Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 368
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 120
Скиорче, помня постовете ти. Радвам се за вас!

# 21 121
  • София
Здравейте,
"Лекото" изкарване на Ковид на ММ се оказа, че е двустранна бронхопневмония в умерена площ в активен стадий. Аман значи! Сега започваме да търсим ЛЛ, знаех си аз, че този вирус е супер коварен. Трябваше по-рано да го накарам да отиде на скенер. 11ти ден от първия симптом и състояние, което той определя като леко.

# 21 122
mundi , той имаше ли някаква кашлица, лек задух, въобще някакви симптоми?

# 21 123
  • София
Здравейте,
Той е изолиран в друга стая, тоест мога да кажа само на база каквото той е споделил, той никак не е словоохотлив. Кашлица спорадична 4-5 дневно, Т първите дни до 37.2, не се чувства уморен, сатурация 93, изобщо не смяташе, че му има нещо и се сърдеше, че го карам на скенер. Ето резултата. Сега ЛЛ още го чакаме да каже какво да пие.....

# 21 124
  • Другата България
Обоняние губил ли е?

# 21 125
Хмм, ММ сега вдигна Т 38,2. Кашлицата му от днес зачести. Има и аритмия. Включиха му таваник и бетаблокер за аритмията. И аз доста се притеснявам от това мъжко "добре съм".
Ние  нямаше смисъл да се изолираме, като се усъмнихме за КВ, вече беше късно.

А тебе какво те накара да го юрнеш към скенера?

# 21 126
Не искам да давам съвети, ама ако след 8 ден ви се влошават съпрузите, не са ли вече за болнично лечение? Така твърди моя приятелка, която работи в Александровска. Нейния съпруг е здрав и прав пожарникар, ама на 8 ден от Ковид вече беше в болницата с двустранна пневмония и бързо го вдигнаха на крака. Според нея при влошаване след 8 ден трябва да се обмисли болнично лечение.

# 21 127
Аз ти казах,  Mundi, че не само Д Димер е висок.
ЦРП също, което е показателно за възпаление.
Да му назначават адекватно лечение.

# 21 128
_Bianka__, то вече няма места в болниците.
А при ММ само сестрата стои в кабинета, дава бързи направления за тест и толкова. Нито лекарства, нито съвети. Оправяй се сам. Добре, че моя ЛЛ ни казва какво да пием.

# 21 129
Дънди, моля те, пиши как си? Hug

Как да има места в болниците, те да не са разтегателни?

# 21 130
  • София
Офффф така се притесних, че нямам думи. ЛЛ не вдига ... писах на моята ЛЛ да каже какво да  правим какво да пие, то беше ясно, че само Аспирин и витамини няма да стане, ама аз като му говорех ми обесняваше, че съм хипохондричка. Е нека да съм, но аз вярвам в навременните мерки. Сега пак ще треперя еййй, скенер/рентген е задължително според моите наблюдения след 8-10 ден. Добре, че инициирах изследвания и скенер, ако зависеше от него......нищо от това нямаше да има нужда.

# 21 131
  • в джунглата
Дънди, моля те, пиши как си? Hug

Как да има места в болниците, те да не са разтегателни?

Искам да напиша нещо хубаво тук най накрая..., затова се въздържам само да се оплаквам.
Но ....Аз направих една стъпка, надявам се да не е глупост.
Издържах общо 17 дена /3АБ междувременно/.  В сряда отивам ни жива ни умряла, не спала 60часа от притеснения и нерви пак  да се моля да ме слуша доктора. Той само на слушалка вярвал и вика на средата сме, още чувам има пневмония. Продължаваш още КК и още 2 седмици АБ демек/4ти/ до 10,04.   Тогава вече изпаднах в ужас, като знам колко зле се чувствам като ги пия, а иначе уж пневмония ама аз нищо не усещам от нея. В четвъртък след поредното пиене на Аб, пак зле пак, висок пулс и отивам на спешен кардиолог, поне синусова тахикардия 120, вдигна ББ . Отидох на своя глава и си направих нова снимка- излезна чиста /дай Боже да не е  грешка, а да е истина/ ,  пуснах кръвни и те добри, ЦРП  10 дена след първите падна до почти до 0, д димер беше 0,5 /при норма 0,3/ а сега е 0,3, феритина също падна доста., всички други кръвни са ок.  И аз спрях на своя глава АБ , останах само да довърша КК и другите добавки и лекарства разбира се.
Незнам на кой да вярвам.....на изследвания и снимки , на организма  ми или  на ония със "слушалката".
Оставих се на самотек и си купих успокойтелни от аптеката, още не се подействали напълно защото още ми треперят всички мускули по тялото / на някой дали му се е случвало, много е странно/, най вече на краката, чайнето още ми е стегнато и не си чувствам зъбите, но се надявам скоро да има успокоение на нервите. Много вярвам, че като се успокоя и спра всички лекарства и пулса и сърцето ще се кротне.   Не мога да повярвам как този Ковид влияе на психиката, на 40г се побърках да треперя като лист хартия. Срамувам се от себе си, до къде се докарах , а колко по страшни и опасни болести има....

# 21 132
Радвам се много, Дънди, сега просто успокой! Hug

# 21 133
Здравейте, искам да попитам ако има някой компетентен знае ли кога екстубират пациент при Ковид. Снаха ми е в болницата в Плевен и загуби бебето си в 8 ми месец.След това я интубираха и сега не дават почти никаква информация на близките. Знаем само,че е правена трахеотомия и сатурацията е 76. Не дават надежда и почти никаква информация на близките. Някой знае ли какви са шансовете да се възстанови напълно. Благодаря предварително.
Единственото, което мога да кажа е, че снахата на моя колежка я екстубираха успешно. Тя не е била родилка, но състоянието е било тежко. Имайте вяра и се молете за нея. Късмет!
Мога само да кажа за мой колега, след 40 дни интубация, вече е здрав. Вярвайте и се молете! Съжалявам за бебчето...А иначе в неговия случай лекарите не даваха информация...до последно не се знаеше какво става. Ежедневно даваха  информация, че е жив! Лекарите не се наемат с прогноза.

# 21 134
Аз се притеснявам от това задъхване и сърцебиене, което имам вече 16ти ден.
Ковида влияе много и на нервите и емоциите, спокойно Дънди. Всичко това е от паниката.

Опитах да изтегля приложение от нета за мерене на сатурация, но не мерят нищо. Може ли повече информация, кое приложение по - точно и дали са верни?

Пропуснах да спомена в предния си пост, че за стомаха пия и Нексиум.

Общи условия

Активация на акаунт