Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 294 856
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 23 355
Здравейте!

Наложи се да направя снимка. Пише за някакви сенки в разчитането и накрая пише пневмония билатералис. Предполагам в превод означава двустранна пневмония. Ще звъня след малко на ЛЛ.
Въпроса ми е адресира към хора на които цялото семейство се е разболял. Ние и тримата караме по различен начин, но наличието на пневмония при мен означава ли, че може би и другите двама са с пневмония.

# 23 356
Не, не означава.

# 23 357
Здравейте!

Наложи се да направя снимка. Пише за някакви сенки в разчитането и накрая пише пневмония билатералис. Предполагам в превод означава двустранна пневмония. Ще звъня след малко на ЛЛ.
Въпроса ми е адресира към хора на които цялото семейство се е разболял. Ние и тримата караме по различен начин, но наличието на пневмония при мен означава ли, че може би и другите двама са с пневмония.
Не. Не означава.

# 23 358
Искам и още нещо да попитам. Може ли ПСР при използвани антибиотични капки в носа? Последно са ползвани вчера вечерта.

# 23 359
  • София
Искам и още нещо да попитам. Може ли ПСР при използвани антибиотични капки в носа? Последно са ползвани вчера вечерта.
Да. ПСР, търси вируса - такова му е предназначението. Ако е +, няма да е от капките.

# 23 360
Някой имал ли е по-често главоболие след Ковид? Усещането ми е за тежест в челото.
Преди 2 седмици си пусках кръвни и бяха в норма.
По принцип съм с кръвно 100/ 70, а сега е около 120/ 90. Ще говоря с личната, но се чудя дали има и други с главоболие след Ковид.

# 23 361
Излязоха ми кръвните изследвания, но се оказа най-обикновена кръвна картина. Всичко е в референтни граници само СУЕто не е излязло. Виждала съм в темата да се споменават по-специфични свързани с ковид изследвания. Може ли да обобщи те кои са те. Ще попитам по телефона, ако мъжът ми отиде да до плати могат ли да ги направят ако не са унищожили кръвта.

# 23 362
Може да е от очи, от синуси, зависи и къде е ударил вирусът. При мен в синузита (не само, ама и там) и ме понабляват главата, очите.

# 23 363
Може да е от очи, от синуси, зависи и къде е ударил вирусът. При мен в синузита (не само, ама и там) и ме понабляват главата, очите.
Замислих се, че наистина бе удари в носа основно, както и загуба на обоняние. Еднократно ме боля максиларния синус, както и кихах доста.

# 23 364
  • София
Излязоха ми кръвните изследвания, но се оказа най-обикновена кръвна картина. Всичко е в референтни граници само СУЕто не е излязло. Виждала съм в темата да се споменават по-специфични свързани с ковид изследвания. Може ли да обобщи те кои са те. Ще попитам по телефона, ако мъжът ми отиде да до плати могат ли да ги направят ако не са унищожили кръвта.
Д-димер, феритин, лактатдехидрогеназа, протромбиново време, АСАТ, Aлат, ГГТ.
Добре е да има ДКК.
За тези се сещам аз. Успех!

# 23 365
СРП също.

# 23 366
  • София
Рори72 - трябва да има кой да разчете изследванията и съответно да каже какви показатели иска.
На моя приятелка бяха препоръчали да прави по време на боледуването : ПКК с ДКК, Креатитин, Кр. захар,  Калий, Натрий, ТСХ, СУЕ, СRP, Феритин, Прокалцитонин, ЛДХ, АСАТ, АЛАТ, ГТТ.
На мен след края на карантината личната лекарка каза да пусна ПКК, СУЕ, Д Димер, Феритин, CPR.
В темата съм виждала да изследват и други показатели. Така че според мен започнете от намиране на специалист.

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 12:27 от marion

# 23 367
ТСХ по време на Ковид може да се мени през няколко дена. Видях го в една от групите. Затова ако няма специфичен проблем, не е спешно изследване.

Ние пускахме дедимер, пкк, суе, црп, асат, алат, ггт, лдх, урея, креатинин, феритин, фибриноген, калий, натрий.
Кръвна захар също може. Ние си я мерехме вкъщи. Пикочна киселина също пусках след това.

От личен опит с моите родители няма никакъв смисъл от направления за кръвни. Пускат пкк, суе, црп и фибриноген. Като се доплатят останалите, става по-скъпо, отколкото ако се вземат повечето на пакет и само някои са единични.

Моето дете е контактно пак на Ковид. Току що ми се обади майката на болното дете. Видяха се с моето  в понеделник навън. Във вторник другото дете е проявило симптоми. Днес е 27 ден откакто ние имахме първи симптоми.
Сега не знам какво да очаквам. Според вас възможно ли е отново да се разболее? Направо ще се побъркам вече.
Някой имал ли е по-често главоболие след Ковид? Усещането ми е за тежест в челото.
По принцип съм с кръвно 100/ 70, а сега е около 120/ 90. Ще говоря с личната, но се чудя дали има и други с главоболие след Ковид.
При детето ми има по-чести. Тя има мигрена и преди Ковида бяхме овладели пристъпите. Сега вече имаше 4 пъти откакто боледува. Отделно по време на самото боледуване имаше ужасна болка.

# 23 368
Здравейте!
Не знам какво да мисля и ще питам. Снощи бях съвсем добре, тази сутрин се чувствам странно. Целият ми врат е схванат, болят ме ушите, особено лявото. Гърло не ме боли, нямам хрема, зъб също не ми боли. От врата е болката явно. Малко ми е отпаднало, уморена съм и ми се спи, но това не ми е за първи път. Изпитвам постоянна умора заради автоимунните, така че не мога да определя от какво е. Нямам температура, не ме тресе, не ме боли главата, както първия път имам и обоняние и вкус, не съм загубила апетит. Обаче и тогава ми се беше схванал яко врата и ме боляха ушите от това.
Преболедувах преди 6 месеца, но вече нямам антитела. Не мога да се заразя отвън, защото не ходя никъде. Мъжете обаче постоянно ходят някъде и не се пазят. Имат антитела. Възможно ли е да бъдат заразители при наличие на висок титър и да са ми го лепнали пак този ковид?

# 23 369
ТСХ по време на Ковид може да се мени през няколко дена. Видях го в една от групите. Затова ако няма специфичен проблем, не е спешно изследване.

Ние пускахме дедимер, пкк, суе, црп, асат, алат, ггт, лдх, урея, креатинин, феритин, фибриноген, калий, натрий.
Кръвна захар също може. Ние си я мерехме вкъщи. Пикочна киселина също пусках след това.

От личен опит с моите родители няма никакъв смисъл от направления за кръвни. Пускат пкк, суе, црп и фибриноген. Като се доплатят останалите, става по-скъпо, отколкото ако се вземат повечето на пакет и само някои са единични.

Моето дете е контактно пак на Ковид. Току що ми се обади майката на болното дете. Видяха се с моето  в понеделник навън. Във вторник другото дете е проявило симптоми. Днес е 27 ден откакто ние имахме първи симптоми.
Сега не знам какво да очаквам. Според вас възможно ли е отново да се разболее? Направо ще се побъркам вече.
При детето ми има по-чести. Тя има мигрена и преди Ковида бяхме овладели пристъпите. Сега вече имаше 4 пъти откакто боледува. Отделно по време на самото боледуване имаше ужасна болка.
Аз също имам някакв форма на мигрена, но покрай бременността ми преди близо 3 г спряха. Явно така ми повлия, но сега ми е доста неприятно. Имам и синузит, който доста време не се беше проявявал .

Общи условия

Активация на акаунт