Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 536
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 22 830
Рори, сложи по-висок клас маска или две медицински маски наведнъж и гушни детето си. Има значение вирусният товар.

# 22 831
  • При семейството си
Рори72, стискаме палци за детето.
Самолечението, обаче, може да усложни нещата. Посъветвай се с някое медицинско лице, на което имаш доверие. Или поне с родител на дете с подобни проблеми, за препоръки за такова лице, изобщо за помощ,

# 22 832
В БГ няма лекар, който да знае какво да прави с детето и съответно да поеме отговорност за лечението му. Спешна помощ изобщо не са опция защото ептен ще го объркат. Вече е и с температура, а не мога да го гушна, за да не рискувам да му увелича вирусния товар. Педиатър, ЛЛ дори и да изпишат лечение няма да знаем дали е подходящо и дали няма да влоши основното състояние. При него е истински сложно и съм ужасена. Днес ще боря болките в гърлото с детски близалки, температурата с нурофена и много силно ще се помоля да изкара възможно най-леко. Детето не бива да стига до болница. Ще го объркат.
Опитвала ли си да си натъркаш сливиците със сода, или да направиш гаргара с нея? На мен гърлото ми е проблемно място  и сякаш най-бързо ефект имам от стрепцилис интензив.

# 22 833
Най-интересното е, че след като отърках гърлото с тампона, за да взема пробата малко ми олекна откъм болка. ЛЛ каза да повторя още една доза азитрокс и вечер по 1т аспирин проект да вземам. От вчера и зъб ме боли, но идея си нямам от вируса ли е, от нерв ли е или кариес. Наистина това нещо е толкова коварно колкото не можете да си представите. Ако знаете какви мерки за дезинфекция съм взимала по отношение на всичко което влиза в къщи. Ума ми не го побира.

# 22 834
Рори72, не съм чела какъв е проблемът с детето ти, както и в кой град си. Аз не съм дете, но също съм много сложен случай. Мисля, че в болниците знаят какво правят, особено като са наясно и с проблемите на детето. Правят тест за алергия, ако си алергичен. Въобще много внимават. А с дете, ще бъдат още по-внимателни.
Моят съвет е, да направите тест в лаборатория на детето, за да може веднага да бъде прието в болница, както и на тебе, за да те приемат с него, ако се наложи. Приемат с положителен тест, на мен ми се наложи първо да направя тест.
Също, колкото по-рано се започне правилното лечение на КВ, толкова по-добре, особено за специфичните случаи.
Избери добра болница, в която има екипи, поне се консултирай с лекари, които знаят как да лекуват КВ. Бързото и навременно започнато лечение е много важно за протичането на КВ. Не губи време със самолечение и близалки, защото КВ се усложнява много бързо, дори без да усетиш. Аз се оказах с пневмония и фиброза на 5-тия ден от една никаква Т 37,2, още при първото усещане за леко усложнение.
Имай предвид, че и кислорода е много важен и много помага при лечението, а дори заради него, ти трябва болница.
Не се опитвай да се справиш сама.

Последна редакция: чт, 22 апр 2021, 08:32 от Diorela

# 22 835
Този спрей на мен много ми помага за гърлото. Опитай.
https://www.aptekadetelina.bg/granofurin-sprey

# 22 836
Popi, дано по-бързо и леко мине всичко. За мене е ясно, че мъжът ви го е донесъл. Явно вече е във фаза, когато тестът не го лови, а и те не винаги хващат заразата.
За вашето гърло може да опитате нещо абсолютно безвредно, но доста неприятно. Счуквате 1-2 скилидки чесън, изчакване 10- ина минути и с клечка за уши с чесъна мажете гърлото и изчакване колкото можете, преди да преглътнете.

# 22 837
При нас имаше добри лекари , от различни специалности, командировани в КВ. Но консултанти отвън нямаше начин да викат. То само обличането им е половин час. Дежурните лекари действаха. Затова насочват след овладяване на КВ и изписване, при какви специалисти да се отиде на консултация и преглед, за да не се допускат усложненията на КВ. А те са много и различни.
Пътеката е минимум 7 дни, ако КВ е овладян, изписват пациента, ако не е , го държат докато го овладеят. След изписването има 14 дни карантина, но тя не е пречка да се отиде на преглед при специалист. Казаха ,че пациента вече не е заразен след 10 дни от началото на заболяването и дори и да има положителен ПСР, това са разни остатъци, които не могат да заразят другите. Лекарите се възмущаваха от тази карантина след болницата. Защото  хората се  страхуват да не нарушат карантината и да отидат на преглед, изтърват нещата и се усложняват от последиците.
Казаха също, че възстановяването е бавно и не трябва да се бърза дори и при по-леко преболедуване.

В тази болница, където е баща ми има поне един пациент, който е там от повече от 14 дни. Също така ми направи впечатление, че съм чел, че болниците приемат само тежки случаи, но е имало човек, който е имал температура само и са го приели. Може би имат места и за това. Нито знам какво лечение се провежда, дали се лекува бронхопневмонията, и защо тази кашлица вечер не намалява. Време ли трябва, друго лечение ли не знам вече. Ама ми е притеснено щото, ако нещо не се прави, което е нужно се губи време и после, като го изпишат и вкъщи продължи да кашля така мъчително не знам дали ще иска в друга болница и дали ще е навреме да му помогнат.  То пък после май като си бил в болница един месец не може да влизаш отново.

Може пък и лечението да работи, другите неща при него са добре. Добре ли е да пие всеки ден по 2-3 пъти парацетамол, като няма температура?

