Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 067
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 285
  • Другата България
Аз.
За Медрола.

# 21 286
Досега е била на Цероксим, не на Ципроксим, моя грешка при изписването. И трите АБ са от различни групи...
Този Медрол, по едно хапче на ден, някой бил ли с такава доза?

Диорела, благодаря ти и на теб за инфото Heart
Медрол - 7 дни по 1 т., после 7 дни по 1/2 т.

# 21 287
Предполага се,че моето дете 2г е с ковид, тъй като ние сме. Педиатърът и консултация с друг доктор,който посещаваме на частно, по телефона само, ми казаха същите неща- без притеснения и температуропонижаващи, нещо за имунната система.
Аз бях 5 дни с Т 37.5, варираща. Днес 7ми ден вече нямам Т, утре ми предстои рентген и кръвни. Но започнах едно тъпо покашляне, все едно гъделичкане в гърлото. От днес 7ми ден нямам вкус и обоняние. Дали отивам към оздравяване ..?

# 21 288
  • Blondeville
Синът ми вдигаше 3 дни до 39. (на 4 г и 4 месеца е). Бяхме се разбрали с педиатърката, че ще намери начин да го прегледа ако се наложи. Аз по принцип така или иначе и при двете деца, ако няма силна кашлица, или нещо крайно необичайно в състоянието, водя на лекар 3-и или 4-и ден при каквото и да е боледуване. В повечето случаи дори не се налага.  Разбирам притеснението Ви, минали сме оттам, но ако само вдига Т не се панирайте излишно, следете състоянието му и при нужда го заведете на преглед (мисля в Пирогов си има коридор за дечица с ковид)

Здравейте, имам нужда от съвет от човек, който е минал вече през това. Цялото семейство сме под карантина заради положителен тест от моя страна. След 7 дена аз се чувствам по-добре, но детето (на 5год. )почва да вдига температура. Има ли начин някой да го прегледа или трябва да чакам 2-3 дена и да се надявам да се пооправи. Личната каза температуропонибаващи като при обикновен грип, но ми се иска да го прегледат. Варианта само спешна помощ ли ?

# 21 289
На мен от полза ми беше сиропът Проспан (против кашлицата).

# 21 290
Къде правите снимка на 7-ми ден? Нали уж сме карантина и ако случеят не е спешен неможе да се излиза. Интересува ме, за да знам къде да отида ако не се подобри за два дена.

# 21 291

Аз бях 5 дни с Т 37.5, варираща. Днес 7ми ден вече нямам Т, утре ми предстои рентген и кръвни. Но започнах едно тъпо покашляне, все едно гъделичкане в гърлото. От днес 7ми ден нямам вкус и обоняние. Дали отивам към оздравяване ..?
Това че нямаш температура е добре. 8-я ден е показателен на къде ще тръгне заболяването. Или се подобряваш или се влолаваш.
 За детето не се притеснявай, може въобще да не развие симптоми.

# 21 292
  • При семейството си
Свекърът ми изкара 7 дни в болница и все още е на кислород, когато е с него сатурацията му е 90. Днес е чул че утре ще го изписват - дали е възможно според вас? След като го приберем оттам ще трябва да му осигурим кислород?

Ако поддържа такава сатурация само с кислород, да, ще се наложи да му осигурите. Но поне в края на миналата година беше много трудно да се намери под наем такъв апарат.

# 21 293
Свекърът ми изкара 7 дни в болница и все още е на кислород, когато е с него сатурацията му е 90. Днес е чул че утре ще го изписват - дали е възможно според вас? След като го приберем оттам ще трябва да му осигурим кислород?

Ако поддържа такава сатурация само с кислород, да, ще се наложи да му осигурите. Но поне в края на миналата година беше много трудно да се намери под наем такъв апарат.
Фирма Адапт имат кислородни концентратори - координатите им излизат в сайта. Аз успях да взема под наем, имаха в точния момент. Все още не съм го върнала, наемът ми тече, макар че вече мога да кажа, че не ми се налага да го ползвам (или се опитвам без него).

# 21 294
И ние имаме концентратор. Първия път не стигнахме до него...дано втори няма! Макар, че ММ лекуваше двустранна пневмония вкъщи и понякога си пускаше кислород...но не заради задух!

# 21 295
Къде правите снимка на 7-ми ден? Нали уж сме карантина и ако случеят не е спешен неможе да се излиза. Интересува ме, за да знам къде да отида ако не се подобри за два дена.
Как къде, в някое ДКЦ. Да не мислите, че другите болни от ковид са толкова съвестни и мислят да не заразят някой непознат.
Като ходих на рентген на шия, маса народ чакаше резултат от рентген или от кръвни или от тестове ... даже една баба си чакаше в коридора без маска, а като я попитах на какво е правела рентген, каза "нещо ме болят гърдите", т.е. на бял дроб ...

# 21 296
  • София
Здравейте! Достатъчно ли са тези антитела?

# 21 297
  • Blondeville
Не знам в кой град сте, в София има коридори за преглед/снимка/изследвания за доказано болни в някои болници. Аз ходих в ковид сектора в Токуда - имо си отделен вход и няма досег с други болни. Звъни се в РЗИ и в районното за да се каже, че се отива на преглед. От РЗИ напомнят да е с личен превоз.

# 21 298
  • There I was on a July morning
Не вярвам да го изпишат с такива показатели. Не всеки може да осигури кислородна маска вкъщи, а и притокът на кислород трябва да се регулира.
ММ го изписаха със сатурация 92, но му бяха свалили маската около 2 дни преди това и можеше да диша самостоятелно. Според него, и останалите пациенти ги изписвали с подобни показатели.

# 21 299
Много, много благодаря за помощта на всички отзовали се!!! Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт