Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 310 740
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 26 625
Гейзерче, има 2 разминавания, би ли погледнала как е в оригинала?
Цитат
през януари миналата година беше положително
първия път е било с английския вариант. (пак там беше силно разпространен заради туризма миналото лято)
Януари м.г. предимно в Ухам бяха проблемите, тогава се разбра за вируса.

Кога е боледувало детето първия път?
Дано да се оправи леко и бързо. Както и всички!

# 26 626
Merri_An Има два положителни теста - от аптека и PCR+, официално е карантинирано лицето и е в статистиката.

# 26 627
  • Другата България
Merri_An Има два положителни теста - от аптека и PCR+, официално е карантинирано лицето и е в статистиката.
Ясно, благодаря ти.
Ще е интересно да споделиш дали преболедувалия и ваксиниран е останал здрав.
Дано всичко да е наред с хората.

# 26 628
Днес излезе ПСР-теста на сина ми- положителен е. В петък направи 2 антигенни и двата бяха положителни. Моят и на дъщеря ми са отрицателни. Ние двете засега нямаме симптоми. Аз съм ваксинирана, тя е на 15 и все още не е. Дано да се опазим. Синът ми е с температура, кашлица, болки в тялото и отпадналост. Много се надявам повече от това да не се влошава.Hands Pray

# 26 629
  • Другата България
Ще се справи, сигурна съм.
Той ваксиниран ли е?

# 26 630
  • София
В (като Вятър), колко са ти антителата? И аз лежах в Пирогов, при д-р Снежа Бахарова, само че януари и също ме е яд, какво се случва там... Аз също нямам колебания за ваксиниране, но съм в ситуация като теб, имам на хартия 8 пъти над горната граница антитела. Досега съм се консултирала с двама лекари и ми казват да изчакам.
Това ми е резултата
10.4     S/CO positive.  Реактивен при стойности над 1.
Правих го в лабораторията на Пирогов, вчера.
Тази вечер или утре ще говоря с мой близък лекар, но не е специалист в  тази област.
Чисто информативно , обаче, ми се искаше да знам при вас какво е положението , но с тези различни мерни единици, трудно ще разбера каквото и да било.

Ти къде се изследва и какъв ти е резултата?

Изследвах се в Цибалаб, мин.седмица 280 BAU, положителен се счита над 33, а над 200 е резултат като след две ваксини. Трудно е сравнението, но нали сега уеднаквиха мерните единици, за да се сравнява- виж тук http://cibalab.com/wp/cov2-quanitive-new-units/

# 26 631
Той ваксиниран ли е?
Той не е. Беше се навил, но след като почина мъжа ми, нещо се разколеба.

# 26 632
precious, бързо оправяне на синът ти. Мисли положително, ще мине бързо, той е млад. Хубаво е, че с дъщеря ти не сте заразени, но нея я пази и отдели (не знам заедно ли живеят и колко е голям синът ти) Той ваксиниран ли беше (не знам на колко е и затова питам, може голямо момче да е) Ейй значи... не бяхте ли в Исландия вие.  Ще му мине бързо, стискам палци. 
Тина, бързо оздравяване на вашите. Добре, че извика преди линейка и не чака, във вас както всички бяхте болни...пиши какво става, знам как си притеснена, че е в интензивното баща ти, но не мисли лошото, ще е под наблюдение повече. Дръж се момиче!

# 26 633
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
precious*, стискам палци и изпращам положителна енергия.
Ще се оправи бързо, сигурна съм Flowers Four Leaf Clover

# 26 634
  • Другата България
Той ваксиниран ли е?
Той не е. Беше се навил, но след като почина мъжа ми, нещо се разколеба.
Много ви се събра, вероятно му е паднал имунитета....гадая.
Не се притеснявай, въпреки, че е невъзможно, прави каквото трябва - а ти знаеш какво, наблюдавай го и повече течности, много течности и чай. И почивка. Ще се справи, млад мъж е, сигурна съм.
Дано при  вас няма проблеми, наред ще е всичко. Hug

