Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 448
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 22 650
От снощи на много малки глътки пия разтвор на стоперала. Ужасна гадост, но не съм повръщала. Даже хапнах няколко солети. Преди малко изпих последните глътки и започвам антибиотика. Дано да се стабилизира и да мога да направя тест от аптеката. Антибиотика няма да пречи на теста, нали? Надявам се да се оправя и да не се налага да мисля за болнично лечение. За детето ще е голям удар да ме няма до него.

# 22 651
  • При семейството си
Рори72, наистина трябва да направиш, промениш нещо в дългосрочен план. Погрижи се за физиката и психиката си.
А за момента, щом ЛЛ е запознат със ситуацията, нека викне СП или РЗИ.

# 22 652
Маргарита, съболезнования! Светъл път на майчицата ти. Да е на едно по-хубаво място. На теб сила и кураж!

# 22 653
Рори, викнете лаборатория вкъщи. За тест и кръвни изследвания.

# 22 654
Рори, ЛЛ може да даде електронно направление за ПСР. Не знам може ли да се викне лаборатория вкъщи при вас?
А само аб ли имаш изписан? Ако е Ковид, се пият и други неща.

Моля се всичко да се оправи при теб и Диорела!

# 22 655
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
От снощи на много малки глътки пия разтвор на стоперала. Ужасна гадост, но не съм повръщала. Даже хапнах няколко солети. Преди малко изпих последните глътки и започвам антибиотика. Дано да се стабилизира и да мога да направя тест от аптеката. Антибиотика няма да пречи на теста, нали? Надявам се да се оправя и да не се налага да мисля за болнично лечение. За детето ще е голям удар да ме няма до него.

Ако всички други показатели са добре, а само лошото усещане за вкус и разстроения стомах те плашат, недей

Аз познавам човек, който откара така повече от две седмици, а дълго след излекуването не можеше да хапва, защото парещия, горчив вкус, към всичко не беше изчезнал

Гледай да се успокоиш, защото паниката влошава тия състояния.
И вземи мерки да не се обезводниш- Ентерол си вземи и електролитни разтвори, макар че малко лимонов сок, с шипка сол и захар в литър вода действа по същия начин

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 13:00 от Роузи

# 22 656
Освен антибиотика имам изписани таблетки за кашлицата бромхексин, витамин Д, селен, цинк, фамотидин и стоперол. Лекарката спомена и аспирин проект, но предполагам чак след евентуален положителен тест. Интересното е, че вчера връщах всичката изпита вода, но отделителната функция си работеше както обикновено. Изпих антибиотика без проблем. Една приятелка каза, че има домашни кръвни тестове. Поръчах на ММ да ми потърси такъв за по-сигурно. Ако не, днес вече мога и със секрет от гърлото. Температурата пак е висока и сатурацията варира 90-96, а с нея и пулса 102 - 90, но вече не повръщам и мога да пия лекарства. Благодаря на всички за подкрепата и съветите. Надявам се с антибиотика значително да се подобря за кратки срокове.

# 22 657
  • София
Ако е Ковид е задължително да приемаш най-малкото аспирин протект. С това повръщане, обаче, не ми е ясно дали ще стане.
Кръвните тестове са за антитела, рано ти е още. Дори IgM може да образуваш доста късно. Имало някакви антигенни тестове с плюнка, някой виждал ли ги е?

# 22 658
Има кръвни,но мисля че е рано за тях..

# 22 659
Има ли някакъв проблем във форума последния час?

# 22 660
  • София
Май да...излиза ми, че има известия, но са едни и същи коментари всъщност

# 22 661
Освен антибиотика имам изписани таблетки за кашлицата бромхексин, витамин Д, селен, цинк, фамотидин и стоперол. Лекарката спомена и аспирин проект, но предполагам чак след евентуален положителен тест. Интересното е, че вчера връщах всичката изпита вода, но отделителната функция си работеше както обикновено. Изпих антибиотика без проблем. Една приятелка каза, че има домашни кръвни тестове. Поръчах на ММ да ми потърси такъв за по-сигурно. Ако не, днес вече мога и със секрет от гърлото. Температурата пак е висока и сатурацията варира 90-96, а с нея и пулса 102 - 90, но вече не повръщам и мога да пия лекарства. Благодаря на всички за подкрепата и съветите. Надявам се с антибиотика значително да се подобря за кратки срокове.
Аз си правих кръвен тест от аптеката на 5я ден някъде от симптомите и беше отрицателен.
На моя мъж веднага след вдигането на Т ПСР излезе положителен, т.е. на първи ден със симптоми.
Ако сте в София, Рамус правят домашно посещение срещу 20лв. Гледах, че има и частни лаборатории, които ходят до адрес.

# 22 662
  • Пловдив
Чух се с Диорела. Според лекарите не било БТЕ, но тя има съмнения.
Моля се всичко да е наред с нея и докторите да не пропуснат нещо важно.

При нас положението е същото- баба държи сатурация над 90. Днес извикахме Рамус за изследвания.
15 лв за посещение. Синево взеха 40 лв миналата седмица.
Когато е на кислород вдига до 95.

Сутрин много и се повръща, но се мъчи да хапва по малко. Следобяд и става малко по леко. Вчера седя на стол 4 часа и гледа телевизия.

# 22 663
Иланг отминал ли е пристъпа?

# 22 664
В реанимация е вече, не на респиратор, но ще го приспят някаква специална маска 😔
На 50 г без заболявания, мамка му

Общи условия

Активация на акаунт