Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 272
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 205
bronze, заради правилен подход при лечение е важно да се знае дали е ковид. Освен това, ако сте + на ПСР, после ще имате сертификати.

# 29 206
Май не съм успяла да заразя майка, въпреки, че бяхме в контакт и то два пъти за часове, в затворено пространство. Мисля, че досега би трябвало да прояви симптоми, минали са 12 дена. Малко си отдъхнах... А за ПСР бях чувала, че като мине повече време и слезе надолу.. може да е вече отрицателен. Но явно е индивидуално.
Ако все още имате симптоми в носоглътката може да се хване.

# 29 207
Някой с делта /болен в момента/ може ли да ми каже колко време след контакт се появи симптоматика?
Ако знаете кога е бил контакта, естествено?
Делта е с по кратък срок на зарязяване, около 4-5 дена.

# 29 208
AleksandraES, най-добре слушай лекарката си. Тя си знае защо не е съгласна, какво ти е състоянието и какви изследвания налага. Тук споделяме опит, но такива решения са в сферата на специалистите.
----------------------
След карантина не се изисква ПСР и не е добра идея да се прави нов, че току виж пак е позитивен и като нищо ще наложат втора карантина - те са формални след + тест. И при мен беше безсмислена след болницата, лекарите не бяха предписали, каза, че не съм заразна 21 след началото, ПСР - отрицателен.  От РЗИ се чудеха какво да правят, но в системата им излизаше автоматично карантина след болница.

# 29 209
Калина, положителните тестове след 14ти ден се случват, но са изключение. Тоест дори да бяхте решили да направите ПСР с цел сертификат, най-вероятно щяхте да си останете с един негативен тест повече. Няма смисъл от подобна гимнастика.

# 29 210
Благодаря! Аз също съм със симптоми, но съм на крак. Имам доста дълбока кашлица със храчки, но личната не ми дава да правя ренген, тъй като кърмя. Изписа ми само анисол мукоплант. За ренгена четох, че може, тя категорично не дава. Някой има ли представа може ли

Баща ти може да се влоши много, ако не се храни и не приема течности от три дни. Такава отпуснатост и сънливост никак не е добра.  Задължително да се види сатурация и снимка.
Предполагам е и възрастен 60+ посещението в болница за преглед е задължително, а ако е необходимо и прием.
Обърни внимание и на себе си, остави личната лекарка, в общия случай повече вредят отколкото помагат с това глупаво лечение по телефона .
Ковид има специфично лечение, далеч повече от антибиотик и сироп за кашлица.
Сърбам аз попарата от ЛЛ в момента.

# 29 211
Кира, как е майка ти? Също мисля, че чак такава сънливост не е ок. Аз досега през деня почти не съм спала. Апетит имам макар, че е понамален и ям по-малко от нормалното. Но по-скоро щото за да си приготвя храна трябва да стоя дълго права, пък се уморявам... Гледам бързо нещо да приготвя...

# 29 212
  • у дома
При това изследване количествен ли ще е теста за антитела? Заслужава ли си да пускам тоя или само за антитела? Май имах много ,искам да видя колко са паднали.

# 29 213
Майка е на някакъв венозен антибиотик в болницата ( не зная какъв), правят й дексаметсзон, парацетамол , пие калий , колхицин и още няколко лекарства.
На кислород е - два часа с маска, два без.
Не е вдигала температура , днес е закусвала и има апетит, спала е цяла вечер.
Според мен се подобрява, защото почна да мърмори и намира кусури.

# 29 214
Оо браво! Много се радвам!

# 29 215
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Вирусите не се хранят, така че няма проблем със сладкото. Но мен, ако питате, за най- добро подсилване на организма- пилешка супа, с гръбнак, заради костния мозък, леща с оцет и чесън, телешко варено с целина и картофи... Иначе чай с мед и лимон и много вода

# 29 216
Всички ли сте имали температура при делта варианта? На кой ден човек може да се влоши?

# 29 217
Има ли някой ,който е бил в цикъл по време на лечението си и пил ли е по това време аспирин.
Понеже аз още незнам с какъв вирус съм,трябва да си пия аспирина вечер.А ми дойде цикъла.Не че много ми харесва аспирина,дразни ми много стомаха.Чудя се какво да правя.

# 29 218
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
А как го пиете този аспирин? Разтваряте ли го предварително в лъжица с вода?

Питам за обикновения, не за протект.
Защото аз винаги го разтварям и никога не ми е дразнил стомаха.

# 29 219

Затова ви питах колко дни след контакт се проявяват симптоми, да, боледувах март, да, имах антитела, но това изобщо не ме успокоява, изобщо.
Майка ми и приятелят ми ги заразих аз. Дадоха първи симптоми на около осмия ден след моите първи симптоми. Аз мисля че сд заразих от една колежка, която три дни идва сополива на работа и категорично отказваше тест, защото с тях заразявали хората. Накрая на шефа му писна и я спря от работа.

А как го пиете този аспирин? Разтваряте ли го предварително в лъжица с вода?

Питам за обикновения, не за протект.
Защото аз винаги го разтварям и никога не ми е дразнил стомаха.
Аз пия протект. Иначе от години не пия обикновен аспирин, на два пъти щях да се задуша с такъв. Купувам разтворим на Байер, той не ми дразни стомаха.

Общи условия

Активация на акаунт