Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 178
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 28 830

За Ремсидивира ги попитах същото! Помнит,че писах и тук и ме направиха нищо. …Но с очите си видях как идваха хора в много тежко състояние и след две вливания буквално живнаха! Според мен помага много, но трябва да е в началото.  Ако ми го бяха пуснали от ден 1,когато вируса още се разможаващи,да си бях тръгнал 5 дни по-късно,без усложненията...

.. Аз съм доволен от лекуващата си лекарка, обърна ми внимание,но и доста натиснахме.
Андерс, какви са ти удложненията?
Ако не бяхте “натиснали” как щяха да изглеждат нещата, според теб?!

Усложненията ги споменах вече. Тройно увеличен CRP, увеличение на петната от скенера. Дори кръв и скенер не искаха да ми правят след първите дни в болницата. След като " натиснахме" ги направиха и видяха,че нещата не се подобряват,а  влошават. Защо?

Калинка, Няма значение какъв е теста,ако има данни за ковид пневмония. Това ги ориентира.

# 28 831
Калинка, според мен майка ти трябва да повтори теста, възможно е да не са й взели добре пробата. Ако има петно на снимката трябва да се лекува.
Ти си под карантина и да правиш ПСР няма да ти я  отменят. Четох за подобен случай - в един ден + и отрицателен резултат и остана под карантина човека
Не ми е за карантината, но пия по две шепи лекарства все пак и ще е безумно да ги пия за нищо.
Интересното при нея е, че вчера след бързия тест не ѝ е даден лист с резултата, а само устно са ѝ го съобщили. Освен това я няма в системата, тоест никъде не е вкарана като позитивна, личният ѝ лекар днес е проверил също. Направо досиетата Х.

Стрина Калина, а защо са направили веднага снимка и тест, контактни ли сте или са имали симптоми от известно време?!
Типичните за Ковид изменения ли се виждат на снимката или нещо друго?
Бях в отпуск при тях, контактни бяха. Майка ми живее в дълбоката провинция, където рентгенът е 200 годишен, дори тестове не правят. Тя е с белодробни проблеми от години. Аз си тръгнах в понеделник, тя вечерта е вдигнала температура и е започнало дразнене в гърлото. Вчера като ми излезе резултата ѝ звъннах и веднага тръгнаха за близък град да си направят тестове. Казах ѝ да си направи и снимка ако тестът е положителен, за да не се губи време и веднага да се предприеме лечение. Днес баща ми е занесъл снимката при личния, той е поискал ПСР заради петното, искал да разбере дали е от Ковид, или по друга причина, за да знае как да процедира. И ПСР е отрицателен. Майка ми продължава да е с температура.

# 28 832
  • При семейството си
Стрина Калина, спокойно…може петното (или каквото се вижда на снимката) да не е от Ковид. Щом майка ти има предходни белодробни проблеми,да се следи и лекува по-внимателно.

# 28 833
Андерс, успокой се, вече си добре и в къщи.
Всички, след като са лекувани в болница, имат проблеми с чернодробни показатели. При тебе може и ремдесивирът да е допринесъл - изобщо не е безвреден.
Дексяметазонът би трябвало да са ти казали да го намаляваш по схема.
А фиброзимът е натурална хранителна добавка, с нищо не може да навреди.
Не знам дали авиронът ти е повлиял лошо, но синът на колега (най-много на твоите години), се озова в Токуда на макс. количество кислород, като преди това е бил само на витамини и чай чета. . Дори преди няколко дни са казали, че след изписването трябва да е на кислород в къщи. Днес са го изписали, като май това за кислорода е отпаднало.
Това, че си млад, здрав, спортуващ и живеещ здравословно, в случая няма значение. С гадината всичко е руска ролетка и никой не знае как ще го изкара.
А, и нещо много важно - изобщо не си помисля поне половин година да правиш нов скенер - дозовото натоварване е на порядъци по-високо от рентгеновата снимка, а това изобщо не е безобидно. Не си спомням дали с рентген или скенер те приеха в болница, дано да не е било скенер.

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 22:45 от Недоволна

# 28 834

За Ремсидивира ги попитах същото! Помнит,че писах и тук и ме направиха нищо. …Но с очите си видях как идваха хора в много тежко състояние и след две вливания буквално живнаха! Според мен помага много, но трябва да е в началото.  Ако ми го бяха пуснали от ден 1,когато вируса още се разможаващи,да си бях тръгнал 5 дни по-късно,без усложненията...

.. Аз съм доволен от лекуващата си лекарка, обърна ми внимание,но и доста натиснахме.
Андерс, какви са ти удложненията?
Ако не бяхте “натиснали” как щяха да изглеждат нещата, според теб?!