# 26 635
Благодаря, Мери. Hug Flowers Hibiscus

# 26 636
precious, ще кача една схема за алтернативно лечение, която не мисля, че ще навреди.
Скрит текст:
Комбинация от хранителни добавки, които:
·         Индуцират азотен оксид по алтернативни пътища, като това става умерено и по балансиран начин,
·         Имат противо-възпалителен ефект, като заедно с това не трябва напълно да се потиска важната роля на възпалението в борбата с вируса,
·         Намаляват кръвната коагулация и агрегация пряко и опосредствано, без обаче да се възпрепятстват процесите на кръвосъсирване, за да не се стига до кръвоизливи,
·         Имат анти-вирусно действие – както пряко, така и срещу свободните радикали, които се създават в големи количества вследствие на вирусната репликация,
·         Имат анти-хистаминово действие, насочено основно срещу патологично освобождаване на хистамин, без да се блокира напълно производството на хистамин,
·         Имат анти-бактериално действие, като се атакуват най-вече патогенните бактерии, без сериозно да се нарушава балансът на екосистемата на чревната флора.
1. Ниацин (витамин Б-3) – индуцира азотен оксид; вазодилатиращо, анти-микробно действие; възпрепятства тромбоцитната агрегация и образуването на кръвни съсиреци
2. Билката Бакопа мониери (40% стандартизиран екстракт) – противо-възпалително, анти-оксидантно, анти-микробно действие; индуцира азотен оксид
3. Специфичен начин на дишане – вдишване само през носа и издишване само през устата – индуцира азотен оксид; вазодилатиращо, анти-микробно действие
4. Кверцетин – анти-вирусно, анти-хистаминово, анти-оксидантно, имуно-модулиращо, противо-възпалително действие; подобрява дишането (разширява свитите при спазъм бронхи); възпрепятства тромбоцитната агрегация и образуването на кръвни съсиреци
5. Масло, извлечено от див риган – силно анти-микробно действие: анти-бактериално, анти-вирусно; един от най-силните естествени антибиотици, без страничните действия на фармацевтичните продукти
6. Допълнителни практически начини и средства – леки разтривки/масажи (за индуциране на азотен оксид); мелатонин (анти-микробен и за подобряване на съня); фамотидин/ квамател (анти-микробен и за предпазване на стомашната лигавица); аспирин-протект, антистенокардин (за намаляване на вероятността от тромбози); течен витамин D3 (противо-възпалителен); течен витамин С (противо-възпалителен и анти-вирусен)
Прием:
1. Ниацин (витамин Б-3)
В случая с Ковид-19 може да се започне с три таблетки от 100 мг дневно за две седмици. След това може да се приема три месеца по 1-2 таблетк дневно.
Има важна особеност при приема на Б-3 – трябва да се приема само след храна с пълна чаша вода, за да се намали вероятността от появата на т.нар. flush – временно зачервяване на кожата на лицето и деколтето, съпроводено с усещане за затопляне, което обаче не се дължи на повишаване на температурата. Това е само козметичен ефект, който отшумява бързо (максимум за около час) – и дори да се получи, няма нищо обезпокоително. След известен период на прием това зачервяване, ако изобщо го е имало, изчезва от самосебе си.
Може да се поръча в този сайт:
https://swansonvitamins.bg/swanson-niacin-vitamin-b-3.html
2. Билката Бакопа мониери (40% стандартизиран екстракт)
Да се приема Бакопа 40% по време на хранене, с малко вода (колкото да се преглътне). Първоначално, първите 5-7 дни, два пъти (напр. сутрин и вечер) по една капсула, а после всеки ден по една капсула поне за 2-3 месеца. Тъй като основните съставки на билката са мастно-разтворими, добре е, ако има възможност, храната да е с някаква мазнина (напр. зехтин или масло), защото това подобрява метаболизма й.
Един час преди и два часа след приема на Бакопа не трябва да се приемат лекарства или други
Ето това е сайтът, от който може да се купи 40% стандартизиран билков екстракт:
https://www.lana.bg/product/bacopa-monnieri-adaptogen-i-tonic-za-mozuka/
3. Вдишване само през носа и издишване само през устата:
Този метод е вариант на една йогистка техника и е добре да се практикува колкото може повече, например по 20-30 минути в рамките на всеки час. Идеята е това да става като нормално дишане, без да е свързано с много дълбоко поемане на въздух, за да не се стигне до умора и отказ от прилагането му. При повече постоянство тази техника на дишане се усвоява лесно
(Ползата е видима при работещ оригинален пулс-оксиметър – 76-годишен познат, болен от Ковид-19, правеше това дишане по няколко пъти на ден за по 60 мин. и за четири дни това подпомогна кислородната му сатурация да се покачи от 91, което е ниско, на 96, което е близо до нормалното.)
Чрез чести, но леки физически упражнения и/или масажи на повечето мускулни групи. , но без изсилване (и сам човек може да си прави масажи – докъдето може да стигне с ръцете си).
Чрез съкращаването на мускулите да се създава постоянно т.нар. sheer stress върху ендотелната тъкан. В нея има специален рецептор за sheer stress за индуциране на азотен оксид по алтернативен път (тъй като основните ензимни пътища са нарушени и ограничени под описаното по-горе въздействие на вируса). Това допринася за увеличаването на азотния оксид в кръвния поток.
4. Кверцетин
Противо-вирусен и противо-бактериален природен продукт, който е много важно също да се взема при Ковид – първите 5 дни по 2 на ден, после може и по едно на ден. Добре е поне 1-2 месеца да се взима след отшумяването на последните симптоми. Подробна информация за тази добавка е на следния линк – не е дълга, много е полезно да се прочете, за да не описвам аз и така да пропусна нещо важно:
Ето това е сайтът, от който може да се купи (на същата фирма, която продава и Бакопа 40%):
https://www.lana.bg/product/quercetin-naturalen/
5. Масло, извлечено от див риган
Това е най-добрият, оригинален продукт от див риган в света (гръцки). Анти-бактериален и антивирусен, особено при бронхити, пневмонии; да се добави и при лечение на Ковид-19.
Приема се като 3-4 капки се смесват добре в една лъжица чист зехтин (напр. с дървена клечка за зъби) и в началото се пие веднъж на 2-3 пъти; след 1 седмица може да се пие по веднъж дневно поне 2 месеца (1 шишенце стига за минимум три месеца).
Сайтът, от който може да се купи използвалият от моите познати продукт от 100% чисто масло:
https://www.lana.bg/product/eterichno-maslo-div-rigan-2/
6. МЕЛАТОНИН – препоръчително е за прием по време на инфекция с вируса, като най-добре е да е във вариант на под-езична таблетка, но ако няма налични в аптеките, може да се приемат и тези, които се пият с вода. Например 2 пъти по 3 мг. на ден, или веднъж 5 мг вечер преди лягане. По принцип се използва за подобряване на съня, но в последните месеци го включват на доста места на Запад в протоколи за подпомагане на организма в борбата с вируса и за справяне с дълготрайните последици от него, защото има доказан в медицински проучвания през последните години общ противомикробен ефект.
Бързо възстановяване, а на женската част - опазване!

# 26 637
Шарлот страхотен пост,поздравявам те за времето което си отделила да го напишеш.

# 26 638
Благодаря, Шарлот! Flowers Hibiscus Много полезна информация! Повечето от добавките ги имаме и ги взема,  ще му препратя съветите за дишането.

# 26 639
precious*, бързо оздравяване. HeartFlowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт