Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 339 359
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 21 300
Не зная дали има връзка с медрола, но усещам една идея облекчаване няколко часа след първата таблетка.  Паренето в гърдите сякаш намаля леко.

# 21 301
  • 1st floor
Хора, за колко време е нормално да дойде бърза помощ в София? Разбирам, че са натоварени, но все пак някакъв ориентир? Последният път, когато ми се наложи да викам линейка за болен с инсулт се обадих в 8 и дойдоха в 15...и сега ли е така?

# 21 302
Ние чакахме 2,5 часа някъде може и 3 да са били. Казаха че имат страшно много адреси по над 100

# 21 303
Пу-пу,тихо се похвалвам,че и ММ като пи днес Медрола,до този час не е вдигал Т!А и много по-добре изглежда спрямо вчера!Дано вече се подобрява!Според вас удачно ли е сега да го пратя на изследвания (имам впредвид докато е в карантина)или след това?

# 21 304
  • Пловдив
Снощи питах за тълкуване на изследване на сестра ми /36г/. От миналия понеделник е с температура, един ден повръщане и от 3 дни кашлица.
Вчера сутринта имаше завишена кръвна захар. Днес пусна ковид пакет-всичко и е в граници, освен Интерлевкин 6. Не знам какви са тези антитела на Цибалабораторията -явно нещо комбинирано. Няма никаква диагностична стойност. Тя не вярва, че е ковид, но аз съм сигурна. Има 3 отрицателни антигенни.

В нашата къща сагата продължава. От снощи баба ми /87г/ започна да кашля, днес през деня уж беше добе, вечерта вдигна температура. Няма контакт със сестра ми.
До сега не съм чула за такова протичане на коронавирус. Но нейното джипи твърди, че в момента други вируси няма, че е корона. Утре ще я водим на пср. Направо да сме се готвили за прием в болница. Започнахме азитрокс, кверцетин, цинк, изопринозин и т.н Бог да я пази, че на тази възраст ако е корона не ми се мисли. А я ваксинирахме само преди 10дни. Neutral Face

# 21 305
Снощи питах за тълкуване на изследване на сестра ми /36г/. От миналия понеделник е с температура, един ден повръщане и от 3 дни кашлица.
Вчера сутринта имаше завишена кръвна захар. Днес пусна ковид пакет-всичко и е в граници, освен Интерлевкин 6. Не знам какви са тези антитела на Цибалабораторията -явно нещо комбинирано. Няма никаква диагностична стойност. Тя не вярва, че е ковид, но аз съм сигурна. Има 3 отрицателни антигенни.

В нашата къща сагата продължава. От снощи баба ми /87г/ започна да кашля, днес през деня уж беше добе, вечерта вдигна температура. Няма контакт със сестра ми.
До сега не съм чула за такова протичане на коронавирус. Но нейното джипи твърди, че в момента други вируси няма, че е корона. Утре ще я водим на пср. Направо да сме се готвили за прием в болница. Започнахме азитрокс, кверцетин, цинк, изопринозин и т.н Бог да я пази, че на тази възраст ако е корона не ми се мисли. А я ваксинирахме само преди 10дни. Neutral Face

Мисля, че покачването на интерлевкин - 6 е указание за възможна цитокинова буря. Важен индикатор е, свържете се с ЛЛ и ако трябва, няколко дни кортикостероид за да намали имунния отговор.

# 21 306
  • София
Здравейте!
Добър резултат ли е това?

# 21 307
Среден.
Но зависи на кой ден е.
Може и по-добре да стане.

# 21 308
Моите бяха 100 3 месеца след боледуването при референтни стойности 12-15. Приела съм, че са ок, не знам много ли са или не.

# 21 309
  • София
Среден.
Но зависи на кой ден е.
Може и по-добре да стане.
42 дни от първи симптоми.

# 21 310
Твоите са много, Уейв.
На Димяни са средно в такъв случай.

# 21 311
Здравейте, мой близък е вече 12 ден с ковид. Има само температура, която не се повлиява от 37 и нещо стига до 38 и нещо. Лична му изписа единствено сумамед, от който няма много ефект. Чудим се какво да правим на бърза помощ ли да звъним или някъде да го закараме на преглед. Не е преглеждан само по телефона.Ще помоля за съвет от вече преминалите през този омагьосън кръг.

Може да се обадите на ЛЛ, да включи още 1 антибиотик при нужда, нещо за кашлица.
След 2 дни ще изтече карантината и да пусне рентген и кръвни изследвания.
Ако е много зле и отпаднал, звъните на РЗИ да ви дадат коридор за да отидете за рентген в болницата.

За болното 5 годишно също отидете на преглед, обадете се в РЗИ, те ще ви обяснят.
Бързо оздравяване на дечицата.

Иланг, сестра ти може да е с друг вирус. Какви лекарства пие?
Бог да пази баба ви. Поне като има ваксина, може леко да го изкара. Късмет.

# 21 312
На колко литра си пускате кислородния концентратор?
На мен в болница, заради БТЕ,  са ми го пускали на 2 литра . И при КВ ли е така?

Последна редакция: ср, 07 апр 2021, 01:25 от Diorela

# 21 313
  • 1st floor
От вчера вечерта  8.45 още чакаме спешна помощ. Според личния човекът е за кислород. Сатурацията му е 87, задъхва се, като говори. Три пъти звънях на 112, нямат свободен екип....

# 21 314
Май когато ЛЛ се обади на Бърза помощ, идват по-бързо. Поне така ми се е сторило от други хора.

Общи условия

Активация на акаунт