Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 288 524
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 955
  • При семейството си
Баща ми изкара средно към тежко Ковида декември, че и януари. От вчера нещо подсмърча, под кашля. Вижда се с нас по празниците, ние сме без симптоми за момента. Ще видим дали е от тези, които имат “късмета” да ги повтори.

# 23 956
  • Другата България
То и на мен от вчера ми тече носа, но все пак от палто минах на потник за три дни, тази рязка промяна на времето, която доведе и до пускане на климатици /от които кихам, рева и подсмърчам откакто се помня, ама са навсякъде, вкл. и в колата/, започват да цъфтят всякакви тревички и подобни....точно два месеца съм след положителния тест, не мисля, че ме повтаря.

# 23 957
  • При семейството си
Да, да...и аз на рязката смяна на времето се  надявам, но той малко се е постреснал.

# 23 958
Diorela, за конкретния случай нямам представа как е преболедувала жената, защото бях твърде шокирана и не попитах нищо. Но преди ден буквално колежка сподели за нейна близка, че много по-тежко е било състоянието й втория път. Аз, някак си, бях останала с убеждението, че второ боледуване би трябвало да премине по-леко, тъй като вече сме се срещали с вируса. Но може да е бил друг щам, кой знае.

# 23 959
Жалко, на тебе разчитах за информация. Загубихме те като достоверен  източник.  Sad

Как ги доказват тези 8 месеца, наскоро и Габито спомена тази информация? Антитела, паметови клетки?

И аз съм чувала за по-тежко второ протичане, но не от източник. наистина е странно и нелогично. И кофти, като зная сега как протича при мен... Sad

Аз имам  доверие на акад, Богдан Петрунов. Той не е телевизионен учен.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 22:36 от Diorela

# 23 960
Диорела, Ксарелто и Еликвис имат общ антидот - Андекса. Може да ти е полезно, но се надявам никога да не ти потрябва тази ифнформация.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 23:49 от Не се сърди, човече

# 23 961
Може ли инфо за антидота на ксарелтото. Честно казано и аз не знаех. Като започнах синтрома преди девет години и на мен ми казваха, че няма.

# 23 962
Хепи, първия път влезе да кажеш, че си болна и бременна и че са ти казали да ходиш в спешното, а ти не искаш снимка. Аз ти иазах да опиташ да те видят на ехограф. Други ти дадоха съвети да направиш снимка, ако лекарите я предпишат. Какво повече очакваше?! Да ти сканираме белите дробове с телепатия?!

Рори, някои хора поддържат месеци т. Казват, че е нещо свързано с хипоталамуса, ако не бъркам. Понеже беше с пневмония, защо не обсъдите да направиш скенер или снимка и да пуснеш кръвни црп, суе, пкк, дедимер, феритин заедно с прокалцитонин. Това искаше пулмологът преди да спре аб на мм.

Последна редакция: сб, 08 май 2021, 23:39 от Дъждец

# 23 963
sigma, не ми отваря линка, където го четох . Не го намирам и като свален файл, че е pdf.
Ето линка, където съм го чела, може да ти го отвори. http://host.bglot.com/cardiobgdl/UAAAK2015/UAAAK2015_MM_NOA.pdf
Отбелязала съм , че се казва Лекарствени взаимодействия с ксарелто - Профилактика , оценка на пациенти с НОАК. От проф. Мария Миланова

ПС аз сега зацепих, за синтром ли са ти казали, че няма антидот?

Тук пише,че резултатите от клиничните изпитвания трябва да са готови 2023г. Значи варно съм запомнила, че не е съвсем проучен.
https://mosmedpreparaty.ru/news/12819

Наистина да не се налага.
Но все пак по-спокойно се диша, като знаеш, че има вариант да те спасят. Макар, че това лекарство, май ще е доста скъпо и не зная колко ще го поддържат у нас.

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 00:32 от Diorela

# 23 964
Аз имам познати,които са го изкарали леко и разбират постфактум,че леката хрема е била корона.Искат да се ваксинират,но имат мн.антитела.ЛЛ им е казал да изчакат.Това правят и ще се ваксинират по-натам.Познавам,които си казват,че от чист инат,няма да го направят.Накрая времето ще покаже,кой крив,кой прав.

# 23 965
  • в страната на чудесата
Андекса
(Ondexxya)

# 23 966
Сега, когато Дъждец спомена, и аз си спомням за бременната, която не искаше да й правят снимка, а тук мисля й бяха обяснили, че ако се налага и снимка миже да се направи и се слагаше защитно "нещо" да пази плода. Но тя не искаше. Странно, какво ли е искала? Може би някои неща са обречени да останат в "мъгла".

# 23 967
Колко безплатни пср теста може да издаде личния лекар на един пациент?
Ако имаме съмнения че първият не е достоверен, може ли да поискаме втори?
Първият е отрицателен

# 23 968
brumm, и аз си спомних този случай, колко убеждаване и съвети бяха тогава. Не разбрах, че тя е била.

elinor7, не зная, но май няма лимит на тези направления. Защо се съмняваш? Не е ли в подходящия период?

А има ли клинична пътека за пост-КВ вече? Ако има, какво включва?  Някъде четох, че ще правят такива.
https://clinica.bg/16200-Razshirqvat-paketa-na-NZOK

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 10:49 от Diorela

# 23 969
Цитирам от другата тема, интересно е, за КС.

Скрит текст:
Мукормикоза: „Черната гъба“, осакатяваща пациентите с Covid в Индия

В събота сутринта д-р Akshay Nair, базиран в Мумбай очен хирург, чакаше да оперира 25-годишна жена, която се беше възстановила от боледуване Covid-19 преди три седмици.

Вътре в операцията специалист по уши, нос и гърло вече работеше върху пациента, диабетик.

Той беше вкарал тръба в носа й и премахваше тъкани, заразени с мукормикоза, рядка, но опасна гъбична инфекция. Тази агресивна инфекция засяга носа, окото и понякога мозъка.

След като колегата му приключи, д-р Nair ще извърши тричасова процедура за отстраняване на окото на пациента.

"Ще премахна окото й, за да спася живота й. Така действа тази болест", каза ми д-р Наир.

Когато смъртоносна втора вълна от Covid-19 опустошава Индия, сега лекарите съобщават случаи с обрив, включващи рядка инфекция - наричана още "черната гъба" - сред възстановяващи се и възстановени пациенти от Covid-19.

Какво е мукормикоза?

Мукормикозата е много рядка инфекция. Причинява се от излагане на мукор мухъл, който често се среща в почвата, растенията, оборския тор и разлагащите се плодове и зеленчуци. „Той е повсеместен и се среща в почвата и въздуха и дори в носа и слузта на здрави хора“, казва д-р Наир.

Той засяга синусите, мозъка и белите дробове и може да бъде животозастрашаващ при пациенти с диабет или тежко имунокомпрометирани, като пациенти с рак или хора с ХИВ / СПИН.

Докторът вярва, че мукормикозата, която има обща смъртност от 50%, може да бъде предизвикана от използването на стероиди, животоспасяващо лечение за тежки и критично болни пациенти с Covid-19.

Стероидите намаляват възпалението в белите дробове за Covid-19 и изглежда помагат да се спрат някои от уврежданията, които могат да се случат, когато имунната система на тялото прерасне, за да се пребори с коронавируса. Но те също така намаляват имунитета и повишават нивата на кръвната захар както при диабетици, така и при пациенти без диабет Covid-19.

Смята се, че този спад на имунитета може да отключи тези случаи на мукормикоза.
https://www.bbc.co.uk/news/world-asia-india-57027829

Общи условия

Активация на акаунт