Усложненията ги споменах вече. Тройно увеличен CRP, увеличение на петната от скенера. Дори кръв и скенер не искаха да ми правят след първите дни в болницата. След като " натиснахме" ги направиха и видяха,че нещата не се подобряват,а  влошават. Защо?

Калинка, Няма значение какъв е теста,ако има данни за ковид пневмония. Това ги ориентира.

След месец, ако пишеш и имаш сериозни изменения в изследванията, снимката, може да си говорим за усложнения.
След месец??! Тоест хората ми пишат в епикризата,че след усложнение са променили лечението,но според теб не е усложение?! Не знаех,че имаме лекар тук. Нека хората не чакат месец,а да търсят лечение преди да са се увредили или починали. Още повече,че Делта е непознат и никой не знае как ще протече.

Andrers ваксиниран ли сте?

# 28 835
Явно не е, след като отбягва втори път въпоса. Не знам какво значение има, междупрочем, освен за статистиката.

# 28 836
Важно е да се знае според мен, за да се потвърди, дали ваксинираните го карат по-тежко. Нали тези теми са за това - за взаимопомощ и съвети Simple Smile
Anders, ваксиниран ли сте? Ако не сте, моля споделете, защото е важно за статистиката и з а това как го карат ваксинирани и неваксинирани?

# 28 837
Важно е да се знае според мен, за да се потвърди, дали ваксинираните го карат по-тежко. Нали тези теми са за това - за взаимопомощ и съвети Simple Smile
Anders, ваксиниран ли сте? Ако не сте, моля споделете, защото е важно за статистиката и з а това как го карат ваксинирани и неваксинирани?
Наводних темата със себе си,но не,не съм ваксиниран за съжаление. За малко закъснях и много съжалявам! Sad
Имаше ваксиниран човек в стаята,с доста заболявания на 60+ години. Дойде след мен и си тръгна преди мен.. Правете изводите.

Ваксинирайте се! Важно е!

# 28 838
Стрина Калина, спокойно…може петното (или каквото се вижда на снимката) да не е от Ковид. Щом майка ти има предходни белодробни проблеми,да се следи и лекува по-внимателно.
Сега пак говорих с нея, накарах я да ми прочете дословно какво пише на разчитането на снимката. Пише " изменение в следствие на ковид 19". Каза, че като ѝ взимали проба за ПСР не било неприятно като при бързия, което ме навежда на мисълта, че не е взета добре пробата. Извинявам се, че ви занимавам, но ми кажете ако личният откаже кръвни изследвания, тя ще си ги плати сама. Какво да пусне точно?

# 28 839
  • Пловдив
А имаше ли някой в стаята или около вас който е карал вируса имал е антитела и пак е стигнал до болница?

# 28 840
Anders, а  другите млади , за които спомена, че са били също приети, имаш ли представа дали са били ваксинирани?

# 28 841
Калинка ти си безсимптомна ( хрема) без да знаеш може да си заразила майка си ( догадки все пак нищо не е сигурно).
Предполагам е на възраст 60+ ако е на село не може ли да дойде към по- голям град, защото в случай на нужда ще има достъп до по качествена здравна помощ.

Добавям
Трябва да пусне ПКК, Д димер, феритин, с реактивен протеин

# 28 842
  • При семейството си
Стрина Калина,спокойно. Свекърва ми е с ХОББ и на години, лекар (тоест поела е сериозен вирусен товар), беше за 5-6 дни в болница, изкара Ковид. Вчера си пусна ПКК и д-димер и за пореден път са в норма.

# 28 843
Калинка ти си безсимптомна ( хрема) без да знаеш може да си заразила майка си ( догадки все пак нищо не е сигурно).
Предполагам е на възраст 60+ ако е на село не може ли да дойде към по- голям град, защото в случай на нужда ще има достъп до по качествена здравна помощ.

Добавям
Трябва да пусне ПКК, Д димер, феритин, с реактивен протеин
Много ти благодаря!
Не е на село, в град е, но е трагично там. Първо трябва да разберем дали реално е с Ковид или не е, за да предприемем идване в София. Аз съм под карантина и ако не е болна няма как да е при мен. Ако е болна, ще я доведем в София, за да можем да реагираме при евентуални проблеми.

# 28 844
Калинка друго се сетих, ако майка ти може да ти изпрати на файл или снимка всички изследвания и ренген може да се консултираш онлайн със специалист през приложението Healee без да ти се налага да излизаш.
Плаща се консултацията

Общи условия

Активация на акаунт