Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 836
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 29 115
  • Пловдив
Моят пулс при Ковид стигаше до 120.А кръвното ми беше много ниско.

# 29 116
  • Варна
Bronze,
антигенен тест, продават ги в аптеките. Купувате, четете упътването и правите. А за дразнене в гърлото и лека температура 3 дни тежък антибиотик, щото утре ще е късно, и всички тези прокоби при предполагаем ковид... Казах си мнението вече, вие си преценете състоянието.

# 29 117
  • При семейството си
Кира, бързо възстановяване на майка ти.
Пандорина, според мен, се вкарваш във филм, а нямаш особена причина.
Баща ми изкара Ковид със сатурация 91-92.   Заспиваше докато се върне от кухнята и седне в хола (малък апартамент), губят му се моменти. Говорехме по телефона и после не помнеше, че сме се чули. Не влезе в болница.
Свекърва ми влезе в болница при сатурация 85-88. Не можеше даже да яде, да стане от леглото.
Наш приятел е от 1 седмица в интензивно отделение. Два пъти е губил съзнание преди да го приемат. Днес с чужда помощ е успял да отиде до тоалетна и да си измие лицето.

# 29 118
А какви са симптомите на новия щам? Ако може да каже някой как и какво се разгръща по дни в острата фаза. За пост ковида знам как е.

# 29 119
А какви са симптомите на новия щам? Ако може да каже някой как и какво се разгръща по дни в острата фаза. За пост ковида знам как е.

Там е работата , че при някои има само хрема. При други гърло и температура , при трети само температура .  Има и безсимптомни.
Прилича на грип в началото, но в повечето случаи след петия ден няма подобрение, а си продължава симптоматиката

# 29 120
Сатурация

https://adapt.bg/blog-article/68/сатурация-значение-измерване-и-норма.html

# 29 121
  • При семейството си
Бронз, сатурацията се мери с тези:
https://www.toptest.bg/pulsoksimetyr/?utm_source=adwords&utm … rB1&utm_term=пулсоксиметър&gclid=EAIaIQobChMIvNKg47f38gIVgrLVCh22AQXEEAAYAyAAEgK97fD_BwE

# 29 122
  • София
При някого случайно да е минало само с болки/дразнене в гърлото и загуба на обоняние?

Аз съм ваксинирана, но преди дни имах два дни болки в гърлото, а от днес съм с обоняние 5%.

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 22:22 от Rafiqa

# 29 123
Бронз, сатурацията се мери с тези:
https://www.toptest.bg/pulsoksimetyr/?utm_source=adwords&utm … rB1&utm_term=пулсоксиметър&gclid=EAIaIQobChMIvNKg47f38gIVgrLVCh22AQXEEAAYAyAAEgK97fD_BwE
А какви са симптомите за ниска сатурация...задух ли какво по точно

# 29 124
Някой, отглеждащ куче да сподели какво се случва с извеждането му докато сме под карантина и няма на кого да го дадем да го гледа 2 седмици.

# 29 125
Някой, отглеждащ куче да сподели какво се случва с извеждането му докато сме под карантина и няма на кого да го дадем да го гледа 2 седмици.
Изрично питах РЗИ за кучето. Казаха, че не може да се извежда от нас, защото е нарушаване на карантината. Аз го дадох на сестра ми да го гледа, тя живее в къща с двор, но ако нямаше на кого, щеше да му се наложи да ползва банята, което би било мъчение за голямо куче, привикнало да върши нуждите си само навън.

# 29 126
При някого случайно да е минало само със болки/дразнене в гърлото и загуба на обоняние?

Аз съм ваксинирана, но преди дни имах два дни болки в гърлото, а от днес съм с обоняние 5%.

При много е минало така.

Аз бих си извеждал кучето, ако съм добре.

# 29 127
При някого случайно да е минало само със болки/дразнене в гърлото и загуба на обоняние?

При мен.
Но и 10 дни Т, субфебрилна. Под 38. Най-често до 37.5.

# 29 128
Кучето на кучешки хотел. Боклукът го оставете пред вратата и някоя съседка да го хвърля.

# 29 129
Днес пулмолог ми гледа снимките от 2013 до оня ден. Това дето ми го откриха на снимката сега не е от сега а от миналата година. Когато явно си е било ковид. Правих снимката в 25 п-ка и на разчитането пишеше всичко е ок. Аз се усъмних защото си знам че имам хроничен бронхит и пр. и във видимо здраво състояние никога не ми е чиста снимката. Но... пих тогава 3 д азитрох и това беше. Та не вярвайте само на разчитане от поликлиниката, задължително пулмолог. Сегашно състояние според нея не е зле, но и не може да се изключи напълно бакт. процес. Не можело да се каже със сигурност, но предвид че нямам Т, че кръвните показатели не са зле, че сатурацията е ок... и с двата апарата, смята, че нещата засега не са тревожни. Добре е че съм взела АБ. Дано е достатъчен. Но като цяло никой не може напълно да предвиди какво може да се развие... Така, че... Ще си потреперкам още..

Общи условия

Активация на акаунт