Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 363
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 105
А защо на дете без симптоми е изписано такова лекарство? Профилактично?
Моята лична лекарка не се съгласи да дам Ивермектин на детето( 15 г).
Изкара го леко с ден, два малко температура и малко запушен нос. Няколко дни се чуваше леко да кашля от време навреме и три дни загуба на обоняние.
Оправи се бързо, пуснах на втората седмица кръвни изследвания- всичко в норма.

# 21 106
Здравейте, малко по назад някой беше питал за безсимтомна пневмония, мен също ме интересува. Поддържам 37.5,ако пия парацетамол я свалям, в сряда проявих първи симтоми, определено нямам задух и се чувствам по-добре, бях започнала да накашлям, но спрях, болките в гърлото минаха. Остава температурата.. днес ще ми е 3ти ден на Панцеф. ММ се оправи и е като нов, но детенцето ни на 2г. от днес е с Т 37.5..

# 21 107
zigizagi, много добре разбирам истинския смисъл на въпроса ти.  
Нали знаеш в кои случаи подлежат на задължително лечение и по каква процедура. Всички други могат да напуснат срещу подпис. Но в такъв случай НЗОК не заплаща лечението по прекъсната пътека и болницата има интерес да го задържи. Най-добре да се разберат с лекарите да го будалкат от днес за утре ежедневно и да не го пускат.
Тъй като КВ дава и психични отклонения, се замислям дали не може да се мине по процедурата ( не разбира свойството и значението на постъпките си). Но няма време за такава, все пак изисква насрочване на съдебно заседание, колкото и да е бързо, а и изхода е съмнителен.

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 14:12 от Diorela

# 21 108
Здравейте,
Моля да ме извините, предполагам е писано в предни страници, но ми е по удобно да попитам. Днес ще мъча ММ да отиде на скенер, кого трябва да уведомим, РЗИ, МВР? Благодаря  предварително.
Ако не е късно, да пиша как се прави. Записвате се на тел. секретар на РЗИ с имена, дата и че отивате на изследвания. После си снимате телефона с данни за проведения разговор. Този съвет ми го дадоха от самото РЗИ, когато се обадиха за карантината.

# 21 109
Diorela, оказа се, че не е знаел колко тежко всъщност е състоянието му. Успокоил се е засега и е казал, че ще остане колкото трябва.

# 21 110
Много интересно се освобождават от задължения. Как си снимаш разговора? Ако не си технически грамотен да знаеш как става, точно като си се влошил, въобще няма да ти е до разучаване на функции.
А ако не ползваш смартфон? Ако си с обикновен домашен телефон и дори нямаш мобилен?!

Зиги, ще намерят начин да го задържат, споко.

Скрит текст:
И аз преди няколко години бях много "адекватна" от упойката при операция,  преместих се сама от реанимация в отделението, исках да си излизам предварително от болницата, но ме задържаха. Имат опит с такива случаи.

# 21 111
Здравейте, искам да попитам ако има някой компетентен знае ли кога екстубират пациент при Ковид. Снаха ми е в болницата в Плевен и загуби бебето си в 8 ми месец.След това я интубираха и сега не дават почти никаква информация на близките. Знаем само,че е правена трахеотомия и сатурацията е 76. Не дават надежда и почти никаква информация на близките. Някой знае ли какви са шансовете да се възстанови напълно. Благодаря предварително.

# 21 112
  • София
Здравейте,
Моля да ме извините, предполагам е писано в предни страници, но ми е по удобно да попитам. Днес ще мъча ММ да отиде на скенер, кого трябва да уведомим, РЗИ, МВР? Благодаря  предварително.
Ако не е късно, да пиша как се прави. Записвате се на тел. секретар на РЗИ с имена, дата и че отивате на изследвания. После си снимате телефона с данни за проведения разговор. Този съвет ми го дадоха от самото РЗИ, когато се обадиха за карантината.
Благодаря, оправих се! Звънях РЗИ, 7РПУ и дори 112/там ми казаха да звънна от РЗИ/. Както и да е, той отиде да си прави скенер, сега чакаме резултатите.

# 21 113
Здравейте, искам да попитам ако има някой компетентен знае ли кога екстубират пациент при Ковид. Снаха ми е в болницата в Плевен и загуби бебето си в 8 ми месец.След това я интубираха и сега не дават почти никаква информация на близките. Знаем само,че е правена трахеотомия и сатурацията е 76. Не дават надежда и почти никаква информация на близките. Някой знае ли какви са шансовете да се възстанови напълно. Благодаря предварително.
Надявам се да се пребори! Имайте вяра!
Съжалявам, но толкова тежко протича този път при бременни и родили и бебета дори😢!

