Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 286 883
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 985
Какъв тест трябва да си направя преди да отида да се имунизирам?

Ако имате тежки медикаментозни алергии и в момента НЕ пиете антихистамини, може да направите тест за чувствителност към съставките на ваксината в алергологията на УМБАЛ Александровска. Ако нямате релевантни хронични заболявания и не сте болен в момента - няма нужда от тестове, може направо да се ваксинирате.
Имам поленова алергия.
Имах в предвид тест за антитела или тест за ковид в момента,трябва ли да се прави?

# 23 986
Какъв тест трябва да си направя преди да отида да се имунизирам?

Ако имате тежки медикаментозни алергии и в момента НЕ пиете антихистамини, може да направите тест за чувствителност към съставките на ваксината в алергологията на УМБАЛ Александровска. Ако нямате релевантни хронични заболявания и не сте болен в момента - няма нужда от тестове, може направо да се ваксинирате.
Имам поленова алергия.
Имах в предвид тест за антитела или тест за ковид в момента,трябва ли да се прави?
Не.

# 23 987
А да ви питам, понеже не знам къде другаде: Има ли грип в момента или е само Ковид?
Не знам дали има грип, но настинки си има. Не сме в България, дете 1 изкара хрема с гърло за два часа, без тест. Дете 2 изкара разстройство с Т 38+, лека хрема и отрицателен ПСР. Мъжът изкара хрема без Т (каза че го наваля дъжд един ден), изпи един Хюмекс, има още хрема, но нищо друго. Правихме му антигенен домашен тест, отрицателен. Има все още хрема. Аз нищо. Близък контакт с всички, от никой не съм се пазила. С мъжа съвсем близък контакт. Това в рамките на месец. Контактите ни извън семейството са силно ограничени. Та, сега ще дойдат разни хора да ми обяснят, че ПСР а бил фалшиво отрицателен, па на мтжа ми теста и той. Но, не е имало нищо различно от стандартните боледувания.

# 23 988
  • пустинята Гоби
Бабата вероятно е имала леки симптоми, които не е отчела. Но така или иначе и моя близка жена на 90+ кара вируса с цялото семейство, да е жива и здрава изкара го най-леко.

# 23 989
Безсимптомните заразени имат много антитела, това е известно отдавна.

# 23 990
Явно аз нямам късмет леко преболедуване за три, четири дни, някакви симптоми и няколко месеца след това вече антителата ми бяха доста малко и недостатъчно за да имам някаква протекция.

# 23 991
И аз се зачудих колко отдавна да е известно нещо за вирус, който върлува от година и да речем три - четири месеца?

# 23 992
И аз се зачудих колко отдавна да е известно нещо за вирус, който върлува от година и да речем три - четири месеца?
То постоянно изниква нова и нова информация. Едно се отрича, друго потвърждава, никога нищо не е последно сякаш.

# 23 993
Няма и да има последно, както и с всички останали хиляди видове вируси, този сега просто е актуалният. А и не се притеснявайте тези с "лекото боледуване", антителата са само малка част от защитите на имунната система, най-сигурно се бустват с ваксинация. И трябва да сме благодарни, че има ваксини защото за стотици други заразни болести няма такива.

# 23 994
Някой беше писал, че има пакети кръвни изследвания, които излизали по-изгодно, отколкото ЛЛ да даде направление и да доплатиш специфичните за КВ изследвания.
Бихте ли споделили кои лаборатории правят такива, ориентировъчни цени и пакети, които са най-удачни?
Ровя по сайтовете на лабораториите, но са най-различни.

# 23 995
Допрела, в Рамус пакетът, който включва стандартна кръвна картина, тест за антитела, Феритин, Д-димер, ЦРП е около 60 лв.

Има и други вируси, разбира се. Аз дори не мога да си представя как си мислите, че изведнъж ще изчезнат. Мерките срещу ковид естествено влияят и върху тях, но си ги има. Мойте домашни изобщо не се свенят да си носят вкъщи разни вируси, различни от ковид Grinning

# 23 996
В Рамус и Цибалаб има пакети, дори в Рамус пише колко е отстъпката. Ние там си пускахме няколко пъти.
А вие къде си пускате антитела? Някой ваксинирал ли се е след ниски стойности на антителата след преболедуване?
Аз мисля след 2 месеца ако пак са ми ниски стойностите да си сложа ваксина.

# 23 997
И аз за Рамус говорех, но все пак зависи какво искаш да пускаш. Те имат някакви постоянни пакети, които се намират при цените им, и такива, които са за месеца само и са на началната страница.

# 23 998
И моят пакет беше 59 лв. в Зинвест.
Д Димер е скъп, но той не се поема от касата, 20 лв. е. За антитела ЛЛ също няма да даде направление, те са към 30 лв. ПКК, СУЕ, ЦРП, феритин може и да стане с направление.

Деси, аз съм ваксинирана, почти 5 месеца след преболедуването.
Сега ще сложа втората доза.
Антителата не съм ги мерила преди ваксината.
Те падат по принцип.

# 23 999
elinor7 снимка правена ли му е?И с какви симптоми е?
Днес сме пак при личната, ще искам снимка. Симптомите му са като на грип, Т 39   гърло, кашлица, болки в тялото.
Децата също изкараха нещо без да стигат до АБ. Мен нещо ме кара, ту мине, ту пак.
Мъжът ми е на АБ вече 3ти ден, чак днес взе да спада Т.
Ние с децата сме ваксинирани с противогрипна, а той не.
Затова си мисля дали не караме грип, а не ковид.

Общи условия

Активация на акаунт