Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 287 254
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 24 075
доколкото знам кортикостероидите са за подтискане на свръхреакцията на имунната система, т.нар цитокинова буря както и намаляване на възпалението

Точно, дават ги и на инхалации, и иначе.

# 24 076
Скрит текст:
Специално за доксициклин има изследване че блокира репликацията на РНА вируси, аз затова след загуба на обоняние и 5ти ден температура  пих такъв. Водех се от принципа на нормалните вируси, при които след 3 дена температура обикновено има бактериална инфеция (при ковид знам че не е задължително така). Също и от това че ковид може да се прекара по-леко ако се приема доксициклин https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214250920301724. Имаше друго изследване че с доксициклин пациентите си връщали обонянието за 3 дни - моето се върна за толкова, докато на мъжът ми без антибиотик - за седмица. Той нямаше температура и не пи антибиотик.
Скрит текст:
Едно време тетрациклин сваляше температурата от вирус на брат ми ако друго не действа. Да не споменавам кокошките на баба, като се одремеха хапваха и те тетрациклин. Това по времето на соца. Доксициклин е от същата група.
Това е чудесно, но доксициклинът изобщо не е от антибиотиците, които се дават при болнично лечение. Поне не и в Германия.

# 24 077
Тук го дават.

# 24 078
Здравейте, не знам има ли в темата хора от град Разград, но искам да попитам. От няколко дни сестра ми не се чувства добре, има положителен тест и утре и предстои да бъде приета в разградската болница. Разбрахме, че лекуващ лекар ще бъде д-р Мирослав Петров. Някой има ли впечатления от него? Притеснява ме, че никой от познатите ни не го е чувал, а в мрежата няма нито една думичка за него, камо ли кординати? Ще бъда много благодарна, ако някой от вас знае нещо да го сподели, дори и на лично.
Не съм от Разград, но си има координати човека - просто влизате в сайта на болницата
https://www.hospitalrazgrad.bg/%D0%9E%D1%82%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0 … 0%D0%B8%D1%8F/d12

# 24 079
Скрит текст:
Специално за доксициклин има изследване че блокира репликацията на РНА вируси, аз затова след загуба на обоняние и 5ти ден температура  пих такъв. Водех се от принципа на нормалните вируси, при които след 3 дена температура обикновено има бактериална инфеция (при ковид знам че не е задължително така). Също и от това че ковид може да се прекара по-леко ако се приема доксициклин https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2214250920301724. Имаше друго изследване че с доксициклин пациентите си връщали обонянието за 3 дни - моето се върна за толкова, докато на мъжът ми без антибиотик - за седмица. Той нямаше температура и не пи антибиотик.
Скрит текст:
Едно време тетрациклин сваляше температурата от вирус на брат ми ако друго не действа. Да не споменавам кокошките на баба, като се одремеха хапваха и те тетрациклин. Това по времето на соца. Доксициклин е от същата група.
Това е чудесно, но доксициклинът изобщо не е от антибиотиците, които се дават при болнично лечение. Поне не и в Германия.
През ноември гледах протоколите за UK там беше антибиотик първи избор в доболничното лечение самостоятелно и в комбинация с друг при болчнично и по-тежки случаи;
Интересно, че същият линк, който гледах в  момента е променен https://handbook.ggcmedicines.org.uk/guidelines/covid-19-coronav … avirus-infection/ и доксициклин не фигурира по начина както беше ноември, набляга се на кортикостероиди и профилактика срещу тромбози, което всъщност звучи адекватно

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 21:37 от Sparkles

# 24 080
Здравейте ! Искам да попитам тестовете за ковид които продават по аптеките правилно ли са . Защото ми казаха че теста бил към 100 лева а в аптеките видях че пише по 25 - 30 лева. Благодаря

# 24 081
  • в страната на чудесата
Първоначалните английски протоколи включваха медрол 32 мг дневно, амоксицилин, доксициклин и превенция на тромбозите при умерено тежки случаи, които нямат нужда от хоспитализация. По същото време немският протокол за нехоспитализирани беше само симптоматични средства.

# 24 082
Значи ние сме по Английския, почти.

# 24 083
  • София
Здравейте ! Искам да попитам тестовете за ковид които продават по аптеките правилно ли са . Защото ми казаха че теста бил към 100 лева а в аптеките видях че пише по 25 - 30 лева. Благодаря
Бързи тестове продават по аптеките и не всички разчитат само на тях.

# 24 084
100 лв. е ПСР.
По аптеките са бързи антигенни.

# 24 085
  • в страната на чудесата
Има обаче критерии за назначаване на антибиотик и те не включват загуба на обоняние. Това леене на антибиотици от всички групи в най-невероятно дози и курсове е безпардонно безхаберие.

# 24 086
Чудя се защо баща ми продължава да има кашлица, не толкова силна като преди, но на моменти се доближава. Аз примерно също имах кашлица, но нямах бронхопневмония като него и се обаждам да кашлям, ама рядко. Няма температура. Чудя се дали пък няма бактериална инфекция, но ако има не трябва ли да има температура? Сега поне, слава богу може да спи, не както преди като легне да кашля. Не е от хората, които седят на едно място и е свикнал все нещо да бута, дали пък това не оказва влияние не знам.. Колкото до вас, оправяйте се бързо и вярвайте, че всичко ще е наред. Господ ни помага и прави чудеса.

# 24 087
Има обаче критерии за назначаване на антибиотик и те не включват загуба на обоняние. Това леене на антибиотици от всички групи в най-невероятно дози и курсове е безпардонно безхаберие.
Споменах загубата на обоняние не като индикация за антибиотика, а като любопитен факт, защото бях чела изследване че с доксициклин се връщало за 3 дни и при мен стана точно така. Не го пих заради това, но е факт че при мен се възстанови по-бързо отклокото при мъжа ми, който беше без антибиотик и без температура - той го върна за седмица. Пих антибиотик заради задържана субфебрилна температурата над 5 дни. Така знам отпреди ковид, има ли след третия ден субфебрилна температура, нещо работи, обикновено бактерия. Първите дни вдигах температура два пъти на ден, докъм 37,7-38 градуса. След това се задържа на 37,1-37,2 с живачен термометър. След два приема на доксциклин температурата спадна. По онова време ЛЛ даваха по два антибиотика и корикостероид за старт, аз бях доста смела да изчакам пет дни и сменя на своя глава азитромицин с доксциклин, който съм пила по други поводи и не ме плаши със страничните си ефекти, само е допитах до ЛЛ, който и без по онова време според мен това не беше уверен в ефекта на това което предписва. Има случаи с много висока температура, която не спада дълго време. При тях трябва много да се внимава в хода на вируса. Аз не бях от тях.
Явно протоколите се променят, може би споделената от мен информация за доксициклин не е най-правилната в момента, надявам се скоро официалните протоколи да се изчистят от всичко излишно и да са насочени към истинските усложнения.

Последна редакция: вт, 11 май 2021, 22:40 от Sparkles

# 24 088
  • При семейството си

Бях в болница с Ковид и нямаше нито един, лекуван без антибиотици.

Ти преди или след ваксинация беше в болница?

# 24 089
Не дочаках ваксинация. Ще се ваксинира август.

Общи условия

Активация на акаунт