава от таблетки за смучене. По препоръка на моя позната лекарка от днес взимам по 1 таблетка Клопидогрел за разреждане на кръвта. Та чудя се възможно ли е да наистина Ковид или просто някой сезонен вирус? Някой карал ли го е по този начин - предимно с болки в гърлото и бързо отшумяване на другите симптоми?
Проверили ли сте за налепи в гърлото? Много често избива в ангина.

# 20 416
Ясно е, че има типични и нетипични симптоми при Ковид, но да питам, случвало ли се е на някой да почне да се прозява по цял ден и то в края на боледуването? Искам да уточня, че го карах средно към леко, без Т, основно с кашлица и без обоняние. Днес ми е към 12-13 ден от първи симптоми и от вчера постоянно се прозявам. Сатурацията ми е добре, наспала съм се (не ми се смейте на последното).

# 20 417
  • София
Здравейте, аз имам такъв въпрос, понеже имам ГЕРБ/рефлукс/ и принципно си кашлям с храчки, сега от Ковида ми се усили това подкашляне, предполагам Ковида усилва симптомите на хроничните заболявания. Дали някой може да сподели дали има подобен случай.  Нямам нито Т, нито болки нищо, но сега с тази кашлица се притесних леко, а е още нещо сърцебиене дали имате, появи ми се през нощта като се събудих мина, същата работа и сутринта, ставам и ми минава /аз съм доста притеснена всъщност отчитам, че може да е от стреса/. Мерси.

# 20 418
Моля преболедувалите да кажат имали ли са Т около 37-31.1 един месец след първия симптом. Нормално ли е? Ще откача. Последната ми снимка беше чиста. Направих я панически  в МЦ Полимед след като си измерих Т и беше 37.4/най-много измерената/, а пиех и антибиотик до 26.03-вторият ми.

# 20 419
  • София
Моля преболедувалите да кажат имали ли са Т около 37-31.1 един месец след първия симптом. Нормално ли е? Ще откача. Последната ми снимка беше чиста. Направих я панически  в МЦ Полимед след като си измерих Т и беше 37.4/най-много измерената/, а пиех и антибиотик до 26.03-вторият ми.

Незнам до колко е нормално, но съм срещала хората тук в групата със същия проблем. Явно поддържате и малко след това и в даден момент нещата ще се нормализират.

# 20 420
Спрете вече това мерене.
37 - 37.1 може и от нерви да е.
А също от интоксикация с медикаменти се получава.
Оставете организма да се съвземе.

# 20 421
  • София
След колебания, но, за да не пиша перманентно на лични съветвам, всички със завишен Д-димер, ако са направили изследване в Рамус, да го повторят. Опитно се установи, че или реактивите им не са наред, или изследващите машини, но масово дават силно завишени НЕРЕАЛНИ стойности. В такъв случай започването на антикоагулантна терапия може да се окаже неправилно.
разкажи повече, моля те, това наистина е важно
имах и аз някакви подобни съмнения, понеже повторих на следващ ден изследването в друга лаборатория и ми беше нормален Д-димера, всъщност в други две лаборатории, както и при двойно изследване в болницата ми беше нормален, само в Рамус ми беше излязъл леко повишен
Докато Шарлот види поста ти, аз отговарям. На мен ми беше завишен д-димера на около 250 при  стойности до 198. Месец след ваксина, пет месеца след Ковид. Шарлот ми писа да повторя другаде, забелязала е и при нея, и при някои други, завишени стойности на този параметър в тази лаборатория. В Синево повторих аз и излезна 0.45 при граница до 0.5. Другите параметри за коагулация са ми в норма.

# 20 422
  • Plovdiv, Bulgaria
Скрит текст:
Какъв ти е зора от тест, ясно е че сте с ковид.
По -добре обърни внимание на лечението и състоянието.
И аз се чудя?
Не е ли ясно, че единия като е с КОВИД, другия няма какво да прихване друго.
Но пиете Ивермектин? Значи все пак сте на мнение, че е КОВИД.

Аз пък да питам за Натаспин.
Какво му има на Аспирин, доказан във времето, че се налага десеторно по-скъп, може и повече да е, Натаспин?

На мен лекарката ми изписа това за профилактика. Ясно е, че няма как да остана без нищо. Днес ще си правя снимка, защото тежестта продължава, кашлям понякога, схванат ми е врата, нямам температура. А за Натаспина - и на мен ми направи впечатление, че струва 20 лв, хранителна добавка. Но не съм лекар, минала съм през много мнения на лекари, къде правилни, къде грешни, заради онкологично заболяване, но тук някак си се доверих. Това е.

# 20 423
Ами освен да изпиете и трети....така за всеки случай. Надявам се, да схванете иронията.
Панически снимки и 2 антибиотика НЕ е нормално, не и при 37 градуса температура. Спрете да се тровите бе, хора.

# 20 424
Често пъти в темата се засяга въпроса с повишената Т.
Да, принципно това е един механизъм чрез който организма се справя с някои болести, но не винаги. Понякога пряко или косвено се засяга центъра за терморегулация/или други структури свързани с това, и последващите флуктуации на Т могат да бъдат всъщност вредни за организма.
Подобно е примера с ,,цитокиновата буря" - принципно полезната имунна реакция се изражда в тежка (или даже убийствена ) и съответно нежелана, така че се налага да се подтиска.
За продължителните реакции след Ковид : има най-различни, вкл. разстроени функции на различни структури и с-ми в тялото (в частност и пулс, кръвно, температура и много други ).

# 20 425
След колебания, но, за да не пиша перманентно на лични съветвам, всички със завишен Д-димер, ако са направили изследване в Рамус, да го повторят. Опитно се установи, че или реактивите им не са наред, или изследващите машини, но масово дават силно завишени НЕРЕАЛНИ стойности. В такъв случай започването на антикоагулантна терапия може да се окаже неправилно.

Потвърждавам думите на Шарлот, при мен се случи точно така. В Рамус Д-димера ми излезе много повишен, дори писах в темата за съвет. Консултирах се с ОПЛ и тя ми изписа антикоагулант. Всъщност дори тя се учуди, че д-димера е толкова повишен защото бях след ваксинация, а не след преболедуване, а ПКК ми беше абсолютно нормална, но въпреки това изписа медикамент.
Още на същия ден повторих изследването в друга лаборатория заедно с целия пакет показатели за кръвосъсирването и абсолтюно всичко беше в норма, включително и Д-димера. Не ми се мисли какво можеше да стане ако пия силно кръворазреждащо лекарство без да имам никаква нужда от него (става въпрос за Ксерелто, а не за нещо от типа на Аспирин протект, което е сравнително безобидно).

# 20 426
Здравейте,може ли някои да ми каже без тест ,но със симптоми на ковид и болничен за коронавирус,подлежа ли на 14 дневна карантина. Аз съм се карантинирала,но системата отчита ли ме като болна...?

# 20 427
На мен висок Д Димер ми излезе в друга лаборатория.
На другия ден пуснах в Рамус, беше нормален.
Но си пих още месец аспирин.
На следваща контрола беше ОК.

Здравейте,може ли някои да ми каже без тест ,но със симптоми на ковид и болничен за коронавирус,подлежа ли на 14 дневна карантина. Аз съм се карантинирала,но системата отчита ли ме като болна...?

За КОВИД не може да имаш болничен без тест.
Може, но за друг вирус.
Не подлежиш на карантина от гледна точка на системата, но е редно да се изолираш.

# 20 428
renji, аз съм с такива симптоми сега като започнах и да кашлям и имам леко задушаване. Вчера си направих един тест от аптеката. Излезе отрицателен. По склонна съм да вярвам, че при мен е ларингит, защото миналата седмица малкият ми син беше болен от това и симптомите са същите. Днес ще ходя при ЛЛ да видим какво ще каже и тя.
И аз си направих преди малко тест и е отрицателен, което според мен е показателно, че има и други вируси освен ковид които си действат в момента и не е нужно човек да изпада в шок само защото го боли гърлото. Днес обаче още ми е много уморено и ми прилоша сутринта докато приготвя закуската.

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 11:53 от renji

# 20 429
За температурата, може да продължи и няколко месеца. Важното е да се чувствате добре.
      Аз бях писала че се почувствах здрава малко преди Нова Година. От тогава поддържах 37, на моменти до 37,2 до скоро. Т. е. до средата на март. Но Т не я усещах и се чувствах добре. Само я следях по препоръка на док, да не тръгне да се покачва. Беше ми казал при 37,4 или поява на някакви симптоми да му се обадя.
     Аз за себе си единствено намирам разлика, че през този период все още бях отпаднала. По тежки дейности ме караха да се задъхвам, по често да почивам... Не ми беше ОК все още да се натоварвам физически.
        Сега вече си върша всичко както преди, че и мускулна треска си докарах. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт