Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 288 157
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 24 090
Скрит текст:
Специално за доксициклин има изследване че блокира репликацията на РНА вируси, аз затова след загуба на обоняние и 5ти ден температура  пих такъв. Водех се от принципа на нормалните вируси, при които след 3 дена температура обикновено има бактериална инфеция (при ковид знам че не е задължително така). Също и от това че ковид може да се прекара по-леко ако се приема доксициклин https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214250920301724. Имаше друго изследване че с доксициклин пациентите си връщали обонянието за 3 дни - моето се върна за толкова, докато на мъжът ми без антибиотик - за седмица. Той нямаше температура и не пи антибиотик.
Скрит текст:
Едно време тетрациклин сваляше температурата от вирус на брат ми ако друго не действа. Да не споменавам кокошките на баба, като се одремеха хапваха и те тетрациклин. Това по времето на соца. Доксициклин е от същата група.
Това е чудесно, но доксициклинът изобщо не е от антибиотиците, които се дават при болнично лечение. Поне не и в Германия.
А какво изписват в Германия да влезем в час? Мен инфекционист ми изписа 10 дни доксициклин и 10 дни зинат за бактериална инфекция, домашно лечение... btw бактерията няма намерение да си ходи, май в крайна сметка ще ме затрие.

# 24 091
Скрит текст:
Специално за доксициклин има изследване че блокира репликацията на РНА вируси, аз затова след загуба на обоняние и 5ти ден температура  пих такъв. Водех се от принципа на нормалните вируси, при които след 3 дена температура обикновено има бактериална инфеция (при ковид знам че не е задължително така). Също и от това че ковид може да се прекара по-леко ако се приема доксициклин https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214250920301724. Имаше друго изследване че с доксициклин пациентите си връщали обонянието за 3 дни - моето се върна за толкова, докато на мъжът ми без антибиотик - за седмица. Той нямаше температура и не пи антибиотик.
Скрит текст:
Едно време тетрациклин сваляше температурата от вирус на брат ми ако друго не действа. Да не споменавам кокошките на баба, като се одремеха хапваха и те тетрациклин. Това по времето на соца. Доксициклин е от същата група.
Това е чудесно, но доксициклинът изобщо не е от антибиотиците, които се дават при болнично лечение. Поне не и в Германия.
А какво изписват в Германия да влезем в час? Мен инфекционист ми изписа 10 дни доксициклин и 10 дни зинат за бактериална инфекция, домашно лечение... btw бактерията няма намерение да си ходи, май в крайна сметка ще ме затрие.
А бактериалната инфекция с ДКК ли е потвърдена ли някакъв секрет? Свекърва ми се оказа след изследване по друг случай със завлачена инфекция след  ковид (тогава пи клацид) и й предписаха от групата на хинолоните и на следваща ДКК беше добре.

# 24 092
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Ако питаш за болнично лечение, пиперацилин/тазобактам в общия случай. Докси се дава само при лека амбулаторно придобита пневмония и то само при алергия към пеницилини. Иначе вече (може би от около месец насам) се дават и инхалативни КС при болнично лечение, за домашно обаче не знам...

# 24 093
Предписа ми се защото "добре повлиявало инфекцията", имам усещане, че бе така, но само временно. С последният тест се учудих, че бактерията е доста активна а нямах усещане, че е така. Тук антителата са просто маркер за инфекция, те на лекуват а други участници в имунната система, доста по-големи на размер ... ако въобще проработят.
Не става дума за ковид, трагичното е че ковид уби всички други инфекции, но няма как просто ... нековид инфектираните просто се неглижират както и всеки останали болести което е  трагедията на тази пандемия - тя затри здравеопазването.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 02:20 от pehoko

# 24 094
Само да напомня нещо, което сме коментирали, през януари излязоха междинните резултати от клиничните изпитвания (RCT) в UK, които не показаха ефект при КОВИД-19 от Азитромицин при домашно и болнично лечение и от Доксициклин при домашно лечение. Съответно NHS издаде препоръча да не се прилагат при евентуални или потвърдени случаи на КОВИД-19, поради което и ги премахнаха от протоколите.

COVID-19 Therapeutic Alert - Antimicrobials (azithromycin and doxycycline) Not Beneficial in the Management of COVID-19 (SARS-CoV-2) Positive Patients
https://www.cas.mhra.gov.uk/ViewandAcknowledgment/ViewAlert.aspx?AlertID=103137

# 24 095
В другата тема пуснах статия за лекарство за ревматизъм. Изпитано е вече върху 600 пациенти, на болнично лечение с Ковид пневмония и потвърден висок риск от дихателна недостатъчност и резултата е с 64% по добър в сравнение с контролната група.
Дано в действителност да действа толкова добре и да можем най после да кажем че има лечение за този гаден вирус.

# 24 096
  • При семейството си
Скрит текст:
Скрит текст:

Дискусията, както и темата е за Ковид.

# 24 097
Цитат
Не става дума за ковид, трагичното е че ковид уби всички други инфекции, но няма как просто ... нековид инфектираните просто се неглижират както и всеки останали болести което е  трагедията на тази пандемия - тя затри здравеопазването.
Да, в Сф не остана нормална пулмология за другите заболявания, всички бяха КВ. С доста други отделения и болници се случи същото. Да не си болен от друго, няма болница, няма кой да ти помогне. А сега не можеш да се вредиш за нормален преглед от кардиолог,   часове за след месец, хроничните заболявания съвсем ги зарязаха. И много други проблеми се пръкнаха. Добре, че болниците започнаха да се връщат към нормалното си функциониране от вчера.
Както каза един лекар в болницата - Ковид уби медицината.

На мен ми дадоха доксициклин като опашка на всички останали АБ. Преди 3-дни го приключих.

pehoko , изследвай си храчка с антибиограма, но я издебни да бъде от дълбочината на дробовете, да не е повърхностна. Такава не излиза пожелание, въоръжаваш се със стерилно шишенце, да имаш под ръка.  Така е най-добре и действай според резултата, лекарите, де. Имай предвид, че е възможно и гъбична инфекция в дробовете да те тормози. На мен, отпреди КВ, само таваник ми помага, дори други левофлоксацини не вършат работа.  Нали знаеш, питай патило.

Черна станция, добре ли си вече?
Естествено, че покриват и с АБ, то и лаиците вече знаем, че бактериалните инфекции се наслагват към вирусните след няколко дни. Почне ли кашлицата - АБ. А КВ не е обикновена вирусна инфекция и не прави обикновена вирусна пневмония, а васкулит.  Както казват ревматолозите, ние поназнайваме за васкулитите.
Определено мисля, че у нас в болниците добре се справят с КВ. А причините за високата смъртност са други - късно потърсена помощ, в много случаи недобро начално лечение в доболничната помощ, абдикация на много ЛЛ, недостатъчно места и капацитет, организационни, НЗОК не поема специфичните изследвания, тъпи и недомислени заповеди на МЗ и т.н.

Ако питаш за болнично лечение, пиперацилин/тазобактам в общия случай. Докси се дава само при лека амбулаторно придобита пневмония и то само при алергия към пеницилини. Иначе вече (може би от около месец насам) се дават и инхалативни КС при болнично лечение, за домашно обаче не знам...

Яяяя, немците са харесали идеята ми за помпички локални КС.
btw, вчера бях на преглед при професор, кардиолог и той спомена за помпичките за астма, че пазят от тежко протичане, а аз го попитах какво мисли за приложението на помпички с локален КС още в началото. Каза, че би помогнало в много случаи да се блокира развитието на белодробните проблеми. Конкретно коментирахме и флексотид.  Що ли не съм изненадана...

Моята веднага ми я увеличиха от 2 пъти на ден, на 3 пъти дневно, още в самото начало. Ама имам много добра ЛЛ и добър инфекционист от КВ отделение, които  ни съветваха и назначаваха терапията навреме. А после се включи и близък ревматолог, да ме натисне да вляза в болница за повече КС, пак навреме. Много съм им благодарна!!!

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 07:40 от Diorela

# 24 098
Намерих статията за връщането на обонянието и доксициклин https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fmed.2020.00200/full което е от м. май, 2020г. може и да не е водещо в терапията след други изследвания, но при мен се случи същото  The average time of the recovery COVID-19-linked anosmia after the administration of Dox in these patients was 2.5 ± 0.5 days. We noticed a sudden improvement in all symptoms after the administration of Dox, but our most exciting insight is about the rapid recovery of the smell. Превод с Google: Средното време на възстановяване на COVID-19-свързана аносмия след приложението на Dox при тези пациенти е 2,5 ± 0,5 дни. Забелязахме внезапно подобрение на всички симптоми след приложението на Dox, но най-вълнуващото ни прозрение е за бързото възстановяване на обонянието.

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 11:29 от Sparkles

# 24 099

Добре, в смисъл да съм се възстановила до състоянието, когато бях здрава, определено не. Не знам и дали ще стане изобщо. Нито пък дали няма да ме изненада нещо в последствие. Но съм много по-добре. В болницата не можех да стана да си измия зъбите, прекалено интензивно упражнение ми беше. Едва едва се замъквах до тоалетната (не можех да приема да ми мият задника разни санитарки).
Сега ходя километри (бавно и по равно), шетам (полека), къпя се (това също е много трудно за болните). Но се задъхвам от по-интензивни движения, баири и стълби.

# 24 100

Добре, в смисъл да съм се възстановила до състоянието, когато бях здрава, определено не. Не знам и дали ще стане изобщо. Нито пък дали няма да ме изненада нещо в последствие. Но съм много по-добре. В болницата не можех да стана да си измия зъбите, прекалено интензивно упражнение ми беше. Едва едва се замъквах до тоалетната (не можех да приема да ми мият задника разни санитарки).
Сега ходя километри (бавно и по равно), шетам (полека), къпя се (това също е много трудно за болните). Но се задъхвам от по-интензивни движения, баири и стълби.
Изследвали ли сте хемоглобина и еритоцитите скоро?
Скрит текст:
Свекъва ми се оказа с нисъх хемоглобин и други отклонения, изключително уморена е, спи седнала през повечето време, затвудняват я ежедневни действия. Прия нея освен ниски хемоглобин има високи MCH, MCV, RDW което може да е сигнал за анемия поради липса на витамин B12. https://aloha.bg/mcv-palna-kravna-kartina.html Ковид изчерпва резервите на тези витамини. При мен се проявяваше с невралгия. При нисък хемоглобин кислорода не се пренася добре и човек е много уморен.

# 24 101
Аз не съм изморена (ходя километри, както казах), задъхвам се от интензивни усилия, но после пак съм си ОК.
Иначе преди три седмици ме изписаха след пълни изследвания. След време мисля сама да си направя пак.

# 24 102
При мен започнаха да излизат херпеси от 2 седмици. Имах и афта, после премина в някаква чувствителности и разраняване на венците. Ранички в ъгъла на устата. Имате ли представа дали може да се дължи на някакви липси и какви? Отделно постоянно все едно имам мускулна треска. Пих магнезиев оротат, но не видях полза и го спрях.

# 24 103
При мен започнаха да излизат херпеси от 2 седмици. Имах и афта, после премина в някаква чувствителности и разраняване на венците. Ранички в ъгъла на устата. Имате ли представа дали може да се дължи на някакви липси и какви? Отделно постоянно все едно имам мускулна треска. Пих магнезиев оротат, но не видях полза и го спрях.
Проверете витамини Б, 12, 6 и 9/фолиева киселина/. Бевит форте примерно е прилична комбинация за пиене, след консултация и проверка. А може и поотделно да ги приемате, ако има недостиг.

# 24 104
  • София

Херпесите понякога се дължът и на стрес не е задължително винаги да са липси на витамини в организма.

Общи условия

Активация на акаунт