Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 204
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 22 695
Илиянка,слагаха на вуйчо ми и според него много му помогна.Каза,че усещането е как ти идват супер сили.
Супер сили идват на всеки който е приел кръв от донор, не само на заразните. Това е добре познат допинг за спортистите. За ковид специално е установено, че плазмата може да помогне само в ранен етап на заболяването, на късен - по-скоро ще навреди. Също така трябва да е с висък титър на наеутрализиращи антитела.

# 22 696
И аз днес четох мнение на лекар, че помага в първите 3-5 дни. Което на практика е нереално, защото рядко някой е хоспитализиран толкова рано.

https://clinica.bg/menu.php?n_id=16569&act=view&fbclid=I … GzKo0vQzeUn3TWMxY

Последна редакция: вт, 20 апр 2021, 19:03 от DeVa®

# 22 697
Мнение и опит с кръвната плазма някой? Предлагат ми го като опция?

“Протичането на Ковид 19 е условно разделено на три етапа – 1-9, 9-14, 14-20 ден. Ефект от преливането на плазма има на първия и понякога на втория етап. Ако е правилно приложено, вливането на плазма от преболедувал COVID-19 може да доведе до подобряване на състоянието на болния още в първите 24 часа, а лекуващият лекар наблюдава подобрение на показателите и клиничната картина. Плазмата е най-ефективна, ако се приложи до 9-12 ден от началото на заболяването или до 2–3-ти ден от влизане в интензивно отделение. Между 14-ия е 20-ия ден преливането на плазма трябва да се прецени много внимателно, защото може да има контраиндикации”

Тук може да има отговори на въпросите ти

https://covid19plasma.eu/информация/за-пациенти-и-близки/

# 22 698
Hope4c, благодаря! Повече от 6 месеца е завишен- 720 при 400 горна  граница. Прилага ли се лечение ?

# 22 699
В щатите протоколът за плазма е до първите 48 часа, иначе основното лечение е с моноклинални антитела.

# 22 700
Hope4c, благодаря! Повече от 6 месеца е завишен- 720 при 400 горна  граница. Прилага ли се лечение ?

Това е доста продължително време. Говорете с ЛЛ. Сам по себе си високият феритин не е проблем, но е сигнал за такъв. Хронични възпаления и ревматологични проблеми са част от причините за завишена стойност.

Би било добре лекар да обърне внимание на човека, но не е спешно състояние.

# 22 701
Какво е моноклинални антитела?
Намерх човек утре ще даде кръв после кръвта отива до Плевен.
Има време да решим. Днес му е 11 ден от теста, предполагам още 7 от разболяването

# 22 702
Това е "специална селекция" от неутрализиращи антитела създадени по лабораторен начин.
https://www.omed.bg/Terapiata-s-monoklinalni-antitela---most-kym … -19-page1254.html

# 22 703
Момичета, при констатиран Ковид с антигенен тест какво може да се направи така, че контактните лица от домакинството да се сдобият с болничен?
Личната твърди, че трябва РЗИ да се обадят на болния, той да даде контактни лица и чак след това може да даде болничен за карантина на контактните.

# 22 704
Илиянка,слагаха на вуйчо ми и според него много му помогна.Каза,че усещането е как ти идват супер сили.
Също така трябва да е с висък титър на наеутрализиращи антитела.

Това не е вярно. Има изисквания за даряване на плазма, но това не е сред тях. Казвам го от личен опит - направих опит да даря безвъзмездно, за съжаление не можа да се получи.

# 22 705
Zigizagi, точно такава е процедурата.

# 22 706
Намерх човек утре ще даде кръв после кръвта отива до Плевен.
Има време да решим. Днес му е 11 ден от теста, предполагам още 7 от разболяването
Тоест му е 18ти ден. Броиш дните от първия симптом.

# 22 707
Здравейте,
От седем дни съм с положителен антигенен тест! Първите симптоми бяха сухота и дразнене в гърлото! Кашлица и температура за сега нямам! Вие ми се свят и главата ми е като под налягане! Сатурацията ми е добра 96-98!Но от два дни ми се загуби обонянието и постоянно усещам чувство за недостиг на въздух! Това заради обонянието ли е според Вас? В кой период на заболяването се прояви загубата на обоняние и кога се завърна при Вас?
Стискам палци на всички, за скорошно оздравяване!
П.п Страдам и от екстрасистоли та леко съм се паникьосала!

# 22 708
Здравейте,
От седем дни съм с положителен антигенен тест! Първите симптоми бяха сухота и дразнене в гърлото! Кашлица и температура за сега нямам! Вие ми се свят и главата ми е като под налягане! Сатурацията ми е добра 96-98!Но от два дни ми се загуби обонянието и постоянно усещам чувство за недостиг на въздух! Това заради обонянието ли е според Вас? В кой период на заболяването се прояви загубата на обоняние и кога се завърна при Вас?
Стискам палци на всички, за скорошно оздравяване!
П.п Страдам и от екстрасистоли та леко съм се паникьосала!
Моят нос уж не беше истински хремав и изглеждаше все едно е чист, хем беше страшно сух и сякаш не се дишаше ефективно с него, тогава се шегувах че е "умрял", може би усещането идва от засягането на нервните клетки в него. Ако се замислех дали мога да дишам и се опитвах през носа ме обхващаше паника и наистина си въобразявах че не мога да дишам като хората. Нощта срещу десети ден се бях панкьосала, тогава опитах със задържане на дъха, не помня колко секунди беше добре, потърсете и като видях че покривам норматива се успокоих и спрях да мисля откъде точно дишам и как.

# 22 709
Wendy, това чувство на недостиг на въздух го имах и аз няколко дни, сатурацията си ми беше добре, като цяло го изкарах леко. Но постоянно имах нужда да се прозявам или поемам дълбоко дъх. При мен отмина бързо. Не знам дали ти усещаш нещата по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт