Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 719
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 28 845
Калина, какви лекарства пиеш, спомена "две шепи"?

# 28 846
Калинка друго се сетих, ако майка ти може да ти изпрати на файл или снимка всички изследвания и ренген може да се консултираш онлайн със специалист през приложението Healee без да ти се налага да излизаш.
Плаща се консултацията
Утре ще видим дали личният ще назначи кръвни изследвания и ще решаваме в движение.

Калина, какви лекарства пиеш, спомена "две шепи"?
За мен това са прекалено много хапчета, макар и повечето да са витамини. Направо забравям кое пих, кога и пих ли го изобщо.

# 28 847
  • Другата България
Антистенокардин и Ацетизал?
Едновременно?
Защо?

# 28 848
  • Немция
Хора, дайте ми съвет какво да правя. След вчерашния ми положителен бърз тест майка ми и баща ми също си направиха. Майка ми е положителна, с температура и петно на снимката. Личният днес поискал ПСР, дал ѝ направление, сега излязоха резултатите и е негативен. Направо сме шашардисани какво се случва. Започвам да си мисля, че в момента има вирус, който дава фалшиво позитивни бързи тестове. Аз също съм под карантина след бърз тест. Утре ще звънна на личния и ще настоявам за ПСР. Според вас как да процедирам като нямам право да излизам навън?
Бих направила още един бърз тест. Ако той отново е положителен, няма съмнение, че е ковид, въпреки отрицателния пср тест.

Как вземат пробата за пср- дълбоко бъркане в носа и гърлото ли?

# 28 849
Антистенокардин и Ацетизал?
Едновременно?
Защо?
Не знам, така ми ги продиктува личния. Антистенокардин ми е изписан 3х2, ацетизал вечер по 1. Аз пия сутрин два антистенокардина и вечер един ацетизал. Не мисля, че има нужда от повече с моята хрема.

# 28 850
  • Другата България
Те се изписват като антикоагуланти, не са за хрема.

# 28 851
Те се изписват като антикоагуланти, не са за хрема.
Знам за какво се изписват. Имах предвид, че по начинът, по който карам Ковид само с хрема, няма нужда от големи дози антикоагуланти. Даже няма нужда от никакви според мен, но превантивно пия.

# 28 852
  • Другата България
Ясно, разбрах те.
За мен това е прекалено, но не се наемам да давам препоръки за смяна на терапия, толкова направо изписани антибиотици тук прочетох, че косата ми се изправи. Аз пиех само Зинсед от витамините, и Кверцетин. Витамин С уж беше противопоказен....
Кандизол защо?
А Аналгин? Него само при нужда. Извинявай ако досаждам,  но казваш, че си само с хрема, а и антибиотик виждам.

# 28 853
Стринке, а изследва ли си Д-димер, коагулация ? Защото те са определящите, а не хремата. Хора си отидоха от инсулти, макар и леко да са го карали.
За многото хапове, направих един екселски файл с таблици за ММ и за мен -  на редовете пиша лекарствата и дозите, а в колоните в колко ч. ги пием и ни свърши много добра работа да не ги забравяме. А за сериозните хапове, които са под точен час - нагласихме алармите. Овен това на блистерчето отгоре на таблетката си пишем датата с тънкопис, да не забравим пихме ли, не пихме ли.

Едит
Възможно е да дава антистенокардин и аспирин, заради вит. С. Повечето лекари не го изписват при ковид, защото съсирва кръвта.

Последна редакция: чт, 09 сеп 2021, 00:58 от Diorela

# 28 854
Ясно, разбрах те.
За мен това е прекалено, но не се наемам да давам препоръки за смяна на терапия, толкова направо изписани антибиотици тук прочетох, че косата ми се изправи. Аз пиех само Зинсед от витамините, и Кверцетин. Витамин С уж беше противопоказен....
Кандизол защо?
А Аналгин? Него само при нужда. Извинявай ако досаждам,  но казваш, че си само с хрема, а и антибиотик виждам.

Кандизолът е заради азитромицина. Да не направи гъбична инфекция. Не защитавам лекаря, само пояснявам логиката - от снимката ми изглежда, че лекува по шаблон и си “връзва гащите”.

# 28 855
  • Немция
Стринке Калинке, как толкова лекарства заради една хрема? 🤔 Или имаш и други оплаквания?

Ние карахме ковид леко с хрема, малко неразположение и накрая липса на вкус и обоняние.
Лекарства никакви не сме пили. Наблягаме на силна, витаминозна храна и това е.

# 28 856
  • Другата България
Ясно, разбрах те.
Кандизол защо?

Кандизолът е заради азитромицина. Да не направи гъбична инфекция. Не защитавам лекаря, само пояснявам логиката - от снимката ми изглежда, че лекува по шаблон и си “връзва гащите”.
Благодаря ти.
Логично е, да.

# 28 857
Само хрема имам, днес и тя почти изчезна. Не са ми правили никакви изследвания, само тест. Така като гледам нямат и намерение да ми пускат изследвания на каквото и да е. Витамин С ми е изписан по 1.5 грама дневно, вероятно затова е изписал антистенокардин и аспирин протект, нямам представа. Кандизолът си го изписах сама, защото правя гъбични инфекции от антибиотици и после ги лекувам с месеци. Моля ви, не ми говорете за инсулти, инфаркти и всякакви фатални изходи. Чувствам се много добре за разлика от миналата седмица, когато не знаех, че съм с Ковид и имах чувството, че ще колабирам на моменти, но симптомите бяха такива, че дори не заподозрях, че може да са от Ковид. Ако има нужда от изследвания би трябвало личният да каже. Обърках се вече от толкова информация и противоречиви коментари. Един казва не пий антибиотик, друг се възмущава, че не съм го започнала веднага и съм мислела, че знам повече от лекарите, изследвания, тестове, в главата ми стана компот. Притеснявам се за майка ми, аз за момента съм добре и се надявам, че това е краят на боледуването ми, а не началото. Спокойна съм, но и аз не се шашкам от такива неща, просто като чета тук започвам да си всявам излишен смут в главата с всички тези изследвания и процедури.

# 28 858
  • Другата България
Кои са тези "един и друг"?
Тук ли? Ти наистина ли ще послушаш анонимен лаик тук, който те съветва да пиеш/не пиеш медикамент, различен от витамин?
Че и да се шашкаш...звучиш добре, чувстваш се добре, ако има нещо, което да те притеснява съветът ми е да се обърнеш към лекари.
Тук такива няма, отдавна не пишат.
Всеки споделя какво се е случило с него и близки, но то е индивидуално и нерелевантно за останалите.
Защото вирусът е непредвидим.

# 28 859
Антистенокардинът е много слаб, така че дозата му е адекватна и допълва аспирина.  Около мен имаше хора на тази схема, а други бяха на по-силни антикоагуланти от аспирин.

Общи условия

Активация на акаунт