Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 790
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 130
Кучето на кучешки хотел. Боклукът го оставете пред вратата и някоя съседка да го хвърля.
Да, те в София съседите и курабийки си носят в неделя. 😅 90 % не ги познавам въобще, работя по 6, 7 дни в седмицата, излизам в 9 и често се прибирам посред нощ, нямам никакво време за познанства със съседи, а и не смятам за редно да карам съседи да ми хвърлят боклука. Балконът ми е остъклен и там ми е изнесена половината кухня. Мисля да живея на ръба и да ходя да го изхвърля по-късно.

# 29 131
  • При семейството си
Днес пулмолог ми гледа снимките от 2013 до оня ден. Това дето ми го откриха на снимката сега не е от сега а от миналата година. Когато явно си е било ковид. Правих снимката в 25 п-ка и на разчитането пишеше всичко е ок. Аз се усъмних защото си знам че имам хроничен бронхит и пр. и във видимо здраво състояние никога не ми е чиста снимката. Но... пих тогава 3 д азитрох и това беше. Та не вярвайте само на разчитане от поликлиниката, задължително пулмолог. Сегашно състояние според нея не е зле, но и не може да се изключи напълно бакт. процес. Не можело да се каже със сигурност, но предвид че нямам Т, че кръвните показатели не са зле, че сатурацията е ок... и с двата апарата, смята, че нещата засега не са тревожни. Добре е че съм взела АБ. Дано е достатъчен. Но като цяло никой не може напълно да предвиди какво може да се развие... Така, че... Ще си потреперкам още..

Тост ти си повторно заразена или аз нещо не съм разбрала правилно?

# 29 132
Пандорина, ти ваксинирана ли си?
Че ми стана интересно с това първо боледуване?

# 29 133
Пандорина, не рови така упорито да търсиш някакви притеснителни неща, че накрая ще превъртиш играта. Ако се чувстваш добре и нямаш температура, не виждам какво точно ровиш и търсиш. Отделно, че никой не може да каже миналата година Ковид ли си карала, не си ли. Щом сега си положителна, дълбоко ме съмнява миналата година да си го карала.

# 29 134
  • в страната на чудесата

Щом сега си положителна, дълбоко ме съмнява миналата година да си го карала.
А не би трябвало да те съмнява толкова дълбоко това. Или поне описаната причинно-следствена връзка Wink

# 29 135
  • При семейството си

Щом сега си положителна, дълбоко ме съмнява миналата година да си го карала.
А не би трябвало да те съмнява толкова дълбоко това. Или поне описаната причинно-следствена връзка Wink

А кои се приемат за повторно заразени, доказани с тест, с антитела или…всеки, който си мисли, че го е изкарал вече?

Последна редакция: сб, 11 сеп 2021, 22:28 от Elpis

# 29 136
Охх, не ровя и не търся симптоми а се страхувам от усложнения...
Не съм ваксинирана. Дали съм повторно заразена със сигурност няма как да се каже, но предвид появило то се изменение в дроба, някои други симптоми... и че беше точно в бума на ковида.. е много вероятно. Правих си тогава само антитела. Няколко пъти. Нямах никакви. Но се говореше, че не всички образуват.
Моля ви не се карайте!

# 29 137
А какво ви изписват за кашлица. На мен Либексин, но преди кръвните изследвания.

# 29 138
Аз разбрах, че тест миналата година не е правен, а изменението, открито в снимката е от миналата година и се ПРЕДПОЛАГА, че е от прекаран Ковид. Не всяко изменение в дробовете е от Ковид.

# 29 139
Аз разбрах, че тест миналата година не е правен, а изменението, открито в снимката е от миналата година и се ПРЕДПОЛАГА, че е от прекаран Ковид. Не всяко изменение в дробовете е от Ковид.
Точно така. Но това, че вероятно е било ковид го каза пулмолог, като му казах за болката в гърба, играе ето на кръвно и пулс, безсъние то което последва. Иначе тогава почна с гърло, хрема и 2 дена 37,4.Кашлица съвсем за кратко. Помня, че направих снимката заради болката в гърба, която ми се появи някъде към 4-5 ден. И заради нея и взех Азитрокс. Вероятно е трябвало да го пия поне 6 дена, но "хубавата снимка" ме подлъга а и се чувствах добре вече.

# 29 140
  • в страната на чудесата
Така е да. Така се разбра от казаното.
Но не е необичайно боледувал миналата година да е болен и сега. Това беше причината да пиша, че не би трябвало да те съмнява толкова дълбоко. Което няма общо с конкретния случай, освен като повод.

# 29 141
Ами да, знам за много хора, които ги е повторило та не знам кскво чудно има.

# 29 142
Аз не познавам такива, не съм и чувала, може би заради това ми е странно. Може би различни щамове.

# 29 143
Аз също имам близка, която ноември беше доказано с ковид в болница и тази година се зарази с делта.
След първото тежко боледуване нямаше антитела, второто боледуване беше по-леко у дома.
Има и такива , хубавото е че са по скоро изключения , а дори и да се заразят карат по леко

# 29 144
  • SF
Сигурно го изкоментирахте, но днес по телевизията съобщиха и за един Ковид Ню. Ваксините не работели при него.

Общи условия

Активация на акаунт