Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 204
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 220
Има ли някой ,който е бил в цикъл по време на лечението си и пил ли е по това време аспирин.
Понеже аз още незнам с какъв вирус съм,трябва да си пия аспирина вечер.А ми дойде цикъла.Не че много ми харесва аспирина,дразни ми много стомаха.Чудя се какво да правя.
Освен аспирин протект съм пила и антистенокардин в цикъл.
А след като колега почина от инфаркт седмица след като се върна от карантина изследвах Д димер и пих и два месеца Еликвис.

# 29 221
  • Другата България

Затова ви питах колко дни след контакт се проявяват симптоми, да, боледувах март, да, имах антитела, но това изобщо не ме успокоява, изобщо.
Майка ми и приятелят ми ги заразих аз. Дадоха първи симптоми на около осмия ден след моите първи симптоми. Аз мисля че сд заразих от една колежка, която три дни идва сополива на работа и категорично отказваше тест, защото с тях заразявали хората. Накрая на шефа му писна и я спря от работа.
Е, какво да говорим повече?
Затова и дори тук в темата съм писала, че реалния брой на заразени и преболедували е в пъти повече от този, който всеки ден съобщават официално по ТВ.
Нямам против хората да не си правят ПСР, въпреки, че сега вече е с направление.
Ако някой ще го обърка или сбърка карантината, официалната такава, нека да заобиколи системата, но да се самокарантинира доколкото е възможно, да се ограничи сам, когато излиза, да е в краен случай и по необходимост, и то с предпазни средства, мисъл малко да има за всички тези, които не знаят, и които имат близки със заболявания, или те самите са с такива.
Но това ти да знаеш, да си бил 7 дни постоянно с хора, които са доказано положителни след това, да имаш и ти самия симптоми и децата ти също, но да ги пускаш да играят в парка с другите деца и да ги заведеш след три дни на училище, а ти и мъжа ти да си ходите на работа, по магазини и къде ли не съвсем необезпокоявани....това за мен противоречи на здрава мисъл. Да, имаш някакви антитела, но това не ти дава никаква гаранция, за нищо.
Да не говорим, че и при родителите на съпруга бяха оставили децата за два дни, след като се върнали, а жената е с два инфаркта....
Майка ми и съпругът ми също не правиха тестове, седяха си чинно с мен през моите 14 дни, и после още 10 след мен, че проявиха симптоми по различно време, мъжът ми дори е без антитела, не е ясно дали изобщо го е преболедувал.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 22:23 от Merri_An

# 29 222
Има ли някой ,който е бил в цикъл по време на лечението си и пил ли е по това време аспирин.
Понеже аз още незнам с какъв вирус съм,трябва да си пия аспирина вечер.А ми дойде цикъла.Не че много ми харесва аспирина,дразни ми много стомаха.Чудя се какво да правя.
Аз пих аспирин протект като бях в цикъл. Бях направила почти кръвоизлив..
Но не посмях да го спра. Ходих на съдов хирург първия ден след карантината и след прегледа го спрях.
Може да пиете Натаспин, докато сте в цикъл или Антистенокардин. Но все пак се консултирайте с лекар.

# 29 223
А как го пиете този аспирин? Разтваряте ли го предварително в лъжица с вода?

Питам за обикновения, не за протект.
Защото аз винаги го разтварям и никога не ми е дразнил стомаха.
Аз пия ацетизал.Такова имам вкъщи.Нищо не разтварям.Доктора даже каза половин,за да не дразнел стомаха...лошото е и този цикъл...

# 29 224
Препоръчайте ми тестове за домашна употреба искам да се тествам всяка седмица .

# 29 225
Препоръчайте ми тестове за домашна употреба искам да се тествам всяка седмица .

Няма особен избор. Най-вече продават антигенните на Clugen и Novacheck. По-рядко се срещат и тези със слюнка (не им помня производителя). Всичките са по 15лв. Ако си взимаш пробите правилно, ще свършат работа.

# 29 226
  • София
Намери човек от Германия да ти вземе и прати двайсетина теста. Заслужава си разликата в цената.

# 29 227
Намери човек от Германия да ти вземе и прати двайсетина теста. Заслужава си разликата в цената.
Ако ги продават в немския Амазон, с превозвач до Бг ще излезнат много по-евтино от нашите в аптеките.

# 29 228
  • Немция
Мери_Анн, мъжът ми като пръв със симптоми, прояви такива на 5-ия ден след предполагаемото място на заразяване.
С официално потвърдена делта сме на пср-тестовете.

При контактни на заразени в Германия се прави тест на 5-ия ден, който те освобождава от карантина, ако е негативен.
Нов регламент, съобразен с делта мутацията.

Последна редакция: нд, 12 сеп 2021, 23:16 от Бибит

# 29 229
  • Другата България
Мери_Анн, мъжът ми като пръв със симптоми, прояви такива на 5-ия ден след предполагаемото място на заразяване.
С официално потвърдена делта сме на пср-тестовете.

При контактни на заразени в Германия се прави тест на 5-ия ден, който те освобождава от карантина, ако е негативен.
Нов регламент, съобразен с делта мутацията.
Благодаря ти.
Аз не мога да изчисля кой ден ми е днес, защото тази девойка не е ясно от кога е заразена, заразна, а сега и вече официално болна. Кой ден от първи контакт имам предвид, три пъти съм била с нея на дежурство откакто се  е върнала от море, от последен е точно 5ти ден.
Докато не ми се обадиха по телефона днес да ми кажат, ми нямаше нищо, като разбрах, вече естествено, на психогенна основа и гърло ме дращи, и нос ме гъделичка, и стомаха ми къркори Joy.
Но ще отида утре в лабораторията, да не би да не е на психогенна, че го втасахме, егати и каръка ще съм.
Отделно от това колегата, който седи най-близо до нея, млад мъж, неболедувал, неваксиниран, невярващ в ковид и мерки, днес е приет в болница, никой още не знае какво му е. В смисъл - може да е с апендицит, още никой нищо не знае, дори в кое отделение е.

# 29 230
  • пустинята Гоби
Споко, аз бях 3 дни с болна колежка и после докато висях 14 дни под карантина, всеки ден ме стягаше я гърло, я нос. Накрая ми нямаше нищо, правих и контролен PCR.

# 29 231
  • Другата България
Луди калинки станахме направо.
Утре ще си проверя пак и антителата, преди малко ме обзе това прозрение, от април не съм ги изследвала, тогава бяха достатъчно....уж.
Едни излишни пари се мотаят вкъщи....Sunglasses

# 29 232
И аз съм била контактна със заразени две семейства, вчера ме сюрпризираха
Мери Ан, какъв тест ще пускаш?
Засега меря температурата и  се надявам да не се разболея отново 🙏
Антителата са ми добре 260 при реф 30.

# 29 233
  • Другата България
И аз съм била контактна със заразени две семейства, вчера ме сюрпризираха
Мери Ан, какъв тест ще пускаш?
Засега меря температурата и  се надявам да не се разболея отново 🙏
Антителата са ми добре 260 при реф 30.
Антигенен.

# 29 234
На кой ден е добре да се пуснат антитела и кой точно тест? Помня, че са два вида.

Общи условия

Активация на акаунт