Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 288 493
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 490
Иван, При някой хора тромбоцитите се покачват. Рисково е да не направи тромбоза. Антикоагуланти приема ли? Задължително консултация с лекар.

На мене ми е интересно хората без сливици как го карат.

# 20 491
Geizer
Аз съм без сливици и пушач. Сравнително леко. Основно със загуба на обоняние и обриви. Но сега имам още лека Т, която уж не била проблем и ще отшуми.

# 20 492
  • Варна
Аз също съм без сливици, но въпреки това имах ужасни болки в гърлото, все едно бях лапнала таралеж. Не мога да кажа дали съм се отървала още, болки в гърлото вече нямам, но имам лека температура вечер. Днес за първи път ще излизам от14 дни насам.

# 20 493
  • в джунглата
Вече ме е срам да се оплаквам, аз вместо да се оправям се влошавам. Третия АБ и дексаметазона които пия от 6 дена ми разгониха фамилията и нервната система. Безсъние /от 60ч не съм мигнала/, много зле ми влияят на сърцето, пулса , кръвното, кълбо от нерви съм, нямам сили за нищо.  И това всичко е само от лекарствата, от пневмонията се чувствах по нормално.  АБ категорично спирам, но не знам дали не е опасно с КК тъй като ми е 6 ден и съм още на висока доза /4 мг сутрин и 2мг вечер/ но просто не мога вече  сърцето не ми издържа....
Започвам да си мисля за болница, но нямам тест, а и не знам дали ще ми покаже положителен при толкова минало време /над 20дена/. Хората оздравяха и забравиха, аз още се лутам....

# 20 494
  • в кукувиче гнездо
Кортикостероидите спирай по схема, иначе е много опасно. Консултирай го с лекар.

# 20 495
Със сигурност приемат за ковид пневмония и при -тест. Потърси отново лекар и ако трябва болница.

# 20 496
  • в джунглата
Кортикостероидите спирай по схема, иначе е много опасно. Консултирай го с лекар.
От два дена се опитвам да се свържа но, не вдигат телефоните в кабинетите.

# 20 497
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Наличието само на IgM антителата говори за скорошна инфекция /най-вероятно болният е заразен/ - лицето се третира като заразен. Извършва се рентгенова диагноза и RT-PCR.

Наличието само на IgG антитела, говори за преминала безсимптомно, или олигосимптомно инфекция. Такива лица са „безопасни“ и нискорискови по отношение на инфекцията, могат да се грижат за болни (с лично предпазно облекло) и да изпълняват трудовите си задължения.

Наличието едновременно на  позитивни IgM и IgG антитела говори за инфекция с давност повече от 3 седмици. Препоръчва се RT-PCR, дори и при липса на оплаквания, тъй като има наблюдения, че част от тези лица все още излъчват вирус.

АНТИВИРУСНО ЛЕЧЕНИЕ

Няма категорични клинични доказателства за ефективни антивирусни лекарства понастоящем, но има одобрени антивирусни стратегии според характеристиките на SARCoV-2, съгласно Протоколи за диагностика и лечение на COVID-19: превенция, контрол, диагностика и управление.

Едновременна употреба на три или повече антивирусни лекарства не се препоръчва.

II. РАЦИОНАЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ НА АНТИБИОТИЦИ ЗА
ПРЕВЕНЦИЯ/ЛЕЧЕНИЕ НА ВТОРИЧНА ИНФЕКЦИЯ ПРИ COVID-19

Заболяването COVID-19 е резултат на вирусна инфекция, затова не се препоръчват антибиотици при леки клинични форми.

Антибиотиците се използват по преценка на лекаря при пациенти, които имат: обширни белодробни лезии, обилна бронхиална секреция, хронично заболяване на дихателните пътища, данни за  колонизация с патогени на долните дихателни пътища, предшестваща/ продължаваща терапия с глюкокортикоиди и/или други имуносупресори.  
Вариантите на антибиотиците включват: респираторни хинолони, второ или трето поколение, цефалоспорини, В-лактамазни инхибитори.
Антибиотиците трябва да се използват за предотвратяване на бактериална инфекция при пациенти в тежко и критично състояние, особено тези с инвазивна механична вентилация.
При промяна в състоянието на пациента е необходимо да се извърши цялостна клинична преоценка. Ако не може да бъде изключена вторична инфекция, трябва да се вземе храчка за микробиологичен анализ  за да се
определи инфекциозния агент възможно най-рано.

Благодаря! Точно това ме интересуваше

Вече ме е срам да се оплаквам, аз вместо да се оправям се влошавам. Третия АБ и дексаметазона които пия от 6 дена ми разгониха фамилията и нервната система. Безсъние /от 60ч не съм мигнала/, много зле ми влияят на сърцето, пулса , кръвното, кълбо от нерви съм, нямам сили за нищо.  И това всичко е само от лекарствата, от пневмонията се чувствах по нормално.  АБ категорично спирам, но не знам дали не е опасно с КК тъй като ми е 6 ден и съм още на висока доза /4 мг сутрин и 2мг вечер/ но просто не мога вече  сърцето не ми издържа....
Започвам да си мисля за болница, но нямам тест, а и не знам дали ще ми покаже положителен при толкова минало време /над 20дена/. Хората оздравяха и забравиха, аз още се лутам....

Дънди, не е добре да спираш антибиотик, който си започнала, ако не искаш да завъдиш резистентни бактерии, евентуално борени с антибиотика до сега.
Най- добре си довърши терапията, така или иначе си я започнала.
Антибиотик не е добре да започваш без сериозна причина, но почнеш ли, трябва да си го довършиш, поне според мен.
Най- добре се обади на лекаря си

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 09:24 от Роузи

# 20 498
Дънди, и аз съм на мнение, че трябва лекар да прецени.
Стискам палци да се подобриш! Hug

За сливиците.
Нямам и по отношение на гърлото имах само леко драскане 1-2 дни.
Кашлица и хрема нямах.

# 20 499
Майка ми и баща ми потвърдено са ковид позитивни, както се и очакваше. Преди малко получих резултатите. С баща ми не се разговаря, изнервен е, не отговаря на въпросите ми, а искам да направя консултация чрез Хийли, а как като не мога да опиша състоянието им... Ще си отиде от притеснение и страх, отколкото от ковид

# 20 500
Аз съм на 30-ти ден от положителния тест, на 30-ти ден карантина, още 8 ми остават вкъщи. Пия n-ти антибиотик, вече не ги броя. 30-ти ден кортикостероиди (2+1), но не мога да дишам без тях. Днес вече имам  час за пулмолог, да видим там какво ще ми кажат. Четвърти рентген ще правя, за да може да се види какво става. Иначе поне сатурацията без кислород започна да се вдига малко...

# 20 501
Здравейте,
Сигурно ще ви се стори странно, но ме вълнува един въпрост: Имате ли представа как пушачите минават през Ковид?
Цялата фамилия се зарази с британския щам - брат ми, снаха ми, майка ми, баща ми. Майката на снаха ми, която живее на 60 кв.м. с младите, върла пушачка на 60+, не прояви нито един симптом. Снахата също пушачка, но най-младата от всички, го кара и най-леко.
За непушачите беше тежко при нас, най-коварно е за диабетиците, които не си следят редовно захарта.

# 20 502
И аз пак да се оплача. 13- ти ден от началото на симптомите и отново болки в гърлото - по скоро нагоре в носоглътката, а иначе самото гърло не е зачервено. Но сега се стича и секрет отзад, който в началото на симптомите, когато ме болеше гърлото го нямаше. Дайте съвет какво да правя и евентуално да пия. Мислите ли че вируса отново се завръща. През цялото време не съм спирала да смуча за гърло хексоралетен и Ефизол и да пия синулан форте за хремата, която не беше и баш хрема, както всички минали през това знаем. И сега все едно започвам отначало.

# 20 503
Валя, най-добросърдечно ти казвам да си обърнеш внимание на психиката. Излез, разходи се на въздух, стой на слънце поне час и престани да мислиш какво ти има, какво да пиеш и да си мериш температурата. Сериозно внимание си обърни, ама не на симптомите, а на вътрешното равновесие.

# 20 504
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Гаргари от вода със сода или сол

Общи условия

Активация на акаунт