# 21 114
Скрит текст:
zigizagi, много добре разбирам истинския смисъл на въпроса ти.  
Нали знаеш в кои случаи подлежат на задължително лечение и по каква процедура. Всички други могат да напуснат срещу подпис. Но в такъв случай НЗОК не заплаща лечението по прекъсната пътека и болницата има интерес да го задържи. Най-добре да се разберат с лекарите да го будалкат от днес за утре ежедневно и да не го пускат.
Тъй като КВ дава и психични отклонения, се замислям дали не може да се мине по процедурата ( не разбира свойството и значението на постъпките си). Но няма време за такава, все пак изисква насрочване на съдебно заседание, колкото и да е бързо, а и изхода е съмнителен.

Е, това вече би било гадно, а и не е толкова лесно да стане изобщо. В крайна сметка всеки има право да вземе информирано решение за собственото си здраве.

# 21 115
Е, това вече би било гадно, а и не е толкова лесно да стане изобщо. В крайна сметка всеки има право да вземе информирано решение за собственото си здраве.
[/quote]
Не, Габи, не може да стане. Слава Богу - още не! Изисква се личен разговор на съдебния състав с лицето, поставяно под запрещение. А и има срок за размяна на книжа 1 месец. Дотогава човекът (надявам се) ще е оздравял.

# 21 116
Нали и аз това казах.  Поставянето под запрещение е друга бира. Аз говоря за задължително лечение. Дали нямаше и някои инфекциозни болести, подлежащи на такова, не мога да се сетя в момента, но и не ми се рови. Зиги е наясно за какво говоря, ще се ориентира.
Но най-вече казах друго, че болниците имат интерес да го задържат до края на пътеката и обикновено успяват да се справят. Ето, че са успели да го успокоят и вкарат в релси. Да приключим до тук, моля ви.

Iordanka G., желая ви много късмет, сили и добро развитие !!!

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 15:48 от Diorela

# 21 117
Iordanka, съжалявам за загубата на бебето! Дано майката се пребори! 🙏

# 21 118
Единственото, което мога да кажа е, че снахата на моя колежка я екстубираха успешно. Тя не е била родилка, но състоянието е било тежко. Имайте вяра и се молете за нея. Късмет!

# 21 119
  • София
Здравейте,
Писах преди 10-тина дни, силно притеснена за татко ми (73 г.), който дни наред поддържаше висока Т над 38 градуса. Предполагам, че историята ще е полезна за хора, чиито възрастни родители се борят с Ковид.
 Сложихме му ваксина АЗ на 5.03.
Първите симптоми бяха на 16.03. -леко подкашляне. На 17.03. позитивен тест и тежка уроинфекция, която на 18.03. се потвърди с изследвания, Т до 38,2. Всичко друго в ПКК си беше в норма (срп -7,6). Направихме и скенер, който също беше чист. Започна АБ Таваник заради уроинфекцията. На 19.03. и до вечерта на 20.03. нямаше никаква Т, но вечерта вдигна пак  37,6. На 21,22,23, пак Т над 38.0-38,7. На 23.03. направихме нови изследвания, от които се видя, че феритинът е завишен а СРП беше 32.  Включихме и втори АБ Азитромицин...На 24.03. Т беше максимум 37,5. Обнадеждих се, че ще премине всичко, но той все повече и повече отпадаше, нямаше апетит...През всичките тези дни сатурацията му беше между 96 -98. На 25.03. реших, че трябва да го заведа на рентгенова снимка за всеки случай. Чаках го да излезе от тях и като го видях пред входа как залита, ми стана ясно, че е направо за болница.
Приеха го със сатурация 94, и Т 38,2,  като на следващия ден сатурацията падна до 89. СРП му беше над 70. На 26.03. му направиха снимка - (Леки до умерени изменения, характерни за Ковид-инфекция). Три дни в болницата продължи да вдига 38,2 -38,6. СРП му се повиши до 90.
От кортикостероидите кръвното, както и кръвната захар “литнаха” в небесата. И с тях се започна борба...включиха му и кислород (през носа), за да си подпомага дишането, макар, че той самият каза, че задух и затруднения с поемането на въздух няма. Постепенно започна да качва сатурацията (93-94). Махнаха кислорода преди 4 дни. Възвърна му се апетита, не спеше по цял ден както преди...И ето - днес си е вече у дома,  след 10 дни в болница и 10 дни на домашно лечение преди това. (Преди три дни СРП беше вече 12)
Уплаших се като видях, че ще продължи да взима една камара лекарства - антибиотик, кортикостероид, антимикотици, за черния дроб нещо, аспирин протект, фамотидин и т.н...Но важното е, че татко е отново вкъщи.
Все пак мисля, че ваксината до някаква степен помогна ковид-измененията, да не се разгърнат в тежка пневмония.
Моят съвет - не дръжте възрастни хора дълго време с висока Т, а директно потърсете болнична помощ! Състоянието им се променя с часове...Не поемайте излишни рискове!
Желая здраве на всички, а тези които се борят с Ковид, да го изкарат леко!

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 22:29 от Skiorche

Общи условия

Активация на акаунт