# 22 838
mm97, защо да пие парацетамол? С каква цел? За човека "само с температура" - няма как другите болни да са наясно какво точно му е състояниято, други заболявания и т. н.

# 22 839
  • Пловдив
Рори, не се въздържай да потърсиш лекарска помощ и съвет за детето. Разбирам опасенията ти. Личният лекар нали е запознат/а с нещата, които описваш, ще ги вземе под внимание при лечение. Всичко ще е наред, детето ти е герой.
Кураж на всички, които са болни, стискам палци за бързо възстановяване!

# 22 840
Рори, гаргара със сода на мен ми помага за болката в гърлото.
Наистина трябва да направите тест на детето, за да имате положителен, ако се наложи болница. Искай електронно направление и викайте лабораторията вкъщи. При теб вече е 3-4ти ден, така че може и кръвни да си направиш.
Антибиотиците така или иначе не помагат в първата фаза на разболяването освен ако няма някакви специфични показания.
Мъжът ти също е заразен. Няма съмнение за това нищо че му е отр.тестът.

# 22 841
mm97, това не е бронхопневмония, не се бъркай. Това е съвсем различно заболяване, наричат го интерстициална пневмония. И лечението не е същото. АБ се дава, за насложената към КВ бактериална инфекция. Започва и протича различно при всеки. Удря и усложнява стари заболявания. Дори ми казаха за случай, започнал с болки в жлъчката. От парацетамол, може би има смисъл само при висока Т. Ние не сме изпили нито 1 таблетка, а  ММ имаше 38,2

Рори72, ние си пръскахме чесън в началото, когато ММ се охремави ( домашна рецепта, помагаща при настинки). Не зная дали помогна, ММ беше с нисък вирусен товар. За мен не зная какъв беше. Не разчитай да бориш КВ с чесън. Може и да помага малко, но може и да не помага.

# 22 842
Диорела, бг мамите имаме нужда от теб! От борбеността ти, от хумора, от силата и примера! Дано най-лошото да е минало. Почини си хубаво!

Здравейте. Имам въпрос, отново свързан с тест PCR. В понеделник си правих в Рамус...”нещо се случило” с пробата ми и днес правих втори PCR. Изненадващото е, че резултатът излезе за по-малко от 4 часа - отрицателен.
Това, което ме притеснява е, че започнах да кашлям и цяла седмица държа температура между 37 и 37.4. Всичко това, в комбинация с контакт със заразен човек.

Въпросите ми са два - възможно ли е да излезе толкова бързо резултат от PCR и възможно ли е ваксината (с първа доза Астра съм) да влияе на резултат от теста, а реалнло човек да е заразен?
Кога си сложи ваксината? Аз проявих симптоми 14 дни след първата игла на АЗ. Направих антигенен на 3 ден, но не ми показа, че съм с ковид. Тъй като бях контактна на баба ми за мен е ясно, че се заразих. След това си пуснах кръвни изследвания (ковид пакет) и имах доста антитела (270 при граница 15), но въпреки това имах завишен д-димер.  Изкарах го на крак като тичах по ковид кабинети заради баба.
Така че най-вероятно си с корона вирус, дано бързо да се справиш. Приемай го и не го подценявай! Направи си кръвни изследвания, снимка ако се налага. За да знаеш как да действаш.

Teodoraiv9, следи сатурацията. Сестра ми изкара 2 седмици с такава температура и кашлица, след 3 отрицателни антигенни теста личната лекарка й каза, че нищо и няма. Изследванията и бяха перфектни,  само завишен интерлевкин -6, но антитела за активна ковид инфекция. След два дни дясна пневмония и ударна доза антибиотик.  Помогна и антибиотикът, размина се с кортикостреоида.
Но около мен много хора се повлияха добре от КС на 8-9 ден с температура.

Здравей,

вече от първа доза ваксина имам месец, но по време на контакта бяха минали 19 дни. Въпреки отрицателния тест, държа тази странна температура, но кашлицата ме притеснява. Още повече, че на мен това ми е слабо място от дете. Днес ще ида на преглед, за да ме чуят и ще искам снимка на бял дроб. В миналото точно така съм правила пневмония с много ниска температура и лека кашлица. Единствено със снимка я откриха и чувам, че при много хора е така с този ковид.

Пожелавам много здраве и късмет на всички, които се борят с тази гадиника. Flowers Four Leaf Clover

# 22 843
Най-интересното е, че след като отърках гърлото с тампона, за да взема пробата малко ми олекна откъм болка. ЛЛ каза да повторя още една доза азитрокс и вечер по 1т аспирин проект да вземам. От вчера и зъб ме боли, но идея си нямам от вируса ли е, от нерв ли е или кариес. Наистина това нещо е толкова коварно колкото не можете да си представите. Ако знаете какви мерки за дезинфекция съм взимала по отношение на всичко което влиза в къщи. Ума ми не го побира.
И аз бях взела безумни мерки. Даже коридора на етажа миех със спирт. И пак се заразихме.
Явно всички сте с Ковид.
И повярвай не е най-страшното за детето. Децата го карат леко. Ще мине и ще замине.
Обърни внимание на себе си за да можеш да се грижиш за другите. И пак поседемнайствам - време е бащата да се включи адекватно в грижите.

# 22 844
Teodoraiv9 аз съм с три отрицателни антигени теста и по време на вторият антибиотик, който пиех развих двустранна пневмония. Не отхвърляй възможността това да е Ковид. Много е вероятно.

По повод КС на мен единия пулмолог ми ги изписа, но след консултация с втори пулмолог и по негов съвет не съм ги започвала, защото вече бях без хрипове. Трябвало е доста по-рано да ми ги дадат.

Диорела, радвам се че си по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт