Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 287 711
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 970
Интересна информация. То си се знае, че от АБ и КС се гъбясва много, на мен още в болницата ми включиха системи с антимикотично лекарство, а после и в къщи да пия.
Но конкретно за тази гъбичка, видях, че има друго лекарство. https://medpedia.framar.bg/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D1%8F% … D0%B5%D0%BD%D0%B0 Не зная колко е разпространена у нас, все пак навиците ни са доста различни от индийските. Да се надяваме, че все пак тези случаи са редки. То друго, освен надеждата, не ни остана.

Именно затова питах за клинични пътеки за пост КВ, пише, че трябва да има и за кожни проблеми. Трябва да се ходи по доста лекари от различни специалности с този пост КВ и да се вземат навреме мерки. За съжаление, нещата не свършват, както при другите инфекции  с "изписан си, излекуван си". Дълго, дълго ще си влачим проблеми.
А като се изчерпят лимитите за направления на ЛЛ, какво правим?! Много скъпо струващо  заболяване е този КВ.

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 12:06 от Diorela

# 23 971

Между другото , пулмологът д-р Симидчиев, също има тема за въпроси във форума, можеш към него да отправяш въпросите си, щом тук не те удовлетворява. Той е лекар, експерт по КВ. https://www.bg-mamma.com/?topic=1201466

Щеше да е хубаво и хематологът Чавдар Ботев да има темичка във форума. Simple Smile

# 23 972
Diorela съмнявам се, защото на много хора излиза първия тест отрицателен

# 23 973
  • София
Diorela съмнявам се, защото на много хора излиза първия тест отрицателен

Да, има и хора, които са с ковид и не само първият е (-) Много зависи на кой ден от първи симптоми е взет теста. Дали още е в носоглътката, или вече слезнал надолу. На мъжът ми на 3 ден от първи симптоми, излезе( +).

Последна редакция: нд, 09 май 2021, 14:10 от maidi

# 23 974
А да ви питам, понеже не знам къде другаде: Има ли грип в момента или е само Ковид?

# 23 975
  • София
А да ви питам, понеже не знам къде другаде: Има ли грип в момента или е само Ковид?
Тази година грип май нямаше, или, ако е имало съвсем незначителен. Според мен, маските помогнаха за това, но ковид, да. Със сигурност си има и други вируси, които циркулират.

# 23 976
elinor7, както са ти казали, ако е в срока на улавяне от теста, не би трябвало да се притесняваш. А и в лабораториите бъркат както трябва. Ако е домашен, ок, може и да не е взета добре пробата.
Все пак не всичко е КВ. Виж в статистиките, от колко тестове, колко са отрицателни - много повече от положителните. И все повече ще стават, защото пика намалява.

# 23 977
elinor7, както са ти казали, ако е в срока на улавяне от теста, не би трябвало да се притесняваш. А и в лабораториите бъркат както трябва. Ако е домашен, ок, може и да не е взета добре пробата.
Все пак не всичко е КВ. Виж в статистиките, от колко тестове, колко са отрицателни - много повече от положителните. И все повече ще стават, защото пика намалява.
В лаборатория е взет на 3-ти ден от симптомите. За мъжа ми става въпрос. Благодаря за отговорите.

# 23 978
elinor7 снимка правена ли му е?И с какви симптоми е?

# 23 979
Днес си пуснах антитела-46 ден от първия симптом.
Почти нямам, явно е вярно, че който изкара по-леко има по-малко. Мъжът ми се тества на 36ден някъде и има 12 пъти повече от моите.

# 23 980
Елинор, на ММ беше положителен на 6-ти ден, а при мен на 14ти ден  антигенен, дори се притеснявах да не е отрицателен вече.
Илияна ти е дала хубав съвет. Направете все пак снимка , примерно след 8- 9 ден и кръвни + специфичните за КВ изследвания. Така ще сте по-спокойни, а ако има неща, ще може да вземете мерки.

# 23 981
Здравейте на всички.
Относно зависимостта между наличието на антитела и тежестта на боледуването искам да ви разкажа какво научих преди 2 дни. Бабата на снаха ми е на 84 години. Преди около месец и половина-2 всички покрай нея бяха болни. Тя не прояви никакви симптоми. Сега са се тествали всички и познайте....бабата е изкара безсимптомно вируса и има 7000 антитела. Изследването е правено в Рамус, по тяхната система Abbot. Аз съм с пълен шах.

# 23 982
Може би зависи повече от имунната система на човека.

# 23 983
Какъв тест трябва да си направя преди да отида да се имунизирам?

# 23 984
Какъв тест трябва да си направя преди да отида да се имунизирам?

Ако имате тежки медикаментозни алергии и в момента НЕ пиете антихистамини, може да направите тест за чувствителност към съставките на ваксината в алергологията на УМБАЛ Александровска. Ако нямате релевантни хронични заболявания и не сте болен в момента - няма нужда от тестове, може направо да се ваксинирате.

Общи условия

Активация на акаунт