Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 338
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 28 815
Горката женичка... Аз също загубих баба си миналата година, не от Ковид, но отново заради небрежност на лекарите... Бог да ги прости миличките им души!!!
Моето CRP беше 59 и пулмоложката ми каза, че сочело бактериална пневмония, Ковид бил с по-ниска сатурация, което явно се убеждавам съвсем не е така.

# 28 816
  • София
Имате приличен брой антитела, точно като за 4 месеца след ваксина (на мои колеги са сходни, като те правиха и 3 седмици след втора доза, стойностите им бяха пикови тогава).
Вторият ред е системата BAU, за уеднаквяване на метода за изчисляване на антитела, по препоръка на СЗО, всички лаборатории скоро ще работят само с него (тъй като знаете, много лаборатории изчисляват по различни методи). При BAU е същата стойност на антитела от първия ред, преизчислена по този метод - BAU.

Не личи като да сте карали преди месец ковид, честно казано.

# 28 817
Това са антителата в двете мерни единици,  Niya.
Ако са само AU, умножаваш по 2.6 и ги превръщаш в BAU.

# 28 818
Това са антителата в двете мерни единици,  Niya.
Ако са само AU, умножаваш по 2.6 и ги превръщаш в BAU.

В случая на горния тест - на Абът - не умножаваш по 2.6, а делиш на 7.

# 28 819
Hope, благодаря! Имаше конвертор, по 2,6.

# 28 820
Anders, ваксиниран ли си?

# 28 821

Аз най-много се изплаших,когато от нищото се появи болка при дишане и не можах до край да поема въздух,а сатурацията беше нормална?!

Аз имах подобна болка в гърдите като вдишвам дълбоко, а след това и почти при всяко нормално вдишване, а не на пресекулки и малки глътки. Направо ме пресичаше болката. Без кашлица. Не можех и да се прозявам. И тогава се завлякох на преглед в сковид спешното на Токуда.

# 28 822
На Авирон ударната схема мисля, че беше 5-6 дена в листовката.Това долу-горе е вирусната фаза. След 7ми ден се влиза във фазата на имунната система, когато вече не се знае дали ще почне цитокинова буря и не трябва да се стимулира имунната система. Но и в чуждите протоколи сякаш не съм виждала имуностимулатор за началото.

Андерс, бързо възстановяване. Трансаминазите ще паднат постепенно. При моето дете са били 3 пъти над нормата след една мононуклеоза.

Не разбирам защо чакат човек да се влоши много преди да започнат Ремдесевир? Някой може ли да разясни?
Например в случая на мъжа на Илиана чакаха не знам колко време преди да му сложат лекарството. Сега прочетох и за момиче на 22. Майката търсеше сама Куросърф, а хора под поста Ремдесевир.
Точно така! Авирон стимулира имунната система и аз като го изпих целия,температурата скачаше още повече! Не твърдя,че е от него,но се случи и при други. Позната лекарка ми каза,че не само че не помага за ковид,а вреди.

За Ремсидивира ги попитах същото! Помнит,че писах и тук и ме направиха нищо. Това наистина вдига на крака ако се влее в началото. Обясняваха ми,че нямам нужда,че чакали камиони,липсва в болницата,че било скъпо. Дни наред ме убеждаваха,че е не е за мен,а като видяха изследванията,обърнаха плочата!  Карат те да подпишеш,че си съгласен със страничните ефекти и това е! Ти нямаш избор,болен си...
Сега пък обявиха,че не е за всеки и има странични ефекти. Но с очите си видях как идваха хора в много тежко състояние и след две вливания буквално живнаха! Според мен помага много, но трябва да е в началото.  Ако ми го бяха пуснали от ден 1,когато вируса още се разможаващи,да си бях тръгнал 5 дни по-късно,без усложненията...

Имаше млади и любезни лекари,но често беше един за три етажа... Аз съм доволен от лекуващата си лекарка, обърна ми внимание,но и доста натиснахме.
За някой мед.сестри обаче не може да се каже същото. Имаше някой груби,неадекватни, обиждащи, неспособни да сложат абокат,забравят хора с часове. Крещят им. Определено се усеща,че взимат всяка сестра,която отиде и качеството е много лошо. И все пак имаше и свестен персонал на който благодарих.

# 28 823
Точно, когато Андерс постъпи в болница, нямаше Ремдесевир и това щеше да продължи 10-14 по съобщения по медиите. Тогава ми направи впечатление, че се е стигнало до толкова продължителен недостиг.Между другото, тн вълна я очакваха по-късно. Той, май , имаше смисъл в началото на заболяването.

# 28 824
Hope, благодаря! Имаше конвертор, по 2,6.

За всеки производител е различен множителя. Това 2,6 се отнася за тестовете на производителя DiaSorin. За Абът е по 0.142, което е същото като делено на 7.

Прикачам таблицата с основните производители на тестове за антитела и коефициентът, по който се конвертират:

DiaSorin: AU/ml х 2.6 = BAU/ml
    Roche: AU/ml х 0.97 = BAU/ml
    Abbot: AU/ml х 0.142 = BAU/ml
    Siemens: AU/ml х 21.8= BAU/ml
    Biomerieux: AU/ml х 20,33 = BAU/ml

# 28 825
Хора, дайте ми съвет какво да правя. След вчерашния ми положителен бърз тест майка ми и баща ми също си направиха. Майка ми е положителна, с температура и петно на снимката. Личният днес поискал ПСР, дал ѝ направление, сега излязоха резултатите и е негативен. Направо сме шашардисани какво се случва. Започвам да си мисля, че в момента има вирус, който дава фалшиво позитивни бързи тестове. Аз също съм под карантина след бърз тест. Утре ще звънна на личния и ще настоявам за ПСР. Според вас как да процедирам като нямам право да излизам навън?

# 28 826
  • При семейството си

За Ремсидивира ги попитах същото! Помнит,че писах и тук и ме направиха нищо. …Но с очите си видях как идваха хора в много тежко състояние и след две вливания буквално живнаха! Според мен помага много, но трябва да е в началото.  Ако ми го бяха пуснали от ден 1,когато вируса още се разможаващи,да си бях тръгнал 5 дни по-късно,без усложненията...

.. Аз съм доволен от лекуващата си лекарка, обърна ми внимание,но и доста натиснахме.
Андерс, какви са ти усложненията?
Ако не бяхте “натиснали” как щяха да изглеждат нещата, според теб?!

Последна редакция: ср, 08 сеп 2021, 22:25 от Elpis

# 28 827
Калинка, според мен майка ти трябва да повтори теста, възможно е да не са й взели добре пробата. Ако има петно на снимката трябва да се лекува.
Ти си под карантина и да правиш ПСР няма да ти я  отменят. Четох за подобен случай - в един ден + и отрицателен резултат и остана под карантина човека

# 28 828
Аз звънях в РЗИ, след връщане - отново. Едва ли има промяна. Естествено, че ще ходиш на тест, рентген, изследвания. Бързо оздравяване!

# 28 829
  • При семейството си
Стрина Калина, а защо са направили веднага снимка и тест, контактни ли сте или са имали симптоми от известно време?!
Типичните за Ковид изменения ли се виждат на снимката или нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт